SMK verscherpt eisen voor On The Way to PlanetProof Melk

Stichting Milieukeur (SMK) heeft na drie jaar de eisen voor On the way to PlanetProof Melk per 1 januari aangescherpt. 'Een enkele aanscherping is misschien te overzien. De uitdaging zit in de combinatie', stelt Herman Docters van Leeuwen, programmamanager dierlijke agroketens bij SMK.

Deel dit topic

Reacties

+3
robotmelker
Een zittend gat, bedenkt wel wat!!
casev2
@robotmelker haha, nou dat zit bij die docters van leeuwen wel goed. Ken hem nog uit de tijd dat hij leraar was op de Has.....
jg
@robotmelker Wat een geld wordt er AAN de melkveehouderij verdiend …..🙃
bio boer
Wat als je kiest voor dubbeldoel melk en vlees dan kun je er voorkiezen om ze na de 3e lactatie weg tedoen voor het vlees koe is dan maximaal ontwikkeld heeft al wat probleem loos melk geven hoe meer lactatie koe melkt wordt de kans op problemen groter voor je duurzaamheids score niet bevorderlijk in mijn beleving toch superduurzaam om die 2 tecombineren 🤷‍♂️
bio boer
@bio boer als zo koe wat krijgt naar rendac verdwijnt ben je meteen 1600 euro kwijt
Noorderling
@bio boer
En dan nog met al die duurzaamheidsgetalletjes. Sterfte wordt je op afgestraft qua behaalde punten, terwijl slacht alleen de afvoerleeftijd wordt gerekend.
Is slachten dan minder dood dan euthanasie wat je een keer overkomt met een oude koe die niet meer goed loopt of met wachttijden zit?

Het een bijt het ander op papier, terwijl het een echt niet beter is dan het ander. Als je het maar consequent doet, dat kan inderdaad ook prima met dubbeldoel.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Noorderling:
En dan nog met al die duurzaamheidsgetalletjes

de grote vraag is, wie heeft er belang bij.. er worden zo steeds meer meevreters aan je bedrijf gehangen maar jij wordt er niet beter van
zwierb
Quote Reactie van @cs-agrar:
e grote vraag is, wie heeft er belang bij..

In ieder geval natuurmonumenten , hun grond is hierdoor weer goed te verhuren. Levert geen extra inspanning voor natuur en biodiversiteit op want het is toch al natuur!
Frans Z.
Nog ff strenger ,geeft iedereen de brui er aan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN