Twee Henken

De kogel is door de kerk. De Groninger Henk Staghouwer van de ChristenUnie moet de Nederlandse landbouw op een hoger plan gaan brengen de komende jaren. Wat kunnen we daarvan verwachten? Vergaderboer Twee kijkt terug en vooruit.

We hadden eerder een Groningse ‘Henk’ op landbouw. Henk Bleker. Die herinneren we ons als iemand die als een olifant door de porseleinkast ging. Hij zette rigoureus strepen door plannen van natuur-minded ambtenaren en daarmee veel kwaad bloed. Maar ook schoof hij de stikstofkwestie, die er toen ook al gewoon was, voor zich uit. Daarmee creëerde hij de problemen waar we nu mee zitten. De erfenis van maar twee jaar Bleker op Landbouw en Natuur ijlt dan ook lang door. Zijn we daar als boeren werkelijk mee geholpen?. Nu opnieuw een Henk. Henk Staghouwer is niet onomstreden.

Bron

Twee Henken
foodlog.nl

Deel dit topic

Reacties

+9
George
Stikstof kwestie die er toen ook al gewoon was? Hoezo gewoon was? Is die er dan? Of wordt die ons door een stel idioten aangepraat?

Nu hele artikel gelezen? Wederom heb ik niks maar dan ook niks op met die vergaderboer. Die eerst op Boerderij zat met zijn Hanna of weet ik wat is dat dezelfde?
+4
Frans1
@George de lulhannessen op foodlog gaan wel ff vertellen wat de boeren moeten gaan doen met hun bedrijf om het papieren stikstofprobleem op te lossen.
Minder, minder, minder
Tot het krap wordt
+6
George
Quote Reactie van @Frans1:
Minder, minder, minderTot het krap wordt

Ik heb al lang gezien dat we het hier in NL niet meer gaan winnen Frans , al lang. Komt Niet Meer Echt Goed is al heel lang mijn gezegde. Maar nog steeds kan ik me er over opwinden als ik zulk geblaat lees van een stelletje meelopers en ook over de misvisies van de zogenaamde zelfbenoemde belangenbehartigers.
+2
Frans1
@George 》》. Maar nog steeds kan ik me er over opwinden als ik zulk geblaat lees 《《

Ik ook. Ik heb er niks meer mee te maken, maar het blijft slecht voor mn bloeddruk
+6
Vdejong
@Frans1 ik maak me er niet druk meer om, vind het alleen zo jammer voor de boeren in NL.
In het verleden geregeld last van koppijn, sinds we hier zitten niet meer
marcsterreborn
@George je bent nou eenmaal een opgewonden standje...
+3
jack89138393
@Frans1 Foodlog heeft ook wel goede artikelen, als je onderaan leest wat deze vergaderboer meer geschreven heeft dan zou je haast denken dat hij een hekel aan collega's heeft. Of zou het afgunst zijn?
+1
Frysk
@George Stikstof bestaat niet, Corona is een fabel, Carola Schouten een undercover PvdD'er, Rabobank maakt alle boeren dood en RFC is de wortel van het kwaad 👍
+2
marcsterreborn
@Frysk /laten we een voorbeeld nemen aan Marijke Everts. Zij ziet wel onder ogen dat er ook pijnpunten zijn waar critici hun pijlen op richten. En benoemt die ook gewoon. Daar kom je verder mee dan met je kop in het zand steken zoals velen hier graag doen. Misschien kunnen we haar als sector inhuren om de communicatie te doen.
+1
matt
@George dit is een andere,ik was eerst ook even in de war dacht boerderij
Wil zijn laatste abonnees ook nog kwijt 😀))
Willem123
Kent de vergaderboer de Heer staghouwer persoonlijk wel ?
Jan-T
Je kan het als een probleem zien.
Maar het kan ook wel eens zijn dat de oplossing nu verder weg is dan ooit is geweest.
Staghouwer is een bedreiging voor de landbouw dat staat buiten kijf.

Het stikstof probleem word alleen opgelost door de waarheid te erkennen dat het stikstof beleid niet goed is voor Nederland.

Ook voor foodlog.nl word verkeerd beleid een probleem?.
+6
John Spithoven
Bij deze dank ik de heer Veerman , dat hij anonieme bronnen een podium geeft om op de persoon te spelen.

Overigens zal het op de persoon spelen een oplossing verder weg brengen dan ooit. En ja ik strijd voor lijfsbehoud, niet voor mijzelf, maar voor collega's die 30 % veekrimp gebasseerd op windowdressing niet kunnen dragen.

En jammer dat Foodlog zich inlaat met prikkebord achtige taferelen.

(klik om te vergroten)

laatste strijder
@John Spithoven In deze 10 zinnen staan 30 clichés , 20 one-liners en 15 metaforen 😉
+1
BertK
@John Spithoven Stikstof is geen groot probleem, alleen juridisch is het groot. Probleem is oa het dubbele gebruik van de natuurgebieden, het onderhoud en de ontstaansgeschiedenis. Verstoorde balans door ontginning en verwaarlozing herstel je niet door stikstofdepositie te verminderen, factoren als peilbeheer, pH bodem na verzuring door rottende plantenresten en zure regen uit de vorige eeuw zijn van grotere invloed. Beheer is gewoon onvoldoende en is wel noodzakelijk in maak-natuur.
kanniewaarzijn
@BertK Taak van de stikstofminister: hervorming van het landelijk gebied!!! Ze zeggen het gewoon letterlijk!!!
+2
matt
@John Spithoven bbb maait hij ook neer,hij heeft last van jullie.
Persoon die hier achter zit wil zijn agenda uitvoeren,blijven roeren.
tuk tuk
Mooi stuk van Bart kemp
matt
@tuk tuk of het kemp is weet ik niet maar dit
En dan niet alleen voor de agrarische sector, maar oplossingen die recht doen aan alle belangen. Zodat we met elkaar uit doodlopende wegen komen, naar een vitale toekomstbestendige sector. Ook als dat betekent met 20 of 30% minder dieren
Is natuurlijk gezever 1e klas,als dit gerealiseerd is.
Dan is de natuur natuurlijk nog niks geholpen,en is de overgebleven 70% nog steeds niet vitaal en toekomstbestendige.
+2
Achso
@matt nee, want als 30%geruimd is gaat de bulldozer immers in de Veluwe.
Het heeft niks te maken met plantjes maar met grond waar de veehouderij op zit
cjw73
@Achso precies zodra er een paar boeren om een natuurgebied weg zijn , maken ze het groter en zijn de volgende lichting aan de beurt die er dan tegenaan zitten.
tuk tuk
Dus Bart kemp is zijn boeren aan het verraden op foodlog
demelkboer
@tuk tuk ik weet niet of het Bart Kemp is maar feit blijft dat je alleen mee mag praten als je in de lijn van de overheid praat. Als je van mee praten houdt ga je dus vanzelf in de lijn van de overheid mee praten, anders moet je thuis aan het werk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , vergaderboer en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0