Koning noemt melkveehouders-gezin in Overschild als voorbeeld in Kersttoespraak 2021

Koning Willem-Alexander heeft in zijn Kersttoespraak gerefereerd aan het werkbezoek dat hij 14 oktober bracht aan de familie van der Geest in Blokum (Overschild).

,,Ik heb het voorrecht om in mijn werk de meest uiteenlopende mensen te ontmoeten en hun persoonlijke verhaal te horen. Soms is dat een verhaal van moed en doorzettingsvermogen,'' zei de koning. ,,In andere verhalen die ik hoor staan zorgen en spanningen centraal.''

Hij noemde ter illustratie een aantal voorbeelden uit de praktijk. ,,Een boerengezin in Overschild, in Groningen, met een melkveebedrijf. Kan een van de kinderen het bedrijf straks nog wel overnemen, met alle ellende van lekkende mestkelders en andere aardbevingsschade?

Deel dit topic

Reacties

+4
Willem123
Ze laten die boeren nog steeds stikken .
+2
Kars
En het NAM pompt die lege gas velden toch vol weer. Weliswaar mee vervuild water troep. Zo kunnen ze 2 keer profiteren. Mja trots we hebben een nieuw kabinet
groeier
Quote Reactie van @Kars:
En het NAM pompt die lege gas velden toch vol weer.

Ja zo ben je zo'n klein landje wel blijvend compleet aan 't vergiftigen, daar is mest uitrijden nog niets bij. Dacht dat de Koning altijd veel met water/kwaliteit bezig was, of op zijn minst beschermheer is.
+1
Nevergiveup
@groeier Mest , voeding bij plantjes is toch zoizo niks mee mis ... !
+1
Willem123
@groeier Mest is een van mooiste producten die er is, goed voor bodemleven, Terpen en Wierden hebben toch ook zeer vruchtbare gronden , plus mines 1000 jaar geleden onstaan door het opbrengen van stalmest. ik kan me niet vinden en vergeleken worden met vergiftigen.
groeier
Quote Reactie van @Willem123:
ik kan me niet vinden en vergeleken worden met vergiftigen.

Bedoel Willem heeft ooit de taak water op zich genomen, maar sommigen zijn dat misschien alweer vergeten. De NAM is juist de bodem/grondwater? mogelijk aan 't vergiftigen en lijkt mij sterk dat de koning daar niet van op de hoogte is.
+1
Cowboy3
Quote Reactie van @Willem123:
Mest is een van mooiste producten die er is, goed voor bodemleven

Wie wat wil winnen mot met stront beginnen, ze hebben nu allemaal de mond wel vol van kringlooplandbouw maar we mogen nu(gvd) nog niet de helft brengen wat goede mais nodig heeft aan voedingstoffen en laten we maar niet spreken over wat een goeie 30 jaar geleden geleerd hebben op die landbouwopleiding van ons.
Nevergiveup
@Kars gaat niet goed zo >>

nu.nl/economie/6175053/…
laatste strijder
@Nevergiveup Poetin is een schaakgrootmeester met poker-face , t westen weet niet waar t aan begonnen is . #gevaarlijkspel.
Nevergiveup
Ik vind die toespraken altijd zo slijmerig ....zo Ehh tja beetje bahh zeg maar . Beetje miljoenen opstrijken , het is niet meer van deze tijd vind ik. Maar goed Willem weet ook niet beter zullen we maar zeggen.
+5
robbies
Quote Reactie van @Nevergiveup:
het is niet meer van deze tijd vind ik.

heb ik ook heel lang gevonden, maar feit is wel dat waar onze koning verschijnt deuren openen voor Nederlandse bedrijven en uiteindelijk blijven we een handelsnatie.
Nevergiveup
@robbies Op zich vind ik dat gek , al staat de paus op mijn stoep , ik handel zelf met wie ik wil , snap eigenlijk niks van dat "Willem" effect.

Daarnaast breekt de EU ook net zo hard handels relaties weer af als het land niet helemaal in hun virtuele wens wereld past 🤷
+2
robbies
@Nevergiveup in andere landen is er een andere hiërarchie. Daar wordt een koning met alle egards behandeld, vaak door hun eigen koning
groeier
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@robbies Op zich vind ik dat gek , al staat de paus op mijn stoep , ik handel zelf met wie ik wil , snap eigenlijk niks van dat "Willem" effect.Daarnaast breekt de EU ook net zo hard handels relaties weer af als het land niet helemaal in hun virtuele wens wereld past

Denk wel dat we als land/volk meer op ons zelf teruggeworpen gaan worden. Ook de EU perkt met sneltreinvaart al je rechten in, dus de waarde om daarmee door te gaan is nul.
Kars
@robbies dat koninklijk zegt bij FRC dan toch niet echt dat de deuren openen. Ja de branddeuren wel, vooral die boeren die op stappen.
+1
Cowboy3

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , groningen en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0