Beleggen in emissierechten als het nieuwe goud ’riskant’ voor particulier

AMSTERDAM - Bedrijven moeten komende jaren hun uitstoot omlaag brengen. Maar veel concerns halen die CO2-doelen niet en zijn daarom verplicht de rechten tot uitstoot aan te kopen. Die verhandelbare rechten lopen nu vanwege de grote vraag in prijs fors op, iets waar beleggers op duiken.

Een bedrijf kan een zogeheten carbon credit kopen als het de Europese uitstootgrens voor CO-2 overschrijdt. Elke ton broeikasgas die het bedrijf te veel uitstoot, moet het met emissierechten afkopen. Ieder jaar daalt bovendien de maximale CO2-uitstoot met 2,2% en worden de uitstootrechten steeds gewilder. Als bedrijven geen emissierechten meer op de plank hebben, moeten zij extra rechten aanschaffen.
 Beleggen in emissierechten als het nieuwe goud ’riskant’ voor particulier (telegraaf.nl)

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden CO2 , goud , koolstofrechten , carbon , co2-rechten en carbon credit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!