LNV: Hoe de familie Ubels werkt aan natuurherstel bij het Andersche Diep

Mooie video familie Ubels

Quote:
Hoe de familie Ubels werkt aan natuurherstel bij het Andersche Diep

Ook dit jaar worden grote terreinbeheerders, maar ook kleinere particuliere eigenaren...

Deel dit topic

Reacties

demelkboer
FDF Ubels?
hookwood
Vdejong
Verdienmodel: subsidie
Kars
@Vdejong heeft niks met ondernemen te maken. Puur van subsidies eten. Tot je ze niet meer ontvangt. Parkbeheerder in het goedkoopste die er zijn. Ik werk er wel wat naast als zzp er.
Kan ik me eigen keuzes en verdiensten rekenen.
Als ik zo zou moeten boeren, voel ik me net een aap die kunstjes moet vertonen voor wat eten.
Vdejong
@Kars juist, zo zie ik het ook
+2
de Tank
@Vdejong hoeveel subsidie heb jij in je leven op je bankrekening laten storten?
Vdejong
@de Tank dat was niet mijn verdienmodel. Toen ik boer werd, bestond de WIR niet meer. Enige dat we aan "subsidie" ontvangen hebben, waren de TSR. Oh ja, en een keer versneld afschrijven op iets elektrisch
+1
Elvis
@Vdejong Gesloten binnelandse zuivelmark boert anders ook wel makkelijk
Vdejong
@Elvis je hoort mij niet klagen
cs-agrar
Quote Reactie van @Kars:
niks met ondernemen te maken

denk niet dat je dit zeggen kan
Jannus
Quote Reactie van @cs-agrar:
denk niet dat je dit zeggen kan

Ik zie het als ruraal ondernemen echter wel met de kanttekening dat de resultaatbeloning op de ondernemer wordt afgewenteld en dus ook de kortingen gaat dragen waar in het verleden er de heren er gezamelijk wel uit kwamen
de Tank
@Kars Jij laat subsidies waar je gebruik van kan maken links liggen?
cornelissen
Quote Reactie van @de Tank:
Jij laat subsidies waar je gebruik van kan maken links liggen

Maar wel je hoofd er bij houden, straks is het geld op en voor je het weet is bij een bestemmingsplanherziening de grond bestempeld als natuurgrond. En als je het gebruikt als natuurgrond, maakt je bezwaar weinig kans.
Ik neem aan ,dat de eigenaren veel geld hebben gehad voor de afwaardering van de grond, want anders zit je wel in de moeilijkheden, als de subsidie pot leeg is
de Tank
@cornelissen hoofd er altijd bijhouden, dat is het onderneem gedeelte. Afwegingen en keuzes maken en zelf consequenties accepteren(ook als het door veranderende regelgeving minder goed uitpakt) anders kun je beter in loondienst gaan.
+1
de Tank
@Kars Heeft alles met ondernemen te maken. In het verleden was er subsidie op maximaal produceren, nu op anders produceren. Dat dat jou niet past betekend niet dat het geen ondernemen is. Wegkijken voor wat er gaande is omdat je er niet achterstraat is vooral slecht ondernemen.
Koeien boertje
@de Tank dat klopt, maar laat je je inkomen volledig berusten op zulke organisaties is in mijn ogen een zwak punt.
Elke paar jaar word het beleid weer veranderd.
Dan beweiden dan weer plantjes dan afgraven.
Je kunt er niet op bouwen
de Tank
@Koeien boertje geen idee, zal de toekomst uitwijzen. Er zijn er hier genoeg die niet meer kunnen bouwen op wat een paar jaar geleden nog zeker was. En gezien de wijzende vingers hebben die ondernemers het ook van anderen af laten hangen. Garantie tot de deur, daar zul je het mee moeten doen.
+5
Noorderling
Het geld ligt op straat, je pakt het op of je doet het niet.
Je betaalt het ook zelf, mogen genoeg belasting betalen en worden al dan niet dwars gezeten door de overheid.
PAS, gaswinning gaat gewoon door zonder fatsoenlijke afhandeling.
Niets dat aan mij geweten dat knaagt om het aan te vragen.
+1
de Tank
@Noorderling volgens mij doet iedereen dit, door er over oordelen, oordeelt men ook over zichzelf.
tuk tuk
Het geld gaat de goede kant op naar jos

(klik om te vergroten)

+1
Klavertje
@tuk tuk strijden voor subsidie voor Jos 🚜 🚜 💪💪
Klavertje
Aan het bestuur van FDF,

De integriteit van bestuur en besluitvorming staan door deze verwevenheid van functies van de heer Ubels onder druk.
Wij vinden deze verwevenheid zeer zorgwekkend en horen graag van u hoe de objectiviteit geborgd wordt.

BoerenNL
Koeien boertje
@Klavertje rare gedachte iedereen die subsidie krijgen of natuur beheer/land heeft niet plaats mag hebben in een bestuur houd alles snel op.
Kijk alleen maar naar die minkukels in den haag wat ze onder de draad vreten!
+1
@Klavertje ik heb paar betrokkenen bij BoerenNL gevraagd of deze reactie namens hen is. Dat is niet het geval. Verder onderschrijf ik de reactie van @spithoven .
Jos en ik zijn het niet altijd eens over strategie en doelen maar heb geen twijfel bij inzet van Jos voor boerenbelangen.
+1
marcsterreborn
@jan-cees-vogelaar ik heb paar betrokkenen bij BoerenNL gevraagd
Me Myself And I

+1
@marcsterreborn wat een pokke herrie ik ben meer van google.nl/search/…
+3
klaasvogelzang
In de eerste paar seconden staat de grootste leugen die tegenwoordig gebruikt wordt om geld los te krijgen voor zulke projecten waarmee zulke gebieden worden verwoest.

Het is een van oudsher cultuurlandschap met sloten waarmee het overtollige water werd afgevoerd. Nadien is het in het handen gekomen van een NGO. Het beheer is extensief geworden zonder bemesting, met uitgestelde maai- of weidedatum. (denk niet dat hier nog gemaaid word).

Nu wordt er direkt al gemeld dat er iets moet gebeuren omdat er anders bedreigde planten verdwijnen als er niet gebeurt in het gebied.

WAAR komen die planten oorspronkelijk vandaan en hoe denken ze dat de planten het zo lang volgehouden hebbben ...... Ze noemen zichzelf ecoloog, schrijven weer een plan, en houden zich weer bezig met iets wat niets oplevert en toch geld aanverdiendt wordt.

Stoor me direct aan zulke nonsens, niet aan het feit dat deze veehouder een boterham verdient al hoe en welke subsidie die hier gegeven wordt.
+1
Taeke Brottner
Hartstikke mooi dat deze boerenfamilie z'n inkomen haalt uit natuurbeheer, daar genieten we allemaal van en betaal ik als belastingbetaler graag aan mee. Wat dat betreft een prima voorbeeld voor andere boeren, want ik denk dat menig boer er wat mooiers van maakt dan menig TBO.

Wel vind ik dan dat Jos Ubels namens FDF een wel héél grote mond heeft over de landbouw, natuur(organisaties), de politiek, burgers, etc. voor iemand die jaarlijks 130.000 euro aan subsidies ontvangt uit belastingcenten van ons allemaal...
MaFlodder
@Taeke Brottner Ja prima voor de fam om inkomen te halen uit natuurbeheer. Maar domme opmerking om dit als voorbeeld voor te schotelen aan andere boeren. Subsidiepot is snel leeg als iedere boer zo zou boeren. Diversiteit is wat moet blijven. Men kan niet allemaal uit dezelfde vijver vissen! Als iedereen biologisch zou moeten worden bijv, zou er ook geen +je meer zijn. Weg verdienmodel! Voor zover je over verdienmodel kunt spreken..
de Tank
@MaFlodder wat biologisch betreft kan het met de prijs wel eens meevallen vanwege krapte, voorwaarde dat het wereldwijd gebeurt.
+3
Eddie1
Jos krijgt meer dan €169.000 euro per jaar van LNV, bron: fd.nl/economie-politiek/1335073/…

(klik om te vergroten)

Jos Ubels krijgt €169.102 van LNV
Klavertje
@Eddie1 Liegen💩💩

(klik om te vergroten)

matt
@Klavertje beulink reed in de fdf optocht,totdat beulink erachter kwam dat fdf hem niet wilde redden.
Toen draaide beulink 180 graden om,en veranderde in een kleuter.
Die in zichzelf praat,en drolletjes legt tuk tuk
+2
Raal
@matt jij hebt het ook al weer door.... begint langzaam aan wel zielig te worden met ronald. Iedereen is fout behalve beulink zelf
+1
IJsseldelta
Denk dat die grond daar nog nooit zoveel opgebracht heeft als nu met die subsidies.
+3
John Spithoven
Allen, ik zie hier boven stevig afgegeven worden op de familie Ubels en hun verdienmodel.
Als je de plannen van het kabinet bekijkt wordt dit voor velen van ons de outlook.
Gronden worden al dan niet met financiële compensatie afgewaardeerd, er worden beheersregels opgesteld in ruil voor subsidie en voedselproductie wordt ondergeschikt gemaakt.

Dus afgeven op Jos heeft weinig zin, velen van ons treft binnenkort hetzelfde lot, al dan niet gestuurd door de gebiedscommissies.
+3
robbies
@John Spithoven Datema doet niks anders, maar wordt verguisd door de FDF-achterban. Het kan verkeren. Ik zie het verschil niet.
+3
Noorderling
@robbies
Het is wel de toon die de muziek maakt.
Een gezamenlijke vijand creëren doet het altijd goed voor het moraal. Daar kun je Jos niet op betrappen dat hij het aanwakkert, voor wat ik er van meekrijg vult hij geen zaken voor een ander in. Die vrijheid is een groot goed, dat bijvoorbeeld ook bio of natuurboeren een ander een verdienmodel aan willen praten snap ik ook nooit zo goed, vaak is het toch een verdunning of het weggeven van je eigen verdienmodel en doe je jezelf vooral tekort.

Alex praat meer in de wij vorm, dat we dingen moeten als sector, terwijl ik helemaal niets moet en de sector geen gemiddeld bedrijf is. Als je als bijna buurman van Staghouwer, daar toevallig een cirkeltje om je bedrijf krijgt getekend waar jij wel die gelden op kunt strijken, maar een ander daarbuiten niet, zit je wel in twee verschillende werelden en zou je de conclusie moeten trekken dat "wij" een andere groep is dan die bedoelt wordt.
Ik kan geen weidevogelsubsidie aanvragen en zit op grond die minimaal een keer zo duur is als in Briltil of Anderen, wanneer we alleen nog maar plantaardig mogen telen en consumeren hebben zij weer een groot probleem.

Vooral elkaar in je waarde laten en keuze's kunnen laten maken die passen bij jezelf en je omgeving.
Hij zal het allemaal wel goed bedoelen, heb niets tegen Datema of Ubels, maar dat ik wat moet volgens sommigen kan ik niet zoveel mee, niet van collega's en al helemaal niet van de overheid. Consument heeft elke dag een stem in de supermarkt, als die de daad bij het woord gaan voegen komen gewenste ontwikkelingen vanzelf.
+5
de Tank
@John Spithoven Ieder moet toch roeien met de riemen die hij/zij heeft. Als ik dat filmpje bekijk van het Andersche diep heeft de familie Ubels groot gelijk dat ze die riemen maximaal benutten. Past een dergelijke wijze van werken niet dan adviseer ik diegene de energie te gebruiken een plek elders op deze aardbol op te zoeken of het bedrijf te staken ipv levenslang daar tegen te vechten, tenzij dat vechten in de aard zit en je op een andere plek ook overal tegen gaat vechten.
John Spithoven
@John Spithoven Lees de columns van vergader boer. We komen tot dezelfde conclusie........

boerderij.nl/natuur-winnaar-bij-kabinet-rutte-iv/
jan 10
Quote Reactie van @John Spithoven:
Allen, ik zie hier boven stevig afgegeven worden op de familie Ubels en hun verdienmodel.Als je de plannen van het kabinet bekijkt wordt dit voor velen van ons de outlook.Gronden worden al dan niet met financiële compensatie afgewaardeerd, er worden beheersregels opgesteld in ruil voor subsidie en voedselproductie wordt ondergeschikt gemaakt.Dus afgeven op Jos heeft weinig zin, velen van ons treft binnenkort hetzelfde lot, al dan niet gestuurd door de gebiedscommissies.

Komt eerst nog een voedsel crisis.
Noorderling
@jan 10
Geen ramp is de grootste ramp.
de Tank
@jan 10 Dan zien we weer, mens schakelt het snelst als ie wat voelt, eerlijk gezegd ben ik niet veel anders. Perfect wordt het nooit, kan ik ook van genieten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , natuurherstel en terreinbeheerders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0