Geïmporteerde korhoen vindt massaal de dood op de Sallandse Heuvelrug, kosten acht ton

De Sallandse Heuvelrug is een waar slagveld voor het korhoen. Van de 180 vogels die in de afgelopen tien jaar zijn bijgeplaatst in het gebied, zijn er nog maar een stuk of wat in leven. De bijplaatsingen kosten bovendien handenvol geld: alleen de afgelopen vijf jaar al 350.000 euro, en daar komen de kosten van de eerste twee bijplaatsingen nog bij. De komende vijf jaar kost het nog eens drie ton, waarmee het totaal uitkomt op een tonnetje of acht.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
En de vos is daar ook en die zegt mmmmmm wat lekker.
de Tank
Als ik het goed begrijp worden die beesten ergens gevangen waar ze het blijkbaar goed hebben en zich kunnen vermenigvuldigen. Vervolgens in een gebied losgelaten als voer voor..
+2
Zwaagdijk
@de Tank en dat noemen we dan natuur😂
Er is iemand die weer leuk munten verdient aan deze natuurwens
Grasbaal
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
aan deze natuurwens

Deze natuurwens is een dierentuin in Madurodam zonder hekken geworden met vossen, wolven, korhoenders, otters, bevers. Geen mens ziet ze maar ze zijn er wel en we moeten er ook nog rekening mee-houden en betalen.

Quote:
Nederlandse en Duitse otters hebben contact gehad in de Duitse deelstaat Nedersaksen, die grenst aan ons land. Voor zover bekend zijn er nog geen Nederlands-Duitse otters geboren. nu.nl/dieren/6173502/…
+5
Porky
Dertig hectare bos kappen om de kornhoenders een kans te geven, omdat ze anders door "roof vogels en/of Marters" worden opgevreten, hoe gek kan een mens worden ? Dus de ene soort moet oprotte om een ander soort een kans te geven , je zou toch wensen dat al dit soort figuren die dit verzinnen10 jaar op hun nest kwamen te liggen met zware vogel pest ,stelletje idioten, en maar smijten met het geld v de burgers.
BertK
30 ha gekapt voor de korhoender? Er zijn toch lappen grond zat daar zonder bomen?
bio boer
Zouden ze straks ook zo gek doen voor de grutto 🙈
+1
Kars
@bio boer voor die boer denk ik, of die nog eten wil produceren. Want ja konden we vantevoren ook niet raden dat ons wensbeeld van veestapel halveren en boeren wegpesten zou lijden tot voedsel schaarste

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vogels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN