Onteigening blijft, maar vrijwilligheid voorop - Boerderij



Quote:
Onteigening van landbouwgrond voor het stikstofbeleid blijft een optie.

Onteigening van landbouwgrond blijft een optie .....om de depositie op een N2000 te verlagen en de doelen van de KDW te halen????

Hoe verder we in de tijd komen, des te groter de leugen....landbouwgrond onteigenen om stikstof....😥😥😥

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Wat een gelul !

Kortom .... als je meewerkt gaan we niet onteigenen.
Als je niet meewerkt gaan we onteigenen.
+1
John Spithoven
@Twentsch Land Maar los daar van: Wat heeft onteigening van landbouwgrond met een oplossing van het stikstof probleem te maken? Is landbouwgrond een grote piekbelasters???

Of gaat het zo van: " beste eerste en tweede kamer leden, als jullie zoet gaan spelen, krijgen jullie van suikeroom Mark een snoepje".
Noorderling
@John Spithoven
Grond is wel een gigantische oppervlaktebron. Als je de berekening van intern salderen moerdijk en Zeewolde mag geloven, is bij grondgebonden bedrijf de grond depositie ca gelijk aan de stal depositie.

Dan is zo'n perceel extensivering naar bijvoorbeeld 170kg n 1/3 afname van emissie. Exit derogatie past dit N dossier uitstekend.
+1
John Spithoven
@Noorderling Dat heeft met het gebruik te maken, maar onteigenen grond als middel inzetten tegen de stikstofcrisis is een broodje aap verhaal. Tegen een veehouder met grond tegen N2000 wil men het middel onteigening inzetten en dito akkerbouwer niet?!
slagakker
@John Spithoven Dus als een veehouder stopt is er geen reden meer om te onteigenen.Hij mag dan wel mest brengen en vee inscharen van een veehouder die niet tegen natura gebied zit met zijn bedrijf/gebouwen. Of zie ik het verkeerd?
Koeien boertje
@slagakker dan mag je zelfs de kelders vol laten pompen met stront, maar je mag ze niet vol laten schijten
Noorderling
@Koeien boertje
De vraag is wat je er nog mag bemesten, stempel landschapsgrond en daar sta je als staatsslaaf weer te kijken.
demelkboer
@John Spithoven voor een goede prijs is de vergunning hier te koop, kun je als akkerbouwer verder.
Noorderling
@John Spithoven
Doelen en middelen worden inderdaad verwisseld. Ik ben de logica en ratio ook al een tijdje kwijt in dit dossier.

Als je vreugdenhil volgt met dat de prov Brabant in hoger beroep gaat is die logica er ook niet. Bedreigingen omzetten in kansen of maken dat je weg komt bij n2000.
demelkboer
De minister zegt dat binnen de gebiedsgerichte aanpak onteigening wel een instrument kan zijn. “Het kan voorkomen dat acht boeren in een gebied zeggen: ‘met dit plan kunnen wij verder, kunnen wij iets realiseren waardoor wij toekomst hebben’, terwijl een negende boer zegt: ‘maar ik wil dit niet’. Kan die dan alles tegenhouden, waardoor acht anderen niet vooruit kunnen?” De minister maakte duidelijk dat onteigening niet het eerste middel is: “Onteigening zullen we pas inzetten als alle andere middelen niet tot effect zijn gekomen.”

zorg maar dat je een beetje gelief blijft in de buurt de komende jaren 😉
demelkboer
Er moet stikstof in Nederland worden uitgestoten, je kunt dan zeggen dus minder vee in Nederland. Waarom er dan landbouwgrond onteigend moet worden is mij een raadsel ............ och het ging niet om stikstof
cornelissen
Quote Reactie van @demelkboer:
landbouwgrond onteigend

Men zegt ,hoewel niet vergunningsplichtig ,dat bij het bemesten van landbouwgrond toch ook nog al wat stikstof vrij komt in bepaalde gevallen.
ted9
@demelkboer De rede zal zijn dat deze zogenaamde piekbelastters vaak om het n gebied zitten en die grond zal dan een buffer om het n gebied worden. Of heb ik het mis
demelkboer
@ted9 bingo
demelkboer
@demelkboer piekbelasters zitten bijna allemaal binnen 1km
Koeien boertje
@demelkboer maar als alles aan banden is gelegd komt er weer een nieuwe lijn om die km.
Het houd niet op niet vanzelf
Kalfjes
Heel de politiek is kompleet van de pot gerukt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onteigening , landbouwgrond en stikstofbeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0