Het Lactalis -effect op de melkprijs van Leerdammer

Het Lactalis-effect op de melkprijs van Leerdammer

Negen maanden geleden werd bekend dat Leerdammer zal worden overgenomen door Lactalis. Deze overname is door veel leveranciers van Leerdammer met de nodige twijfels ontvangen, gezien de reputatie van Lactalis als betaler van een slechte melkprijs.

Kan er na negen maanden al van een Lactalis-effect op de melkprijs van Leerdammer worden gesproken?

LeerdammerActueel heeft deze vraag proberen te beantwoorden aan de hand van het melkprijzenoverzicht van GJ Bosch. Daar waar GJ Bosch de gemiddelde melkprijzen per zuivelonderneming voor het hele jaar 2021 heeft berekend, heeft LeerdammerActueel dit gedaan voor de tweede helft van het jaar.

De uitkomst van dit onderzoek is alarmerend. Leerdammer betaalt de laagste melkprijs in de tweede helft van 2021.

LeerdammerActueel heeft een lid van de Leerdammer klankbordgroep van om een reactie gevraagd. “Deze melkprijs is zeer teleurstellend en Leerdammer onwaardig. Van de producent van Europa’s grootste kaasmerk mag worden verwacht dat zij hun leveranciers beter betalen. Lactalis laat hiermee zien wat ze van plan is. Arie Griffioen (de nieuwe manager melkvoorziening) zegt dat er op dit moment wordt nagedacht over de nieuwe strategie en dat hij daarom nog niks kan zeggen over de melkprijs, maar het eerste jaar geeft mij weinig vertrouwen in de toekomst. Ik hoor van veel leveranciers dat ze nadenken om Leerdammer te verlaten, en dat begrijp ik.”

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Melkboer16
Keuze genoeg om wat anders te kiezen!
RFC, doc, vreugendhil etc etc
+1
Weidezicht
Die laatste 2 regels van dit stuk, is dat letterlijk zo gezegd door die meneer griffioen? Lijkt me sterk dat een nieuwe manager gaat zeggen dat die er weinig vertrouwen in heeft. Of zie ik dat verkeerd? Dit komt op iets over als stoken.
Koeien boertje
@Weidezicht deze is altijd inkoper geweest en nu niet anders.
Zo te merken doet ie z'n werk goed
Moet altijd net genoeg zijn dat die boeren net niet gaan lopen.
Dat word moeilijk in een markt waar er eerder 2 procent teveel melk was en nu 2 procent te weinig.
En dat blijft ook nog wel een poosje zo, want de kuil is nog niet op.
+1
Realisme
@Koeien boertje gaat wel iets verder dan de kuil in NL. Net zo makkelijk als onze voormalig manager melkvoorziening (nu manager melkhandel) pas melk verkocht aan Duitsers toen er een probleempje was, zo makkelijk koopt die het ook weer op in buurlanden als dat beter past

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's leerdammer , zuivelonderneming en vertrouwen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0