Wolf slaat meerdere keren toe, dierenarts en bewoners maken zich zorgen

Quote:
Minstens één wolf heeft in drie dagen tijd zeker drie keer toegeslagen in de omgeving van Someren. Het roofdier beet verschillende schapen dood. Buurtbewoners maken zich zorgen en dat geldt ook voor dierenarts Stef Frenken uit Someren. Hij werd verschillende keren opgeroepen voor de gewonde schapen.

Bron

Wolf slaat meerdere keren toe, dierenarts en bewoners maken zich zorgen
omroepbrabant.nl

Deel dit topic

Jean-PierreK

Reacties

Jean-PierreK
Een paar jaar geleden is een drachtige koe van ons gewond aan haar staart. Ze liep in een afgelegen weiland tussen een bos. Sindsdien heb ik het idee dat onze koeien veel angstiger zijn als een hond in de buurt is. Terwijl we langer geleden met een border collie de koeien uit de weilanden haalden...

Zijn er meer prikkers met zulke ervaringen? En hoe kijken jullie naar de komst van de wolf?
aldert
@Jean-PierreK Gewoon een stier bij de koeien , dan zijn ze veel rustiger.
Tinus
@Jean-PierreK Kan ook gewoon een op hol geslagen hond van een wandelaar zijn. Dat heb ik wel vaker gehoord. Maar ja, als het 's nachts is gebeurd..
Jean-PierreK
@Tinus, ik verwacht ook dat het in mijn geval een hond is geweest. Er was ook een (iets te vroeg geboren) kalfje bij. Dat was springlevend en ongedeerd.

Echter ik ben gewend om met rustige koeien te werken en dat bevalt mij. Ik vind het niet prettig als mijn koeien ineens beginnen te rennen door een hond. En een stier in mijn nek heb ik ook geen behoefte aan @aldert.
+5
wimpie61
Afschieten die wolven
Dat is geen dierenmishandeling dat die wolf daar meerdere schapen verwond
Zitten ze te zeuren dat het kalf bij de koe weghalen dierenmishandeling is
+1
Weidezicht
poll.fm/11012874/

Ff stemmen
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schapen , dierenarts en wolf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!