Actualisatie AERIUS 13 januari 2022

Quote:
Het rekeninstrument AERIUS Calculator, dat gebruikt wordt om de stikstofneerslag te berekenen voor toestemmingverlening, wordt op 13 januari 2022 geactualiseerd. AERIUS wordt jaarlijks door het RIVM geactualiseerd om actuele inzichten en gegevens in het rekeninstrument op te nemen.

Bron

Actualisatie AERIUS 13 januari 2022
aerius.nl

Deel dit topic

John Spithoven

Reacties

bio boer
Geen vergunning meer nodig 😇
John Spithoven
@bio boer Daar heeft de minister deze week toch iets anders over gezegd , aldus Boerderij.
bio boer
bio boer
@John Spithoven is niet voor stikstof waar ik aan moet denken andere dingen weet dat je voor fijnstof en bijvoorbeeld lawaai ook verguning moet hebben dat is dacht ik omgevings verguning
cs-agrar
@John Spithoven er staat daar toch gewoon dat álle bedrijven vergunning moeten hebben, dus ook niet-agrarische bedrijven..
Noorderling
@John Spithoven
Wat bedoelt ze daarmee?
Het lijkt er op alsof ze doelt op een mer, dat breder is dan stikstof. Alleen hebben de meesten daar ook nog direct last van qua aantallen.
+1
John Spithoven
Deze week wijzigt Aerius. De depositie rekenafstand wordt teruggebracht naar 25 km en de kaarten wijzigen. Dat laatste is naar aanleiding van de discussies die STAF en SSC veroorzaakt hadden over het bijplussen van leefgebieden en zoekgebieden binnen , maar vooral buiten de N2000 gebieden.

Voor degene die handig is met Aerius, maar voor 12 januari en na 12 januari een depositie berekening van je bedrijf. Op die manier kun je zien of er hexagonen bijgeplust worden of verdwijnen.
bio boer
@John Spithoven heb je daar ook link van waar je dat kan doen
Frysker
Nieuwe peildatum voor dierrechten denk 13 jan
Tinus
De programmeurs die aan de wieg stonden van dit model zijn vast heel blij met elk politiek besluit die ze in hun model moeten verwerken.
spotmelker
Quote Reactie van @Tinus:
De programmeurs die aan de wieg stonden van dit model

Zijn vergeten om middels 'uitersten' hun model te testen. Hadden ze dat wel gedaan had het model nooit bestaan. Net als bij de Kringloopwijzer. Ondernemers moeten investeren om de problemen die door deze modellen veroorzaakt worden op te lossen. (juridisch) succes verzekerd.....
Thomas2000
Inmiddels is de update gedaan, maar ik heb geen berekening vooraf gemaakt. Iemand anders wel? En hoe lijkt die nu?
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rivm en aerius geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!