Opnieuw meer bedrijven doen koeien buiten

Het percentage melkveebedrijven dat de koeien in de wei laat lopen, is in 2021 verder toegenomen. Dit jaar deed 84 procent van de bedrijven de koeien buiten. In 2020 was dit nog 83,7 procent.

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Des te meer buiten des te kleiner de melkplas
Greetje
Dan liever binnen met 11.000 kg per koe en huilen dat je niet begrepen wordt en niks verdiend
+1
Jaap40
@Greetje ik pleit niet voor koeien binnen of buiten. Maar vergelijk de cijfers maar eens... levensproduktie per koe, uitval %, leeftijd. Buiten is lang niet in alle gevallen beter. Evenzo met binnen. Dwing aub de boer/ ondernemers niet is mijn motto. Wat past op betreffende bedrijf het beste.
Straks krijg je van die bedrijven dan jagen zo 1000 koeien naar buiten. Wordt het beeld wrs ook niet beter van richting consument. En naar buiten met koeien omwille van een concept is ook slechte zaak.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en melkveebedrijven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN