NMV stelt tienkoppig overgangsbestuur in

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) heeft een overgangsbestuur ingesteld dat bestaat uit tien personen. Zij zullen tot en met mei 2022 de belangenbehartiging voor hun rekening nemen.

Deel dit topic

Reacties

Frans Z.
Is nog al.
+1
Bekkink
Zijn dat alle leden?
+3
George
Quote Reactie van @Bekkink:
Zijn dat alle leden?

Beter lezen dit gaat niet over LTO. 😂
Melkboer16
Ik kan het niet lezen maar ik neem aan dat @cornelissen er ook deel van is
+1
cs-agrar
Kan het ook niet lezen,
Dit meld NMV op feestboek:

Interim-bestuur

Als gevolg van de lockdown KON de Algemene Leden Vergadering van 28 december niet kon doorgaan. Wij hechten namelijk veel waarde aan een ‘echte’ ALV waarbij we samen in een zaal discussie kunnen voeren, besluiten kunnen nemen en nieuwe bestuursleden kunnen kiezen. Dat was jammer genoeg in de huidige situatie niet mogelijk.
Een krachtig bestuur meer dan ooit nodig
Er komt dagelijks - ook in de provincies - veel op ons als melkveehouders af. We doen zoveel als mogelijk is om voor uw belangen op te komen. Ook in individuele gevallen staat de NMV naast u.
Met het nieuwe regeerakkoord zijn de piketpalen geslagen voor beleid t.a.v. de (melk)veehouderij en het landelijk gebied. Zeker in de eerste maanden van het nieuwe kabinet zal nog heel veel nader ingevuld moeten worden door de ministers die op LNV komen. In deze periode is het van groot belang dat de NMV, samen met de andere belangenbehartigers, z’n mannetje staat. Als we in deze fase zaken laten lopen, kan dat heel slecht uitpakken voor de uitvoering van het kabinetsbeleid in de provincies.
We zullen ons als NMV goed moeten voorbereiden op wat er op ons afkomt. Reken maar dat anderen - denk bijvoorbeeld aan de natuur- en milieuorganisaties - dat ook doen en al bezig zijn hun plekken op te eisen.
Interim-bestuur
Het is in het belang van ons allen en van de toekomst van de NMV om zo snel mogelijk een voltallig en slagvaardig Dagelijks Bestuur te hebben. Nu de ALV niet kon doorgaan en er geen bestuursverkiezingen konden worden gehouden, stelt het Landelijk Bestuur voor om met een interim Dagelijks Bestuur te gaan werken.
Het is de bedoeling dat dit interim-DB bestaat uit: Henk Bleker (interim-voorzitter), Henk Selles, Marion Logtenberg, Bertus Doppenberg, Henk van Egmond, Paul Gosselink, Jeroen van Maanen, Gertruud Portegies, Gerrit van Schaick en Sjoerd de Vries. We zijn ontzettend blij dat we in dit team ook vier nieuwe gezichten hebben kunnen opnemen, namelijk Gertruud (37), Gerrit (36), Paul (55) en Sjoerd (31). Deze nieuwe kandidaten worden door het LB echt gezien als een investering in de toekomst van de NMV.
In mei 2022 zal op reguliere wijze de verkiezing voor het Dagelijks Bestuur plaatsvinden. De drie eerstgenoemden - Bleker, Logtenberg en Selles - zijn de echte interimmers en dat wil zeggen dat één of meer van hen in mei zullen uittreden en niet verkiesbaar zullen zijn.
Ik ben ontzettend blij dat er in het Landelijk Bestuur brede steun voor het voorgestelde team is. De blik is weer op de toekomst gericht, de bestuurlijke strubbelingen uit het verleden kunnen we achter ons laten.
We hebben begin deze week een goede startbijeenkomst gehad met het nieuwe team. Binnenkort gaan we daar een vervolg aan geven en hopen we tot een goede taakverdeling te komen. Als dat allemaal rond is - en ook naar ieders tevredenheid is en iedereen zijn/haar definitieve ja-woord kan geven - hebben we de nieuwe opstelling van het NMV-team 2022. Ik heb vertrouwen in dat team.
Ledenraadpleging
Uiteindelijk heeft u als leden van de NMV altijd het laatste woord. Zo spoedig mogelijk ontvangt u daarom een persoonlijk bericht met de vraag of u kunt instemmen met dit voorstel voor een slagvaardig interim-DB en reguliere bestuursverkiezingen in mei 2022.
Het LB en het interim-DB wensen u een goed en gezond 2022.
Namens het Landelijk Bestuur,
Henk Bleker, interim-voorzitter
+3
overstekend wild
@cs-agrar daar mag de hele sector trots op zijn, zulke enthousiaste mensen in het bestuur en zo'n dijk van een voorzitter

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nmv en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN