Voorlopig nog geen nieuwe derogatie in 2022

De beslissing over de Nederlandse derogatie-aanvraag is uitgesteld tot medio 2022. De Europese Commissie is nog niet overtuigd dat Nederland de doelen voor de waterkwaliteit haalt.

Deel dit topic

Reacties

BertK
Wij als boeren zijn wel overtuigd van onze inzet en dus....
+2
jan 10
Het wordt ons boeren onmogelijk gemaakt om nog een redelijke boterham te verdienen,als iedereen zijn mest af moet zetten halverwege het jaar loopt de boel spaak.
Dus dat betekend alle mest in het voorjaar afzetten naar de akkerbouw en dure kunstmest aankopen om het gras te laten groeien.
Mede door grote laksheid van Schouten gaat er een flink probleem ontstaan,kunnen we haar aansprakelijk stellen?
overstekend wild
@jan 10 we kunnen wel een vuist maken en een grens stellen
bio boer
@overstekend wild daar trekken ze in denhaag zich niks van aan hoor het raak ze persoonlijk toch niet het raakt het volk ook niet direct dus die doen ook geen grote moeite voor ons die hebben zijn eigen problemen momenteel wel
Hooibaaltje
@jan 10 kunstmest is er niet. Er moet drijfmest op.
+5
HansBa
Het is raadzaam om met 170 kg N te rekenen en daarnaast ook nog eens rekening te houden met derogatie voorwaarden als de 80-20 gras-maïs regelingen en geen fosfaat aanvoeren. Wat een onzin , ze moeten gewoon is op tijd komen met derogatie en anders een jaar opschorten!
+2
T60401
Over een maandje of 3, 4 exploderen de voedselprijzen wel zo dat ze graag derogatie verlenen.
+1
demelkboer
Dit kun je geen overmacht meer noemen. Al twee jaar weet de EU en den haag dat derogatie afloopt op 31 dec 2021
+1
BertK
@demelkboer in ieder geval geen overmacht voor de boer als hij denkt dat alles verder gaat zoals het was omdat de landbouw zich netjes houdt aan bemestingsadviezen etc.
bio boer
Binnen 1 jaar idereen bio duure grondstoffen melk is ook al bio prijs geen derogatie en kunstmest niet tebetalen wie had dat gedacht 😅
Kars
@bio boer dan is biologisch het nieuwe gangbaar en kun je ook wel voor gangbare prijs melken 😎
bio boer
@Kars die prijs die regulier beurt heb ik ook wel voor gemolken dus dat kan nu wel gat is nog maar 6 cent
bio boer
@bio boer een vlog boer heeft nu ongveer wel zelfde saldo als biologische boer kwa kv en melkprijs die geen ruwvoer aankoopt
Jaap40
@bio boer prijzen zijn onbekend, als er maar voldoende marge is
bio boer
@Jaap40 dit is de prijs waar we het voor moesten doen gemideld rond 48 cent

(klik om te vergroten)

Kars
@bio boer moesten doen, maar jij weet ook dat alles duurder is geworden laatste tijd. Wij moesten het ook voor 25 cent doen. Maar dan doe je niks.
de Tank
Niet anders dan eerdere vaststelling van derogatie.
Bekkink
Honger zal de ambtenaren wel op andere gedachten brengen.....
Hooibaaltje
@Bekkink laten we het hopen.
Kars
LNV wacht voorjaar af, komen er signalen binnen van mest tekort, dan zullen we heel snel bericht krijgen dat brussel geen derogatie verleend.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europese commissie en waterkwaliteit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0