Melkprijs Milcobel plust 3,30 euro

De standaard melkprijs van Milcobel is voor december gestegen naar 40,50 euro per 100 kilo melk met 4,30 procent vet en 3,50 procent eiwit. Dat is volgens de zuivelverwerker een record. Het is 3,30 euro meer dan in november. Daarbovenop komt nog een eenmalige getrouwheidspremie van 1,70 euro.

Deel dit topic

Reacties

robotslaper
Werd ook wel tijd
robotslaper
@KOC1981 mooi artikel
KOC1981
@robotslaper duid ook dat een Milcobel en denk in Nederland een Vreugdenhil of Doc, met basisproducten in principe de huidige stijging makkelijker kunnen volgen dan een Arla of een RFC die een groter deel in de consumentenproducten hebben.
+1
robotslaper
@KOC1981 Uit het verleden had DOC prijzen om van te huilen , hopelijk voor mijn collega's kunnen ze nu eens goed cashen bij DOC
ted9
@KOC1981 Hoezo die hebben vorig jaar hogere prijzen betaald dan Doc en consorten
KOC1981
@ted9 Ik doel meer op de sterke stijging van de basisproducten het laatste kwartaal. Niet alleen van Zuivel, maar van alles. Een Arla en een RFC hebben daar traditioneel meer moeite mee, omdat ze contracten met de retail niet a la minute kunnen aanpassen. Doe je poeder of foliekaas of industriële mozzarella ben je sneller in staat de melkprijs te verhogen. Daarom dat Arla in augustus een pas op de plaats maakte, en de laatste maanden zeker niet de hoogste betaler is. Ik vermoed dat met de presentatie van de jaarcijfers van RFC eenzelfde verhaal volgt.
Dit was bijvoorbeeld in 2008 niet anders. toen zat Milcobel ook boven Campina.
Overstapper
De melkprijs die een cooperatie uit gaat betalen is toch een samenraapsel van de opbrengsten. Bij Milcobel is dat de helft melkpoeder, een derde ongeveer mozzerella dan mooie Brugge kazen en Ysco. Als de poederprijzen hoog zijn bij melkschaarste gaan wij hard mee. Als het aanbod toeneemt vallen wij weer diep.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , milcobel en zuivelverwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0