Minister wil perspectief voor boeren: 'Met goede verdienmodellen en waardering'

Henk Staghouwer wil als nieuwe minister van Landbouw, Natuur- en Voedselkwaliteit (LNV) toekomstperspectief creeëren voor boeren.

Bron

Minister wil perspectief voor boeren: 'Met goede verdienmodellen en waardering'
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Bekkink
Goed verdienmodel...🤔 alleen Nederlandse producten in de supermarkt? Mogen we prijsafspraken maken? Hoe dan??
+1
Johannushoeve cv
@Bekkink dan de rest van de boeren opruimen ?
Bekkink
@Johannushoeve cv gebeurd toch wel
Johannushoeve cv
@Bekkink je bent lekker positief. Dus jij stopt er mee . Er zijn zat boeren die door willen gaan . Dan heb ik het niet enkel over melkveehouders. Als we nu met zijn alle strijden in plaats enkel aan ieder zijn eigen hachje denkt kunnen we wat bereiken. Want de hele veehouderij akkerbouw en tuinderij vissers zijn de lul . Ze worden een voor een opgeveegd als we niet samen gaan werken.
weurding
@Johannushoeve cv zit een groot verschil tussen willen en kunnen
+1
Bekkink
@weurding juist. Toekomstperspectief heet dat....
Ik ga wel door..
+2
Boertjebastiaan
Ik laat me verrassen🤦🏻‍♂️ 10% hogere melkprijs, derogatie eraf en 50% hogere kunstmestprijzen. Verplicht natuurbeheer en max 1,5 gve / ha. Schieten we nog niks mee op🤷🏾‍♂️
JohnDeere7serie
@Boertjebastiaan 300% hogere kunstmestprijs momenteel
bio boer
@JohnDeere7serie zo ik het hoor moet je blij zijn dat je wat krijgt 🙈
+1
zeppmann1
Wie heb ik dat eerder horen zeggen? ( in combinatie met halvering van de veestapel)
+2
matt
We beginnen met een veer in de kont.
Jannus
Quote Reactie van @matt:
een veer in de kont.

en daarna begint het te jeuken
labella
@matt dat is nog maar een amuse, je wil niet weten wat er straks nog allemaal in geramd gaat worden.
de Tank
Quote Reactie van @labella:
wil niet weten

klopt 😬
Johannushoeve cv
De minister wil een goede verdien model? Laat die eerst een tweederde van alle regels en heffingen schrappen dan krijgen we vanzelf een verdien model
HansBa
@Johannushoeve cv laat die minister er zich aub niet mee bemoeien, krijg je alleen maar meer vervelende regels van. Melprijs gaat de goede kant op, proberen de kosten te beperken en de tank vol, dat is nog het beste verdienmodel.
Johannushoeve cv
@HansBa jij denk alleen aan je eigen maar laat de rest van je collega's stikken
HansBa
@Johannushoeve cv welke regel zou de minister kunnen schrappen dan wat direct meer geld op levert voor iedereen?
+1
Greetje
@HansBa Hogere normen voor dierlijke mest op het land bijvoorbeeld..
+1
HansBa
@Greetje ja mooi maar dat is niet schrappen maar verhogen en ik denk niet dat Brussel daar blij mee is met gevolg einde derogatie.
bio boer
@HansBa dan bedoeld hij bemesting normen schrappen 🤗
j h p
Geen woorden maar daden, gel*l in de ruimte hebben we al meer dan genoeg gehad, we wachten maar weer af wat deze ons brengt, hebben we de laatste 20 jaar of zo al vaker gedaan, is niet heel vaak meegevallen.
de Tank
Geen verwachtingen, geeft ook geen teleurstellingen.
EDOO
Volgens nos.nl scoort de nieuwe minister Staghouwer vooral in het Noorden slecht met4,1 tegenover 6,1 in de andere provincies. Het kan in het Noorden moeilijk meer tegenvallen.
BertK
@EDOO Lager als 4,1 kan prima als ik naar mijn oude proefwerken kijk. Toch heb ik mijn diploma's gehaald. Dat biedt ook kansen voor Staghouwer, probeer m maar bij te scholen.
hans1980
Opruimbeleid 30 % boeren exit
Rest grondgebonden/natuurinclusief
Minder melk, minder vlees
EDOO
@hans1980 En straks weer forse toeslagen uitkeren aan mensen die gaan lijden aan voedselarmoede, zoals nu met mensen die lijden aan energiearmoede. Het zijn altijd dezelfden die de klappen van de zweep moeten opvangen.
+5
Melkveehouder.
Toch wel apart dat de meeste ondernemers in de agrarische sector ‘overleven’ als bedrijfsdoel hebben, terwijl buiten de agrarische sector geld verdienen en onafhankelijkheid de hoofdmoot is.
slagakker
@Melkveehouder. Het moet leuk blijven, maar er moet wel geld verdiend worden. Wat ik nu zie is dat te veel bedrijven het genoeg vinden als ze iedereen kunnen betalen. Maar kort door de bocht gezegd houdt je dus niks extra over en daar hoor je het toch voor te doen.
Terwisscha
@slagakker @Melkveehouder. waarom zouden ze het dan zo doen? Willen ze niet anders of kunnen ze niet anders? Als je bij elke melkprijs dip de bank moet bellen is het ook een keer einde verhaal als er geen winst wordt gemaakt.
bio boer
@slagakker is dat niet altijd zo geweest ?
HansBa
@slagakker wordt er niets verdiend of wordt alles irect weer geïnvesteerd in het bedrijf omdat er altijd wensen zijn mede om de belasting voor te zijn.
bio boer
@HansBa of om dat we structureel achter lopen met inversteringen die eigelijk gebeuren moeten om het goed tedoen zijn maar weinig bedrijven waar alles voor elkaar is jongvee melkoeien asbest grond machines erfonderhoud bij bijna idereen mankeert er wel wat aan op 1 van deze punten
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , boeren en henk staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!