Illustratie van: Florian

VN-rapporteur zeer kritisch over politieoptreden bij coronaprotest MalieveldQuote:
Nils Melzer deelt een video van agenten die een man slaan en noemt het "een van de walgelijkste voorbeelden van politiegeweld die ik heb gezien sinds George Floyd".

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Orde en handhaving moet er zijn.....wel bij het lezen van dit doet me denken aan het protest van de boeren dat verkleed als boer undercover personen de situatie probeerde op te laaien.
+4
kanniewaarzijn
Het is niet het enige walgelijke wat er in dit land gebeurt.
+1
demelkboer
Tis tactiek: heel hard ingrijpen zo dat er de volgende keer niet meer mensen staan op het malieveld of op de dam. Het heeft met orde hand haven niks te maken. Fear sells: zie de hele corona aanpak
+1
de Tank
@demelkboer Angst wordt door een ieder gebruikt die wat over Corona en de aanpak denkt te weten.
+2
Boerbakje
De politie wordt misbruikt door de zittende macht.
+3
Spuit11
@Boerbakje Ze laten zich misbruiken. Als je die opgefokte gezichten ziet van die "politie" vraag ik me af wat voor lui dat zijn. Volgens mij ingehuurde oostblokkers die strak staan van de coke.
Nevergiveup
@Spuit11 Ja is me ook een keer opgevallen dat ze erg opgefokt met van die wijde blik keken , hadden denk echt wel paar pilletjes op. Eigenlijk niet normaal als dat zo is.
+1
Boerbakje
@Spuit11 feit is dat we dat niet weten.
Tegenstellingen kopen we ook niks voor.
Als we dit willen veranderen zullen we de politie leger mee moeten krijgen.
Den Haag gaat ons hier niet uithalen!
+1
Ted6
Je weet natuurlijk niet wat die demonstrant vlak daarvoor heeft gedaan richting de agenten. Wat we in het filmpje zien is mogelijk het gevolg daarvan.
Nevergiveup
@Ted6 Al heeft tie wat gedaan , dan is het nog steeds zo dat de politie hem onder controle heeft, en de rechter zal het oordeel uitspreken , de politie mag het heft niet in eigen handen nemen , nooit , zelf bescherming mag , maar dat is onzin als je er al met twee op iemand zit zonder wapen.
+2
Grasbaal
@Nevergiveup maar wat moet je als je een idioot als deze tegenover je krijgt?, politie zal in dit soort situaties nooit goed doen...

+1
Nevergiveup
@Grasbaal Hij heeft geen wapens (zo ver ik kan zien) ,er is geen gevaar , er is gewoon een man gevecht , zeer mooi praktijk oefen situatie voor de politie om hem onder controle te krijgen. Politie doet het netjes volgens mij , beter als die L*l die met getrokken pistool voor een trekker springt waarvan de boer naar Mcdonalds wil.
Twentsch Land
Voor een gek hebben ze mogelijkheden genoeg......maar daar gaat het in deze niet om .... we krijgen hier steeds meer een Amerikaans toneel systeem ....

@Grasbaal
+1
Twentsch Land
Heb filmpje even bekeken .... heb wel wat respect voor deze gast dat die ongewapend met blote vuist zich niet laat intimideren ....
@Twentsch Land
+2
de Tank
@Twentsch Land de pilletjes met die politieman gedeeld denk ik.
Zwaagdijk
@Grasbaal politie doet dit zeer netjes. Ik had m nog een ros extra gegeven. Maar op die andere film is pure mishandeling had wel dood kennen zijn.
+1
richard-de-wolff
@Zwaagdijk hoe kun je dit nu beoordelen zonder dat je hebt gezien wat ervoor is gebeurd
+1
Gerron
@Grasbaal In dat filmpje zie je een man (Jij noemt hem een gek...) Die waarschijnlijk van zijn fiets is geslagen,vervolgens wordt hij nogmaals geslagen als hij verhaal wil halen waarom dat gebeurde en DAN PAS doet hij wat terug. Hoe zou je zelf reageren in die situatie?
demelkboer
@Grasbaal kijk dit is een mooi voorbeeld waar bij iedereen een mooie middag heeft gehad: politi lekker paar goed gemikte tikken uit gedeeld en meneer de beroepsoproerkraaien een mooi stoer verhaal voor thuis 😉
+1
Weidezicht
@Ted6 was volgens mij bij dat protest ook een vent die al zwaaiend met zware startkabels op een paar agenten was afgekomen. Als je als agent daar al een pasr uur rondloopt, probeert je opdravht uit te voeren, en mensen dan doorlopend jouw aanvallen, lopen te zuigen, continu mensen met telefoons en camera,s voor je neus stasn te zwaaien, dan kan ik begrijpen dat je er een keer klaar mee bent. Zo lang op iemand inslaan met zoveel camera s id misschien niet slim, maar ik begrijpen dat je een keer denkt, nou is gvd klaar. Bij de boerenprotesten kreeg de politie een bakkie, een hamburger en een praatje, en staan die boeren niet urenlang tegen de politie te schelden en foto,s en filmpjes te maken. En natuurlijk zal er wel eens iets anders lopen dan zo ,n agent vantevoren bedacht had. Maar dat heb ik in mijn werk ook. De hele dag.
Ik zou geen politieage t willen zijn. Alles onder vergrootglas altijd gezeik en als je een keer schiet of slaat, ben je de lul.
Grasbaal
Quote Reactie van @Weidezicht:
@Ted6 was volgens mij bij dat protest ook een vent die al zwaaiend met zware startkabels op een paar agenten was afgekomen.

Het was geen lieverdje:

OM vervolgt demonstrant Tim die met startkabel op Malieveld zwaaide en werd afgeranseld

De 37-jarige Alphenaar Tim, die volgens het OM op 14 maart vorig jaar tijdens een demonstratie op het Malieveld dreigend met een startkabel zwaaide in de richting van de politie, wordt vervolgd. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Tim wordt verdacht van poging zware mishandeling, bedreiging, belediging en verboden wapenbezit.

tubantia.nl/binnenland/…
Gerron
@Grasbaal
Het was geen lieverdje:

OM vervolgt demonstrant Tim die met startkabel op Malieveld zwaaide en werd afgeranseld

De 37-jarige Alphenaar Tim, die volgens het OM op 14 maart vorig jaar tijdens een demonstratie op het Malieveld dreigend met een startkabel zwaaide in de richting van de politie, wordt vervolgd. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Tim wordt verdacht van poging zware mishandeling, bedreiging, belediging en verboden wapenbezit.

tubantia.nl/binnenland/…

Als dit klopt dan had de politie/ME hem onder bedwang moeten houden,hem boeien,arresteren en afvoeren in een politiewagen. DUS NIET EERST LATEN BIJTEN DOOR EEN HOND EN HEM IN MEKAAR SLAAN.
Boerbakje
@Grasbaal Hier het verhaal van Tim

Gerron
@Boerbakje Na het filmpje te hebben gezien denk ik dat hij doelbewust die startkabels heeft meegenomen.
Boerbakje
@Gerron Ik weet het niet.
In ieder geval hoor en weder hoor.
+2
achterhoeker2
Ik sta vierkant achter de politie, bravo hoe ze de boel begeleiden en indien nodig optreden.
Groot respect!!
+1
HansBa
@achterhoeker2 precies, gaat vaak veel grzeik en getreiter aan vooraf maar dat zie je niet Als je dan geen klappen wil moet je weg wezen.
Gerron
@HansBa @achterhoeker2 precies, gaat vaak veel grzeik en getreiter aan vooraf maar dat zie je niet Als je dan geen klappen wil moet je weg wezen.
Dus je bent daar in de buurt en je ziet de demonstranten en ME aankomen. Je springt op je fiets (Wel eens een relschopper met een fiets gezien?) en je wil wegkomen maar de ME neemt je te grazen.
Had je daar maar niet moeten wezen?
HansBa
@Gerron dan ben je of te laat weg of je kan niet hard genoeg lopen...
Gerron
@HansBa @Gerron dan ben je of te laat weg of je kan niet hard genoeg lopen...
Dus bejaarden zijn dan altijd de klos. Bedankt voor het delen van je mening. Ik ben het daar niet mee eens.
HansBa
@Gerron die jongens gaan niet bij de ME omdat ze zo goed kunnen stenen vangen of tegen schelden kunnen. Als ze er na waarschuwingen aankomen weet je wat je moet doen; run.
hookwood

Wolswinkel
@hookwood lijkt me een zeer objectieve onderzoeksjournalist..😅 Is te hopen dat ie het niet voorzien krijgt op de agrarische sector..
Zag een ander artikel deze stond in de Telegraaf met een foto van een aanval van politie tegen veteranen . Met grote letters erboven van ; Dat veteranen de politie aanvielen , terwijl in de film opnamen zeer duidelijk tezien is dat juist uit het niets de politie in het zwart gekleed de veteranen aanvielen . De reacties van uit de wereld spreken schande uit over de feit hoe de politie daar tekeer zijn gegaan in Amsterdam .
Boerbakje
@Hans is Hobby boer Hier het verhaal van veteraan Raf waar de politie het op gemunt had en het pas na de 3e keer lukte hem te pakken
bitchute.com/video/8f4Xohf7HWMF/.
@Boerbakje Op de Telegraaf site ; Precident Macron vastbesloten ongevaccineerden dwars te zitten ; ik heb heel veel zin om ze te pesten . In een interview met de krant Le Parisien heeft hij dit gezegd tot het einde van zijn presidentschap . Dit zullen dit ook tot op het bot blijven doen , dat is het strategie , zei de Franse president .
+1
Nevergiveup
@Hans is Hobby boer Onder de niet vaccers is denk een grote groep die het eerst een beetje wilde afwachten , en tot de conclusie zijn gekomen dat het vaccineren niet tot de beloofde uitweg heeft geleid.

Als het echt zo was dat ook die afwachters hadden gezien dat het fantastisch werkte hadden die naar mijn verwachting ook gewoon gegaan , en was er alleen een hele kleine groep overgebleven die toch overal tegen zijn.

Het beleid van Macron werkt juist averrechts is mijn mening , hoe kan zo iemand precident zijn 🖕
@Nevergiveup Heb een paar filmpjes gezien over zijn uitspraak en dat is president onwaardig en een provocatie tegen de Franse bevolking . De oppositie is des duvels . Maar Macron weet ook heel goed dat er nieuwe verkiezingen komen en hij is niet populair in Frankrijk en gedraagt zich als een kleine Napoleon en dat hij die gaat verliezen , mocht hij die wel winnen dan is er fraude gepleegd .
Nevergiveup
@Hans is Hobby boer we hebben de hoogste aantal besmettingen ooit.

Portugal 95+ gevacineerd.
Vandaag ca 40.000 besmettingen op 10 milj. Inwoners !!!!

Vaccinatie verplichten ..... Wij van Wc eend adviseren Wc eend.

Ondertussen oversterfte Urk , met laagste vaccinatie graad het laagst van alle gemeentes ...

Afijn het zal allemaal wel ...
@Nevergiveup Het vaccineren niet tot de beloofde uitweg heeft geleid .
De informatie die ik al snel onder mijn ogen kreeg van uit Italië maart 2020 , resultaten autopsie van overledenen aldaar , zei mij al veel ( uitslagen hoef ik niet te herhalen ) , daarna kwam veel informatie van voormalig directeur Sucharit Bhakdi van het Robert Koch Instituut , het RIVM van Duitsland ter gehore , deze staat nog steeds dagelijks met zijn vrouw in zijn praktijk aan het werk . Deze man waarschuwt al sinds vorig jaar voor de gevaren van deze Gen Therapie vaccin . Ik ga geen adviezen meer geven of je het vaccin wel of niet wilt nemen , ik neem aan dat ieder het beste met zichzelf voor heeft . Iedereen mag van mij ook de 4 de of 10 de ophalen , ik doe niet mee . Daarin tegen heeft mijn vrouw wel de booster gekregen in December. In mijn ogen ook weer onder dwang van het ziekenhuis waar ze werkt . Wel kreeg ze de gisteren de mededeling om zich te laten testen op Omicron , Hoezo testen na ook de Booster te hebben genomen , dan kan ik alleen maar concluderen dat alle vaccins niet helpen als nu ook nog even een test moet laten maken . Maar goed , nog 1 week werken daar en ze gaat met vervroegd pensioen , ze heeft haar neus er vol van dat gezeur op haar werk en het beleid daar .
+1
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Het gaat bij aantal besmettingen om hoeveel procentueel gevaccineerd en ongevaccineerd zijn en hoe dat zich verhoudt naar ziekenhuis opnames.
Als dit gelijk is kun je pas stellen dat vaccineren geen nut heeft.
Het verleden laat heel duidelijk zien dat vaccineren wel degelijk nut had.
Nevergiveup
Albert Altena
@Nevergiveup Ja had en toen stonden er ook al mensen te schreeuwen.
Effect van de booster hetzelfde verhaal.
Je weet het niet van te voren.
Besturen is maneuvreren in de mist.
Wijsheid het verleden.
Nevergiveup
@Albert Altena ok , we weten eigenlijk helemaal niet zo goed wat er gebeurd was zonder enten , dan waren we er nu al vanaf denk , maar goed dan was de zorg (ook mede door de te lage caapaciteit) ontploft dat ben ik zeker met je eens.

Het lijkt er meer op dat de maatregelen (lockdown) de hele tijd het beste geholpen hebben. Logisch , Al is dat geen favoriet.

Verder blijft het nog afwachten met het vele boosteren of de natuurlijke imuuniteit wel op pijl blijft.

Omikron lijkt tot nog toe een positieve wending te geven , dan gaat de natuur ons misschien helpen , dat laatste is de enigste goede oplossing waar ik in geloof.

En dat in de mist is niet waar , vanaf begin 2020 heb ik , na het lezen van documentatie al gezegd dat er vele virologen direct gezegd hebben dat Corona niet te vangen zal zijn door Farmaceuten .....
Albert Altena
@Nevergiveup Er roepen zoveel mensen wat.
Dan zal er altijd wel iemand zijn gelijk krijgen.
Maar dat bedoel ik nu met mist.
Van te voren weet je het niet.
+1
jack89138393
Deze is veel absurder, Antifa die onder politiebegeleiding een verfbom tegen het pand van FvD mag gooien:

de Tank
@jack89138393 wat erg zeg
jack89138393
@de Tank Wat vind je erg? Dat het FvD gebouw het doelwit was of het slaafse gedrag van de politie? Dat FvD gebouw kan me niet zoveel schelen namelijk, wel de totaal andere opstelling die de politie hier heeft.
+1
de Tank
@jack89138393 Jij ziet ook alles door je eigen bril, de boeren kregen ook politiebegeleiding toen ze via de snelweg naar Den Haag gingen. Elke demonstratie wordt begeleid, zolang demonstranten niet te opgefokt doen kan er best wat.
jack89138393
@de Tank Ik heb geen bril
+1
de jonge
@jack89138393 klopt,kijk eens naar extreem linkse demonstraties en blm demonstraties etc, daar zie je niet dat ze zo met de mensen omgaan, daar gaat zelfs de burgemeester er tussen staan en de politie gaat er zelfs bij op de knieen... bij extreem linkse demonstraties zie je zelfs partij leden voorop lopen en is er geen waterkanon te zien en me die de mensen in een hoek drijft en er dan op los begint te slaan... als ze dan willen ingrijpen laat ze het dan daar op dezelfde wijze doen.. als je livebeelden hebt gezien van demonstraties tegen het coronabeleid waar mensen op een veld zitten en er me aankomt en ze er vanuit het niets op de zittende mensen in beginnen te slaan, ben je in mijn ogen niet bezig met waarvoor je bent opgeleid,politie en me horen toch in dienst te staan voor de mensen en niet tegen de mensen die een andere mening hebben dan hun baas?? politie en me horen te zijn opgeleid om juist tegen schreeuwende mensen koel te blijven en niet de emoties de baas te laten worden en er op in te rammen. anders had je niet geslaagd horen te zijn voor je opleiding..
jack89138393
@de jonge Mijn mening is dat alle demonstraties (ook van activisten) doorgang moeten vinden desnoods onder begeleiding maar niet met zoveel geweld vanaf de politiekant. Waarom waren overal die pallets met klinkers neergezet in de stad, om rellen uit te lokken? Gelukkig zijn ze daar niet ingetrapt.
de jonge
@jack89138393 joh om mijn part gaan mensen demonstreren omdat ze vinden dat er teveel wordt gedemonstreerd, het gaat om de benadering van de staat,de me en politie die niet deugt. bij de ene gaan ze er tussen staan of helpen soms zelfs mee en bij de andere word er met romeo's gewerkt die de boel op stelten zetten en als zogenaamde reactie op al het geweld word er direct met waterkanonnen en me op los geslagen, en dat is het hypocriete er aan. Laat ze dat dan ook op die wijze doen bij de extreem linkse demonstraties ,bij de demonstraties bij boeren op de weg en zelfs in de stal en .bij bv de demonstraties waar extreme natuurclubjes zichzelf vastketenen aan hekken etc.. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zien dat het niet deugt hoe de politiek te werk gaat.
+2
Zwaagdijk
@de jonge ME dat zijn politie agenten in een ME pak.. maar doordeweeks gewoon hun politie pak aan..
Grasbaal
Quote Reactie van @jack89138393:
Waarom waren overal die pallets met klinkers neergezet in de stad, om rellen uit te lokken? Gelukkig zijn ze daar niet ingetrapt.

Wel een hele bijzondere denkwijze, wat voor nut heeft het voor de politie om stenen klaar te zetten zodat demonstranten er mee kunnen gooien?. Zou het gewoon niet kunnen zijn dat ze er stonden omdat er ergens een verbouwing was.........
jack89138393
@Grasbaal Veel berichten op Telegram geven aan dat er op meerdere plekken pallets met stenen stonden, wanneer een paar mensen dit melden zou ik het niet direct geloven maar het wordt vaak genoemd.
Nevergiveup
@jack89138393 van die stenen weet ik verder niet .

Wat ik wel weet is toen de boeren voor de eerste keer massaal naar de haag hingen er bij een aantal binnen wegen in den haag een " derde " partij een vrachtwagen(s) over de weg had staan , dat duurde niet zo lang meer toen het telefoon nummer bekend was can het bedrijf in de app groepen 😂😂

De keren erna was het leger er .... 😲
+2
de Tank
Quote Reactie van @jack89138393:
wanneer een paar mensen dit melden zou ik het niet direct geloven maar het wordt vaak genoemd.

Dit is wat deze mensen gemeenschappelijk hebben, een groot gevoel van achterdocht. Er is er 1 die oppert dat de stenen er ter provocatie staan, de rest neemt het moeiteloos over en post het.
jack89138393
@Grasbaal Politiek gaat ver met gemene 'spelletjes', zo lijkt het ook weer bij die actie bij Kaag haar huis waar demonstrant Max alle tijd kreeg om gek te doen terwijl hij de week ervoor nog opgepakt was.
geenstijl.nl/5162938/…
de Tank
[quote="@jack89138393" p="1963476"]om rellen uit te lokken? Gelukkig zijn ze daar niet ingetrapt[/quote

Jij zoekt ook werkelijk overal wat achter.
Boerbakje
@de Tank Hoe verklaren jullie dan dat de mensen van het museumplein een fuik in de van Baerlestraat werden gedreven.
De ME stond daar klaar met de lange lat communicatie was niet mogelijk en wie binnen het bereik van de lange lat kwam kreeg deze ook!
Het was gewoon een belachelijke situatie.
Dan kan je zeggen de demo was verboden maar een burgemeester die zo selectief is heeft het recht van speken verspeeld.
vooral vanaf minuut 17
de Tank
@Boerbakje Je geeft het al aan, het was verboden. Advies, blijf buiten bereik van de lange lat als je dat verbod negeert.
jack89138393
@de Tank Ik heb het gelezen van anderen die er zijn geweest. De dag vooraf aan de demonstratie ging er ook een opruiend (nep)bericht rond zogenaamd van de politie hockeyclub met als waarschuwing dat de ME er hard in zou gaan en dat er overal in de stad pallets met stenen waren neergezet om de boel te laten escaleren. Dus dat men vervolgens oplettend was hierop lijkt me logisch
de Tank
@jack89138393 en paste mooi in je beeld
jack89138393
@de Tank In jou beeld van mij bedoel je
de Tank
Albert Altena
@jack89138393 "Ik heb gelezen"
Daar begint het al mee
jack89138393

+3
Weidezicht
Politie zijn net boeren. In de ogen van een ander doe je het nooit goed.
de Tank
@jack89138393 weer eigen onderzoek gedaan?
Weidezicht
@de Tank ik zie niets aan die foto,s en facebook heb ik niet. Misschien dat daar beelden zijn die arno zijn verhaal wel onderbouwen, masr bovenal geld toch dat deze demonstratie sowieso verboden was?
+2
jack89138393
@de Tank Het lijkt er op dat sommigen hier dit geweld van politie tegen in mijn ogen gewone burgers goedkeuren, ik vind het afschuwelijk. Er zijn veel mensen die er absoluut niet heen gaan om geweld te plegen, wie de veroorzakers zijn dat het uit de hand loopt weet ik niet. Bij de boerenprotesten was er ook veel tegenwerking terwijl andere demonstraties probleemloos door konden gaan. Ook een protest van die milieuactivisten die 1 voor 1 door twee agenten netjes opgetild werden en op een andere plek werden neergezet lijkt bij lange na niet op het inslaan van mensen bij de coronaprotesten. Als jij dit ok vind, prima maar ik ga daar geen welles-nietes discussie van maken
+1
de jonge
@jack89138393 klopt precies...
Porky
Ik lees hier een hoop negatieve berichten over de politie, deze demonstratie was toch verboden? WAT moet je daar dan zoeken? Wegwezen ,oprotten, wou dat al die critici ook eens zouden zien wat dit tuig uithaald bij brandweer en ambulance personeel die iemand aan het verzorgen zijn, heb dit ooit met eigen ogen mogen aanschouwen, zal je zeggen, een mitrailleur zou je dr opzetten, wat een gaaies ,wat een tuig, dat bij politie mensen het een keer genoeg is en hun bloed kookt kan ik zeeer goed begrijpen, ros ze maar lekker in mekaar dat tuig.
ted9
War heeft dit onderwerp met melkvee van doen. Is dit niet meer een discussie voor op nu.nl of vivaforum?
+2
de jonge
@ted9 misschien is er ook ooit een demonstratie van boeren geweest? het gaat de inzender erom neem ik aan om te laten zien dat bij deze protesten ook geprovoceerd is,net zoals er bij de boerne ook romeo's tussen liepen proberen te stoken
de Tank
@ted9 geen idee, maar ik zie dan ook veel niet
+1
Twentsch Land
Er zijn hier wel meer topics die niks met melkvee van doen hebben of wel beginnen over melkvee en binnen de kortste keren een totaal ander onderwerp krijgen in betreffende topic. Maar zie reactie de jonge. Wat in meestal doe is als een topic mij niet boeit....er geen of weinig aandacht aan geven.

@ted9
demelkboer
Je kunt van alles van demonstranten vinden(zie over wegend bezorgde burgers, wappies , alto's en enkele beroeps oproerkraaiers) maar in geen enkele geweldsinstructie van de Politie of ME staat "doorslaan terwijl iemand op de grond ligt of wordt gebeten door een hond". Er wordt van hoger hand veel druk op korpsen uit geoefend om heel hard in te grijpen zodat dit soort protesten niet aanzwellen. Dit was bij de boerenprotesten precies het zelfde
Boerbakje
@demelkboer Bij optreden wordt er van hogerhand wel degelijk een geweldsinstructie mee gegeven.
+3
demelkboer
@Boerbakje Klopt, je heb de officiële wettelijke geweldinstructie. Daar dient iedere politieagent of Me er zich aan te houden. Ook dat kan soms zijn hard ingrijpen. Das een keuze, soms legitiem. Ik vraag me alleen af welke dreiging bij deze demo's er is. Geen een geweldsinstructie behelst "geweld gebruiken bij iemand die in foetushouding op de grond ligt" en al helemaal niet slaan op het hoofd of in de nek. De politie loopt nu te janken dat ze onder een vergroot glas liggen, ja dan moet je dit soort dingen die gewoon wettelijk niet mogen niet doen.
achterhoeker2
@demelkboer De boeren hielden zich in grote lijnen aan de regels/afspraken, bovendien is daar nauwelijks geweld gebruikt.
Elke keer dat geschreeuw vd whappies begint te vervelen, een keer is het af...
demelkboer
@achterhoeker2 ik weet niet hoe jij bent op gevoed maar bij geschreeuw gaan we niet meppen. Boeren laten zich niet uitdagen bij tegenslag daar zijn ze namelijk wel aan gewend:-)
+4
@achterhoeker2 Ben het helemaal met je eens dat het gehele verhaal afgelopen moet zijn .
Het gelieg en gedraai van de overheid en het OMT . Elke keer van ,er zijn zoveel positieven , de ene keer 20.000 een andere keer 40.000 , in het buitenland precies zo . Las dat Frankrijk de kroon had met 300.000 positieven gisteren , daar zou nu de ziekenhuizen propvol moeten liggen , in Nederland niet anders .
Het beeld is gelukkig geheel anders en stromen de ziekenhuizen juist leeg vanwege deze zeer gevaarlijke Omicron waar je alleen een snotneus van krijgt . Mijn vrouw en ik hebben het afgelopen jaarwisseling gehad .
Ondanks dat , zijn we gewoon weer aan het werk gegaan .
Maar goed dat de WHO alweer een nieuwe virus heeft geconstateerd las ik , die nog veel besmettelijker is dan Omicron . Je moet de leugen wel in stand houden om het vaccin te kunnen verkopen .
Ben er wel klaar mee en velen onder ons .
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Het beeld is gelukkig geheel anders en stromen de ziekenhuizen juist leeg vanwege deze zeer gevaarlijke Omicron waar je alleen een snotneus van krijgt

Waar lees jij dat?, volgens deze cijfers is dat helemaal niet zo: coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/…
+1
Weidezicht
@jack89138393 en hoe zien de ziekenhuiscijfers er over 2 weken uit, nu er 25000 besmettingen per dag zijn, en maandag de scholen open gaan? Achteraf kijken is niet moeilijk, maar vooruitkijken is lastiger.
+2
jack89138393
@Weidezicht Hoeveel kunnen we tot nu toe afleiden aan het aantal positief geteste mensen? Elke stijging van positieve testen heeft tot nu toe een oorzaak gehad in een stijging van het aantal werkelijk uitgevoerde testen, maar lijkt weinig effect te hebben op de ziekenhuizen. Hoeveel positieve testen zouden we hebben als elke Nederlander vandaag een test laat uitvoeren? Ik denk dat de ziekenhuisopnames over twee weken wel mee zal vallen, zeker nu je op veel plekken leest dat de nieuwe variant milder lijkt.

(klik om te vergroten)

+2
George
@jack89138393
Hier in de buurt zijn er ook die het hebben en komen echt niet verder dan een beetje een loopneus en een paar dagen een beetje keelpijn. Ga je België of Duitsland kun je gewoon de winkel en horeca binnen zonder paniek. Ze zijn hier momenteel helemaal gek geworden waar ze die gekkies van het OMT alles laten bepalen. Vanaf het begin kwamen signalen door dat deze variant weliswaar heel erg besmettelijk was en veel minder ziekmakend. Maar de Afrikaanse bevolking was jonger en niet te vergelijken was de verklaring toen , maar ook positieve verhalen uit Engeland en Denemarken ten spijt blijft hier alles dicht. De winkeliers en Horeca van Antwerpen , Turnhout en omstreken zijn het Nederlandse OMT enorm dankbaar want het heeft ze in december een enorme boost gegeven daar. 😂 Ook de grensstreek van Duitsland hoor je niet klagen , Düsseldorf , Monchen Gladbach. Ook daar spendeerden de Nederlanders hun geld. Nederlandse horeca en ondernemers missen nu al 2 december maanden.
Voor een verkoudheidsvirusje , een virus van niks volgens D Gommers. 😂 😂
Nu willen ze kinderen van 5 jaar gaan prikken voor bescherming tegen dit gevaarlijke virus van niks.
Bizar.....
jack89138393
@George Het is bijzonder. Afgelopen jaar hebben we hier in de omgeving (platteland Groningen) vrijwel niets meegemaakt en momenteel wel diverse mensen goed ziek en in het ziekenhuis (zowel met als zonder vaccinatie). Daar zal toch wel immuniteit als oorzaak gezocht moeten worden.
George
@jack89138393
Hier in de omgeving is er weinig aan de hand volgens mij.
+1
demelkboer
@jack89138393 aldus peter van der voort Van het umc in Groningen hoogleraar en d66 1e Kamerlid.

(klik om te vergroten)

demelkboer
@demelkboer letterlijk zei hij in een interview: als iedereen een BMI van onder de 25 had was corona inderdaad een griepje. Bijna iedereen op de IC is veel te zwaar
George
@demelkboer
Mijn BMI zit ook ruim boven de 25 en heb dus ook overgewicht maar ben er toch niet zo bang voor. En het is dus een D66 doctor die jij geloofd? 😄
Vdejong
@demelkboer iedereen op fietse naar werk. Geen corona doden, zorginfarct en stikstof probleem opgelost
Albert Altena
@demelkboer Die conclusie kan wel zo zijn, maar je hebt nu eenmaal dikke mensen.
demelkboer
@Albert Altena dan weet je dus goed wie je moet vaccineren. 80% op de IC heeft overgewicht. Das een grotere correlatie dan met ongevaccineerd. De andere 20% is co morbide of op leeftijd. En heel soms ligt er een jonge pechvogel, soms gevaccineerd soms niet. Jonge mensen onder de 30 zonder overgewicht of met aandoening zie je gewoon niet op de IC (van der voort) en ook niet in het ziekenhuis.
Raben
@demelkboer Daar waren de vragen van BBB naar Hugo toe ook bedoeld , maar toen onkende Hugo dat daar cijfers van waren , overgewicht valt wel in de groep van onderliggend , doel was eigenlijk sturen op mensen die zeg maar gevaar liepen en wat meer open voor mensen die weinig risico lopen , maar Hugo had geen belangstelling daarvoor , door met vaccineren voor ieder .
Albert Altena
@jack89138393 Gerekend naar vaccinatiegraad van 90% ( en 99% van de vatbaren) mag maar één op de tien ziekenhuisopnames ongevaccineerd zijn.
Is dit getal hoger heeft vaccin effect. Zo niet kunnen we stoppen met boosteren.
Maar volgens mijn informatie ??? Is nog steeds meer dan de helft van de opnames ongevaccineerd.
+1
de jonge
@Albert Altena april 2021 werd dit geroepen,,er is een paar maanden tijd veel veranderd blijkbaar.Goed nieuws: vaccinatie tegen corona beschermt niet enkel de ingeënte persoon zelf, maar voorkomt ook besmetting van anderen, blijkt uit een nieuwe studie van het Amerikaanse RIVM. Immunoloog Ger Rijkers spreekt van bijzonder goed nieuws.
Hoewel artsen en wetenschappers het al langer vermoeden, was tot nu toe niet aangetoond dat vaccinatie tegen corona iemand ook niet langer besmettelijk maakt..
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Waar lees jij dat?, volgens deze cijfers is dat helemaal niet zo:

Er zijn er hier veel die selectief lezen. Dat ben ik direct met je eens . Maar nu doet de webmaster daar ook al aan mee. Die leest ook graag wat hij zelf het liefste leest. 😂 😂
+3
Weidezicht
@demelkboer ben je meegeweest naar een boerenprotest? Ik was met de trekker de 1e keer, lopend de 2e keer, nog een keer met de trekker naar politieburo leiden voor "aangifte" en nog een keer met trekker naar zo n lichtactie. En nog een keer lopend naar binnenhof toen gedeelte van onze groepen daar flitssactie deden met de trekker. Alle keren helemaal niks aan de hand met politie, op malieveld, binnenhog en leiden diverse agenten gesproken. Waren gewoon normaal, zelfs enthousiast. Niets aan de mauw. Mensen deden gewoon hun werk. Maar met grote actirs op malieveld stonden ze wel slagklaar voor als je het in je hoofd haalde om nasr binnenhof te gaan. Maar er liep ook geen 1 boer te zuigen of te filmen of wat ook. Je krijgt het respect wst je geeft.
de jonge
@Weidezicht je kunt pas echt oordelen als iedereen lopend op een boerenprotest zou zijn,zonder trekkers oid achter de hand,en dan kijken wat er gebeurd, dan heb je gelijk speelveld.
Weidezicht
@de jonge daar heb je gelijk in, alleen reageer ik op mensen hier die het beeld willen schetsen dat tijdens "onze" protesten, de politie alleen maar vervelend, tegendraads enz, zou zij geweest. Nou dat heb ik anders ervaren.
verwijderd
Gerron
@Boerbakje Bedoel je misschien een andere link? Wel vreemd dat meisje Van Dam denkt dat het een BLM protest was.
Edit: Je hebt de link aangepast.
Raben
dumpert.nl/item/100015408_a17ff739/

Persoonlijk vond ik dit wel een opmerkelijk politie optreden , denk dat velen deze film wel heeft gezien , maar deze man stond op een hoekje , ver van de actie , ook geen steen in de klauwen of bedreigend overkomend , maar werd wel neer geschoten en ook nog geluk hebbend ook , even los van gedachtegoed .
Gerron
@Raben
dumpert.nl/item/100015408_a17ff739/

Persoonlijk vond ik dit wel een opmerkelijk politie optreden , denk dat velen deze film wel heeft gezien , maar deze man stond op een hoekje , ver van de actie , ook geen steen in de klauwen of bedreigend overkomend , maar werd wel neer geschoten en ook nog geluk hebbend ook , even los van gedachtegoed .

Ik zie geen politie. Wat er wel gebeurt is mij niet helemaal duidelijk.
Raben
@Gerron de persoon die neervalt is gericht geraakt door politiekogel .
Gerron
@Raben Vreemde situatie. Weet je zeker dat het niet door vuurwerk kwam? Als het echt een politiekogel was dan kan je daar vast wel een linkje over geven met meer info.
Gerron
@Raben Mijn indruk is dat deze mensen relschoppers zijn. Zij verpesten het voor de mensen die daadwerkelijk vreedzaam demonstreren. Maar wat er echt gebeurd is daar kan ik verder geen oordeel over geven. Het is wel vreemd dat in je eerste filmpje er iemand achtervolgd wordt nadat die man neer valt.
Raben
@Gerron het is logisch als er geschoten dat je gaat rennen . voor de rest mag de politie schieten als ze echt in nauw zijn , is hier geen sprake van , politie gebruikt hier extreem veel geweld , ook al zijn het relschoppers , dan nog heeft politie regels , men mag niet zo maar gericht schieten .
Gerron
@Raben De titel van dat filmpje van jou is: "Tom steekt vuurwerkje af in Rotterdam"
Weet je zeker dat dat het juiste filmpje is?
Raben
@Gerron ja dit is het juiste film , heb het alleen nog op dumpert kunnen vinden , de titel komt vreemd over idd , maar mensen die posten op dumpert hebben een hekel aan wappies , en met deze titel scoort men , had het graag ergens anders gevonden , maar die zijn verwijderd .
+1
Gerron
@Raben Ik weet niet hoe de politie het in dit geval beter had kunnen doen. Jij wel?
Misschien i.p.v. de menigte uiteen drijven juist in een straat opsluiten en met een megafoon roepen dat iedereen moet gaan liggen. Als de politie dan aangevallen wordt direct gericht schieten. Dus als de relschoppers dan gehoorzamen dan vallen er geen gewonden of doden.
Nevergiveup
Verwijderd
Gerron
@Nevergiveup In je reactie staat: "Verwijderd". Ik weet niet wat je eerst schreef. Ik heb nagedacht over hoe deze groep relschoppers (Ongeveer de helft minderjarig.) in die situatie zou reageren.
+2
Nevergiveup
@Gerron nee , ging over wat anders , maar ik kan op de telefoon nog steeds dat bewerkings vlskje niet lezen , is helemaal wit zonder texst , dan druk ik weleens verkeerd en word de reactie onderliggend (staat dan onderaan,)
+1
Gerron
+3
arie.j
Ziekenhuizen en IC lagen half december al behoorlijk vol in Nederland
En aangezien men wel wist dat de Omicron variant veel besmettelijker was.
Maar tot hoeveel nieuwe opnamen dat zou aanleiding geven wist men niet, daarom heeft men toen het zekere maar voor het onzekere genomen.
Als het wat zou tegenvallen en het was uit de hand gelopen, dan zou de kritiek niet mals zijn geweest,
weer eens te laat gereageerd zou dan geroepen worden
Die extra besmettelijkheid, die zien we nu met enige vertraging door die lockdown , maar het opname percentage is over een week á 14 dagen echt duidelijk. (eerste cijfers vallen tot heden wel wat mee).
Want ziekenhuis en IC opname komen altijd later en een aantal dagen ná de besmetting, niemand begint op het IC.
Dat er zoveel verschil met omliggende landen is
Dat komt voor een groot gedeelte omdat de de buffer voor extra opname in Nederland minder was.
--En verder staan de beste stuurlui altijd aan wal.
En weet ieder pas achteraf, hoe het echt het beste vooraf had gemoeten.
demelkboer
Gommers: het vaccin is niet de oplossing!
+2
Albert Altena
@demelkboer Nee, de weg naar de oplossing.
+1
sorry
Quote Reactie van @Albert Altena:
Nee, de weg naar de oplossing.

ijsselbode.nl/nieuws/algemeen/…
+1
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Gommers: het vaccin is niet de oplossing!

Als er een "De oplossing" was, dan was geen probleem in nagenoeg de meeste landen meer geweest.
Maar als het niet totaal uit te bannen is , dan is ook nog zoiets als proberen een probleem beheersbaar te houden,.
Met zo weinig mogelijk doden én mensen die langdurige de gevolgen van die ziekte houden
En daarnaast natuurlijk ten koste van veel proberen te voorkomen dat de gezondheidszorg en de ziekenhuizen dol draaien.
Dat met alle gevolgen van dien, óók voor ieder die wat anders komt te mankeren.
Het leven is minder maakbaar dan velen vooral tegenwoordig denken.
+2
Twentsch Land
Sigrid Kaag heeft aangifte gedaan tegen Willem engel omdat deze het woonadres op twitter heeft gezet, Willem noemt het niks bijzonders omdat het woonadres toch al openbaar was.

Dit soort flauwekul moeten we niet hebben .... prive is prive en daar moet je niet lastig worden gevallen.

Het balletje zal wel hoog opgegooid worden ..... hoe moet het dan nu een rechter enige tijd terug Johan in het gelijk heeft gesteld dat pasvergunning en pasmelders wel openbaar moeten worden en dus een makkelijke prooi zijn voor activisten !!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's malieveld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!