Van biest naar douchegel en handcrème

De biest zien veel melkveehouders als het witte goud. De moedermelk van de koe is rijk aan vitaminen en antistoffen en onmisbaar voor een gezonde opfok. Maar wat te doen met het overschot? Melkveehouder Carin Rietjens laat het verwerken tot verzorgings- en gezondheidsproducten en zet het op de markt voor humane consumptie.

Deel dit topic

Reacties

+2
jack89138393
Overschot kan ook beter gevoerd worden, ook na de eerste dag kan biest nog veel goede dingen doen. Ik voer alle biest op in de eerste drie tot vijf dagen en wat er dan nog overblijft gaat in de vriezer.
bio boer
Heb ook nooit over voer alles op 🤷‍♂️ om mijn part als er veel is door de melk voor alle kalveren
Erco
@bio boer ik had vandaag biest met brix 31-32, bijna 11 liter nou dan kan er wel één portie ingevroren worden want die kalveren zitten dan met max 5-6 liter Dr eerste dag wel aan hun tax. Ze moeten bijna kauwen 😉 dan hebben ze voor de antistoffen ook wel genoeg aan n paar liter
K H B
Wij verkopen hier een gedeelte van de biest. Is toch een leuk spaarpotje.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's biest , melkveehouders , melkveehouder en opfok geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0