Inkomen boeren moet structureel omhoog

NMa beste vriend kiloknaller
Inkomen boeren moet structureel omhoog
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven is de laatste 15 jaar met 30 procent gedaald, waarbij de totale omzet wel met 20 procent is gestegen. Het gemiddelde inkomen is deze week zo’n 20 procent gedaald, tot ergernis van LTO-voorman Albert-Jan Maat. ‘Deze schande moeten we oplossen.’ Hij pleit voor samenwerking, zei hij op een door LTO georganiseerde netwerkbijeenkomst in Den Haag, maar ‘de NMa is de beste vriend van de kiloknaller.’
LTO streeft er na dat binnen 10 jaar het inkomen van boeren en tuinders op hetzelfde niveau liggen als de rest van ondernemend Nederland, zoals Maat het verwoordt. Het stoort de voorman van de belangenbehartigingsorganisatie dat de laatste tijd veel gewag wordt gemaakt van de hogere voedselprijzen. Henk Bleker, staatssecretaris van Landbouw, heeft aangekondigd de hoge voedselprijzen te onderzoeken. ‘Ik heb niets tegen dit onderzoek, maar ik wacht op de tijd dat vanuit de politiek ook zo’n aankondiging wordt gedaan als de prijzen voor boeren en tuinders slecht zijn’, aldus Maat.
Volgens de voorzitter van LTO moet in Brussel zuinig worden omgegaan met de Europese voedselproductie. ‘In India en China zijn ze al strategische voorraden aan het aanleggen. Hier wordt in Brussel driftig hun best gedaan om het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GL af te breken’, schetst Maat. ‘Er komt echter een moment dat ook in de Europese Unie een debat op gang komt over voedselproductie en voedselzekerheid.’
LTO vindt dat de positie van de boeren en tuinders enkel kan worden versterkt als binnen de keten afspraken kunnen worden gemaakt met supermarkten en maatschappelijke organisaties over zaken als duurzaam produceren, dierenwelzijn en hoeveelheden. ‘Een ding is zeker, alleen via het verlagen van de kostprijs en het vergroten van de schaal kunnen we onze marktpositie niet behouden’, aldus Albert-Jan Maat. ‘We moeten kiezen voor kwaliteit en daar in investeren.’
Zulke afspraken komen nu echter niet van de grond, doordat de NMa volgens Maat ‘de vriend van de kiloknaller’ is en dus het consumentenbelang laat prevaleren. ‘En dat moet afgelopen zijn. We kunnen alleen duurzaam produceren met afspraken in de keten. Bij Fair Trade moeten we het niet alleen hebben over de koffiebonen in verre landen, maar ook voor de producten naast de deur.’

[www.boerenbusiness.nl]

Eindelijk.

Deel dit topic

Reacties

George
Dit roep ik al vele jaren zolang ik op dit prikbord ben. Eens krijg ik toch nog gelijk.
frank b
Hebben ze eerder ergens een leus gelezen? "inkomen, daar draait 't om" Beginnen ze het nu te snappen?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/01/2011 22:04 door frank B.
Quattro-shooter
hihi, komen ze er ook achter dat ze voor de k z'n k werken
frank b
Wie heeft het licht er aangedaan?
Jan S
😀
anonymous_8
In tegenstelling tot wat sommige prikkers hier suggereren, maakt Maat hier absoluut geen melding van een nieuw standpunt.
Dit LTO verhaal houdt hij regelmatig
frank b
Geen woorden, maar daden. !!

Het structurele zat 'm dan vooral in de groei en vooral niet in een betere prijs.
Quattro-shooter
haha, die eerste regel van jou schreeuwen ze daar ergens in rotterdam 90 minuten lang!!!!

Zie wat er van komt


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/01/2011 23:06 door double-shooter.
frank b
Ook daar worden mensen de laan uit gestuurd, die zich niet geheel meer kunnen vinden in de organisatie't blijft sappellen en achteraan lopen.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/01/2011 23:11 door frank B.
Farmer_
marcster Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dit LTO verhaal houdt hij regelmatig

Thuis voor de spiegel.
frank b
gerrie-hul
Als Maat dit regelmatig verkondigd luisteren er binnen lto weinig bestuurders naar
cs-agrar
LTO vindt dat de positie van de boeren en tuinders enkel kan worden versterkt als binnen de keten afspraken kunnen worden gemaakt met supermarkten en maatschappelijke organisaties over zaken als duurzaam produceren, dierenwelzijn en hoeveelheden. ‘Een ding is zeker, alleen via het verlagen van de kostprijs en het vergroten van de schaal kunnen we onze marktpositie niet behouden’, aldus Albert-Jan Maat. ‘We moeten kiezen voor kwaliteit en daar in investeren.’

afspraken over hoeveelheden?
met alleen verlagen van kostprijs en vergroten van schaal kunnen we marktpositie niet behouden?
frank b
CS-Agrar Schreef:
-------------------------------------------------------
> LTO vindt dat de positie van de boeren en tuinders
> enkel kan worden versterkt als binnen de keten
> afspraken kunnen worden gemaakt met supermarkten
> en maatschappelijke organisaties over zaken als
> duurzaam produceren, dierenwelzijn en
> hoeveelheden. ‘Een ding is zeker, alleen via het
> verlagen van de kostprijs en het vergroten van de
> schaal kunnen we onze marktpositie niet
> behouden’, aldus Albert-Jan Maat. ‘We moeten
> kiezen voor kwaliteit en daar in investeren.’
>
>
> afspraken over hoeveelheden?
> met alleen verlagen van kostprijs en vergroten van
> schaal kunnen we marktpositie niet behouden?

het verlagen en vergroten was jaaaaaaaaarenlang dé enigste manier op inkomen te genereren. Wat doet hen nu een andere mening geven?
Grasbaal
LTO is bij mijn weten nog nooit tegen hogere opbrengstprijzen en inkomens geweest, het is hier wel heel vaak geschreven maar niet door LTO leden of bestuurders.

Het lijkt me heel logisch dat bedrijven met de laagste kostprijs ook het meeste verdienen. Maar dat weten jullie ook wel denk ik. Of zijn jullie van mening dat bedrijven met de hoogste kostprijs (bijvoorbeeld 55 cent) ook moeten kunnen rekenen op een hoog inkomen?
frank b
Kom op, Co. Hét middel om inkomen te genereren was kostprijsverlaging en uitbreiding.Dat was heel lang de enigste manier hoe LTO dacht inkomen te behouden. Streven naar betere prijzen is altijd als onzinnig en niet reëel van de hand gewezen. Dat was 1 van de, zoniet dé reden voor oprichting van andere organisaties. Maar zo zie je maar weer, beter ten halve gekeerd, al ten hele gedwaald.
En tuurlijk, de laagste kostprijs wint 't zeker, maar hoe laag en hoe lang denk je te kunnen doorgaan? Volgens SJS, pak 'm beet 1.5 jaar terug, kon men zat voor 22 cent melken. Gelukkig voor de boeren zit LTO binnen de organisatie wéér niet echt op 1 lijn en mag Maat het licht gezien hebben. Maar heeft Maat 't wel écht gezegd, of was het weer een gezamelijke verklaring, waar niemand wat van weet
Grasbaal
Het spijt me Frank, dat ben ik totaal niet met je eens. Niemand in Nederland kan iets verdienen met een structurele melkprijs van 22 cent. Ook SJS niet en dat zal hij zeker niet zo hebben gezegd(of jij moet het tegendeel laten zien?).

Sommige LTO haters hier op het prikbord hebben zo vaak verkondigd dat LTO een voorstander van lage prijzen is, dat ze het zelf zijn geloven (of jij moet het tegendeel laten zien?).
frank b
Ik ben geen LTO hater, alleen zijn ze zo beroerd bezig af en toe (af en toe niet). Je hoeft het ook niet met me eens te zijn, maar het is een feit, dat in de tijd dat er gestreden werd voor een hogere melkprijs, dat LTO keihard inzette op vergroten en kostprijs verlagen en het totale onzin vond om een hoger prijs te eisen. Dan moest je maar zorgen dat je kosten nóg lager werden. Dit kon dan het best door nog meer te gaan melken.

Ik weet dat jij op een zelfde manier kijkt naar andere organisaties als ik naar LTO en het moet dan ook best moeilijk voor LTO'ers zijn om te zien dat de koers langzaam aan het bijdraaien is in de richting die tot voor kort vloeken in de kerk was voor LTO.

Maar zoals ik al eerder prikte, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.(deze reactie op NMA onderzoek duurde ook 10 maand ) Dus is er misschien nog hoop om nog enigszins serieus genomen te worden en te doen waar ze eigenlijk voor staan. Belangenbehartiging voor boeren, in de ruimste zin des woords en geen belangenverstrengeling.

Maar ook dat zul je wel niet met me eens zijn.
Grasbaal
Frank,

Ik kijk naar alle andere organisaties anders als jij, elke belangenclub heeft zijn voors en tegens. Maar als er iemand komt met onzin of feiten die totaal niet kloppen dan probeer ik gepast tegengas te geven. De onderstaande bewering klopt dus echt niet:

maar het is een feit, dat in de tijd dat er gestreden werd voor een hogere melkprijs, dat LTO keihard inzette op vergroten en kostprijs verlagen en het totale onzin vond om een hoger prijs te eisen. Dan moest je maar zorgen dat je kosten nóg lager werden. Dit kon dan het best door nog meer te gaan melken.

Het is wel een feit dat er de laatste jaren een grote schaalvergroting heeft plaatsgevonden maar dat is niet omdat dat "moest" van LTO.
frank b
Moeten is wat anders, maar alles en iedereen is al ingepeperd (door voorlichting, banken, standsorganisatie) dat alleen maar groter beter was. En ik ben niet de enigste die het zo ziet.[/u]Als je dát gemist hebt, is je kijk op sommige dingen toch gekleurder dan je zelf doorhebt.


2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/01/2011 13:13 door frank B.
Grasbaal
Frank,

Graag bij de feiten blijven, je geeft nu gelukkig zelf ook toe datLTO niet tegen hogere prijzen is.

Je gaat LTO toch ook niet verwijten dat boeren met uitbreidingsplannen hiervoor advies hebben ingewonnen bij commerciële bedrijven?.Denk jij echt datdeze bedrijven altijd hebben geadviseerd om wel te blijven groeien en flink te investeren?. Je zult er nog van op kijken hoeveel financieringsaanvragen door boeren met groeiplannen er door de jaren heen zijn geweigerd door banken......
Quattro-shooter

frank b
Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Frank,

> je geeft nu gelukkig zelf ook toe dat LTO niet tegen hogere prijzen is.

Zo dom zijn ze zelfs bij LTO niet, alleen is er een aanzienlijk verschil in ''niet tegen hogere prijzen zijn'' en werken aan een hogere prijs. Hun manier is aan het lijntje van DenHaag/Brussel lopen (bij verbreken zou het hun eigen politieke ambities misschien wel in de weg kunnen zitten), terwijl de landbouw toch eigenlijk zonder steun zou moeten kunnen. Iets van marktwerking, vrije markt, weet je wel.

>Denk jij
> echt datdeze bedrijven altijd hebben geadviseerd
> om wel te blijven groeien en flink te investeren?.

Dat denk ik niet, dat weet ik wel zeker. Al op de LAS en MAS werd al gehamerd op groei, om de vaste kosten uit te smeren. Daar kwamen voorlichters, accountants en bankmannetjes mooie verhalen houden over hoe goed groei wel niet was. Later als beoogd bedrijfsopvolger zelfde laken een pak. Als je door wilde moest je toch minstens verdubbelen enz, enz.
Daarbij komt nog, dat onze groei voor hen allen geld opleverde, dus waren ze er zeker bij gebaat. Als het dan een keer mis ging, hadden ze toch lekker aan je verdient.

> Je zult er nog van op kijken hoeveel
> financieringsaanvragen door boeren met
> groeiplannen er door de jaren heen zijn geweigerd
> door banken......

Ja, je kunt wel zó gek doen dat zelfs de banken er niet meer intrappen, maar dan ben je al wel ver heen. (Want ze hebben zelf mijn overname gefinancierd )

.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/01/2011 00:21 door frank B.
gerrie-hul
Ja Frank ik ben het met je eens Zie ook de acties van de varkensboeren bij de slachterijen wat was het commentaar van [ Anechien ten Have ] dat het heel onverstandig was Ook als andere organisaties wat organiseerden was het commentaar van lto heel onverstandig of de markt moet zijn werk doen[ marktwerking
Grasbaal
Dirk,

Het klopt inderdaad dat LTO geen voorstander is van radicale acties zoals het blokkeren van fabrieken enz. Maar hier heeft ze wel hard voor gelobbyd:


De Europese Raad van EU-landbouwministers heeft vanmiddag in Brussel besloten om tijdelijk varkensvlees op te kopen met als doel een herstel van de sterk gedaalde prijs van varkensvlees in verschillende EU-lidstaten.

Voorzitter Annechien ten Have van de vakgroep LTO Varkenshouderij is heel tevreden met dit resultaat: ,,In korte tijd is erg veel werk verzet om dit te bereiken en ik ben blij dat staatsecretaris Bleker en zijn collega’s uit België en Frankrijk de Europese Commissie en andere lidstaten hebben kunnen overtuigen van de noodzaak van deze ingreep.”

Een andere belangrijke toezegging is de versterkte inzet op het Europese ketenoverleg, de High level Group varkens. De lidstaten en de Europese Commissie hebben samen besloten voor eind maart met een gedetailleerd actieplan te komen om de structuur in de varkenssector en prijsvorming in de keten te verbeteren. Ten Have hierover: “Onze inspanningen op nationaal en Europees niveau om samen te werken met de keten vinden een vervolg in deze Europese maatregel. Deze moet de sector op lange termijn meer perspectief geven. Via dit Europese overleg kunnen we een structurele verbetering bewerkstelligen in de positie van de varkenshouder. Dit is een belangrijke stap voor de consument en de veehouder.”

Wanneer wordt gestart met de interventie op de markt is nog niet bekend. De zogenoemde ‘particuliere opslag’ is komende week onderwerp van gesprek in een werkgroep van de Raad. ,,Wat mij betreft zo snel mogelijk daarmee beginnen. Doel is immers betere varkensprijzen op de korte termijn, nadat de markt door alle ellende in Duitsland uit balans is geraakt”, aldus ten Have.

Vanuit LTO is voorafgaand aan de bijeenkomst van EU-landbouwministers op verschillende niveaus aangedrongen op een marktmaatregel om dramatische gevolgen van de prijsval te voorkomen. Ook in Brussel voerde een LTO-delegatie vanmorgen nog gesprekken met ambtenaren en politici.
Quattro-shooter
En dat heb je nog steeds niet door, het lobbyd maar een kant op! voorbeelden te over
frank b
Wéér interventie, wéér afhankelijkheid, wéér geen marktwerking, wéér dweilen met de kraan open, wéér handel die boven de markt blijft hangen en wéér de prijs over langere tijd zal beïnvloeden, wéer same old song, wéér LTO, wéér jammer.
Grasbaal
Frank,

Wel een beetje bijblijven, ook de NMV/DDB/EMB omarmen de interventie inmiddels:

http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=19016067&server=vimeo.com&fullscreen=1

Ook ik persoonlijk vind het een mooi instrument, in tijden van overschot ontlast je de markt en in tijden van vraag breng je het geleidelijk (met winst) op de markt.
frank b
Zo zie je maar weer, beide partijen gaan langzaam naar elkaar toe (al zul jij dat natuuuuurlijk anders zien, want ík ben degene met de gekleurde bril op. Jij natuurlijk niet, als onafhankelijk journalistiek man.)
Grasbaal
Frank,

Had je maar een bril op, dan zie je echt veel meer
cs-agrar
staat ook iets over produktierechten en die interventie zat altijd al verweven in ddb-verhaal, al eens over gehad Co
anonymous_8
Annechien zei niet dat actievoeren onverstandig was. Ze kon het heel goed voorstellen dat varkenshouders overgingen tot actie. Ze zei slechts dat ze ook zag dat actievoeren niet zonder risico is....
Albert
Melk kan de mestput in of over het land ,met varkens is moeilijker
frank b
Inkoopmacht supermarkten "ouderwets"

Gepost door: molkerider ()
Datum: 17 maart 2010 14:20
link
jan zonderland
En weer is het grote toverwoord DUURZAAMHEID!

Verder is het m.i. wat open deuren intrappen: Kosten moeten omlaag, inkomen moet omhoog, aantal bedrijven is verminderd, bla bla bla.
Leuk bedacht om via afspraken met supermarktketens hogere prijzen af te dwingen, zal afgezien van het feit dat de NMA dat niet zal toestaan ook nooit lukken. Je kunt alleen hogere prijzen afdwingen door schaarste te creëren.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/01/2011 00:34 door Jan Zonderland.
arie.j
Het lijkt me inderdaad wat veel verwacht van supermarkten om vrijwillig meer te betalen als het voor minder te krijgen is.
Daarom raak ook ik niet erg onder de indruk van Maat, die zoiets al meer vertelt heeft
Soms denk ik daarbij:Mooie verhalen Jan Maat, maar je moet je het wel handen en voeten geven, dus kom met concrete voorstellen.
Precies een jaar geleden pleitte hij er in Giessenburg voor dat FC de onbeperkte afnameplicht moest afschaffen.
Of boeren daar nu zo blij mee worden?
En Jan (Zonderland) dat de EU veel beperkingen aan de melkproductie zal opleggen ziet het niet naar uit.
De quotering gaat eraf, en zeker zo de zuivelmarkt nu is zal er erg weinig voor in de plaats komen.
frank b
Qua melkproduktie (regulering)heb je gelijk arie, alleen hebben we de mestregels die het vanzelf gaan reguleren. Kosten verschuiven, maar blijven kosten.
jan zonderland
arie.j Schreef:
-------------------------------------------------------

> En Jan (Zonderland) dat de EU veel beperkingen aan
> de melkproductie zal opleggen ziet het niet naar
> uit.
> De quotering gaat eraf, en zeker zo de zuivelmarkt
> nu is zal er erg weinig voor in de plaats komen.

Arie,
Ik suggereer ook nergens dat de schaarste gecreeerd zou moeten worden door de EU.
Je kunt ook op een andere manier (tijdelijke) schaarste creeeren
christo
Ik ben het niet met je eens wat betreft de NMA. Kijk naar het Star-concept in de varkenshouderij en zie waarde mogelijkheden liggen. Door productdifferentiatie kun je je onderscheiden van de bulk. Of dit een juiste weg is zal Appie Heijn moeten bewijzen.
frank b
Maar als iedereen aan het Star-concept, oid gaat, is het niet meer onderscheidend. En zal AH er zeker geen cent méér voor geven.
anonymous_100
Kijk maar naar de weidemelk
anonymous_8
In dit geval betaalt AH de extra kosten die varkenshouders moeten maken om aan de Good Farming Star eisen te voldoen (objectief per individueel bedrijf bepaald door DLV). Wel is het natuurlijk de vraag of AH dit tot in lengte van jaren blijft doen.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/01/2011 22:03 door marcster.
anonymous_78
>>In dit geval betaalt AH de extra kosten die varkenshouders moeten maken om aan de Good Farming Star eisen te >>voldoen (objectief per individueel bedrijf bepaald door DLV). Wel is het natuurlijk de vraag of AH dit tot in lengte van jaren >>blijft doen

we weten allemaal dat de grootgrutters zich niet aan de afspraken houden , wat is er over van IKB ?????moest toen ook meerwaarde opleveren
frank b
Precies, al dat gel.l werkt wel kostenverhogend, maar brengt uiteindelijk geen zak op
anonymous_8
Conclusie: jullie blijven liever op je handen zitten???
frank b
Als jij dat zo ziet, ja. Ik steek dan liever mijn energie in dingen die er wel toe doen en structureel een bijdrage leveren.
Albert
Iets wat meerwaarde opleverd gaat iedereen doen en dan is de meerwaarde standaard en is er geen (zichtbare)meerwaarde meer,dus de toeslag ook niet zichtbaar.
christo
Je ziet het niet scherp genoeg. Concept kent nadelen voor varkenshouders zodat niet iedereen er aan mee gaat doen. Tevens bepaald Vion hoeveel boeren er omschakelen, gebaseerd op het afzetvolume. Het betekend dat AH veroordeeld is om bij Vion in te kopen. Dat is toch precies wat we willen. Ik vind het een geweldig slimme manier om de NMA aan de kant te zetten.
anonymous_8
Ja zo is het. Maar je houdt ook altijd boeren die niks willen (behalve makkelijke kritiek spuiten in de trant van 'het is niks en het zal niks worden ook'). Zie dit prikbord
christo
Het is niet zo moeilijk je ergens in te verdiepen voordat je een reactie plaatst. Je moet er alleen even de tijd voor nemen. Ik blijf van mening dat de varkenshouders slim bezig zijn.
anonymous_74
christo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het is niet zo moeilijk je ergens in te verdiepen
> voordat je een reactie plaatst. Je moet er alleen
> even de tijd voor nemen. Ik blijf van mening dat
> de varkenshouders slim bezig zijn.

De varkenshouders die ik ken vragen zich voornamelijk af waarom ze zo stom hebben kunnen zijn om niet met de laatste opkoopregeling mee te doen!!
frank b
Inderdaad. En ik verwacht van een varkenshouder ook niet het fijne te weten van een melkveehouder. 'Van harte welkom hoor, maar als je dan hier een voorbeeld geeft die kennelijk niet vergelijkbaar is met de melkveehouderij, mag dat voorbeeld dan wel wat verduidelijkt worden. Dat is geen gemakkelijk commentaar, maar misschien toch niet zo'n duidelijk voorbeeld, waar we in de melkveehouderij wat aan zouden kunnen hebben.
frank b
Zelfkennis is een groot goed, sjappoo
anonymous_8
Jij bekritiseert GF Star zonder te weten waar je het over hebt.Een dag later bevestig je dat nog eens door met het vage excuus te komen dat een melkveehouder niet alles kan weten wat in de varkenshouderij gebeurt. Ok Frank. Je kunt niet alles weten.... maargeef dan ook geen commentaar.
frank b
Bekritiseer het niet, alleen zijn, waarschijnlijk toen jij nog in de luiers liep, al van deze concepten geweest. Hoe succesvol deze waren kun je wel nagaan, er bestaat er niet 1 meer.Er is een verschil tussen kritisch en bekritiseren, maar dat is wat moeilijk te onderscheiden voor sommigen?
anonymous_8
Kritisch zijn kun je elke dag.

Noem me eens 1 concept waarvan jij denkt dat ik het niet ken omdat ik toen nog in de luiers liep...
frank b
Ik bedoelde ermee, dat zo'n concept zeker nix nieuws is, al vaker uitgeprobeerd, verbeterd en aangepast, maar bijna altijd met de stille trom vertrokken. In details, zoals deze, verschillend, maar in grove lijnen hetzelfde. Dergelijke concepten hebben maar een kortdurend effect.
anonymous_8
Nu wordt het toch tijd dat je je echt eens gaat verdiepen in Good Farming Star. Het concept onderscheidt zich wel degelijk van voorgaande concepten die feitelijk niet meer dan een mooi verhaaltje waren. GF star zou je een tussenvorm tussen gangbare varkenshouderij en biologische varkenshouderij kunnen noemen. Al is dat wel iets te veel eer.
frank b
De tijd zal het leren of het over 5 jaar nog een meerwaarde heeft.
gezienus
[vorige.nrc.nl]

heeft het in 2008 ook al gezegtdus nu binnen 7 jaar omhoog
anonymous_42
de supers maken misbruik van de NMA,de boeren worden steeds tegen elkaar uitgespeeld
anonymous_46
Ik hoop dat hij woord houdt, maar ook de vakgroepvoorzitters deze instructies meegeeft. We mogen best kostprijsbewust zijn, das nooit verkeerd, maar het houdt ook hier een keer op. Ik wens hem veel sterkte toe dit verhaal overal uit te dragen en bij iedereen waar hij aan tafel zit...
frank b
zal wel wishfull thinking worden
anonymous_42
Albert JanMaatook weer een roepende in de woestijn, is tegen megabedrijven ,dan even het inkomen omhoog krikken ,ga je gang.!
anonymous_42
Ard Eshuisgroeten van Geert ,ik was vroeger nog klant van je,volkomen met je eens
gerrie-hul
Oldhuis ben het met je eens al een jaar geleden riep Maat riepdit ook een jaar geleden [stentor ] maar wat is er van terecht gekomen Je kunt als voorzitter blijven roepen maar hoe gaan andere bestuurders er binnen lto er mee om Hebben die een eigen mening en telt de voorzitter daar niet mee of wat is er mis binnen deze structuurvan lto
frank b
gerrie-hul Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hebben die een eigen mening
> en telt de voorzitter daar niet mee of wat is er
> mis binnen deze structuurvan lto?

Foei toch, hoe kun je dat nu denken
gerrie-hul
Frank kun je dan aangeven hoe het wel zitIk ben benieuwd
anonymous_8
Ben je ook familie van Gerry Adams Dirk?
gerrie-hul
hoezo ???
frank b
Was enigszins cynisch bedoelt. Er zijn hier leden genoeg die precies weten hoe fijn georganiseerd en gecommuniceerd wordt binnen de betreffende organisatie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , china , dierenwelzijn , landbouwbeleid , india , duurzaam , politiek en henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
71
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0