Nederland nog steeds belangrijk in EU

Nederland is nog een steeds een belangrijke speler in het Europese landbouwdebat. Dat vindt EL&I-staatssecretaris Henk Bleker. De mening van Nederland in discussies over dit onderwerp worden nog steeds op waarde geschat.

'Bij onderhandelingen kijken belangrijke landen nog steeds naar ons', merkt Bleker. 'Wij krijgen die waardering door de sterke positie die onze agrosector opbouwde', vertelde hij tijdens een perslunch georganiseerd door de Vereniging van Europese Journalisten.

'Dat is ook te danken aan het werk van mijn voorgangers Mansholt, Braks, Veerman en Verburg', verzekerde hij. Volgens de bewindsman komt dat ten goede aan de samenwerking. Bleker noemde de recent binnengehaalde Private Opslagregeling voor varkensvlees een goed voorbeeld daarvan. Nederland werkte daarbij nauw samen met België en Frankrijk.

Uitgangspunten
Bleker wees er verder op dat Nederlandse positie zich niet verwijderde van de Duitse en Franse uitgangspunten. Eerder suggereerden oud-landbouwminister Cees Veerman en oud-minister van buitenlandse zaken Ben Bot dat Nederland invloed verloor door met andere landen betrekkingen aan te gaan.

Bron:[www.nieuweoogst.nu]

Deel dit topic

Reacties

anonymous_42
Nederland verloor invloed door Natura 2000,Veerman zette in op natuur en Verburg later ook
frank b
Bleker heeft 't nog niet door, zo te lezen? Heeft teveel in Glossy gelezen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , doc , henk bleker en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0