Cfo Schiphol kan actie boeren waarderen: ’Maar ik ga niet tekenen’

Op een parkeerterrein bij de Kaagbaan staan zo’n 200 boze boeren met hun trekkers Schiphol-Cfo Robert Carsouw op te wachten. ,,De luchthaven zit nu in hetzelfde stikstofbootje als waar wij al twee jaar inzitten”, zegt actievoerder en agrariër René Staal. Als ludieke actie boden de boeren Schiphol een voorlopig koopcontract aan om de luchthaven te kopen voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Heel typerend wat de CFO zegt, een veel grotere vervuiler die er jaren mee weg is gekomen ondanks alle uitbreidingen zonder NB vergunning.
Leuke actie, goed dat die CFO er was, voor wat het waard is.
+1
John Spithoven
Een super actie. Goed georganiseerd.
Een actie vanuit het niets, niet gelieerd aan welke belangenbehartiging dan ook.

Gewoon door de boeren zelf die nu Schiphol gewezen hebben op hun overtreding van de VHR artikel 6 lid 2 en 3.

En nu eens kijken welke afweging de overheid gaat maken met de legalisering Schiphol. Durft zij stikstof weg te halen bij de veehouders die de zaken wel op orde hebben. Als ze dat doen handelen ze in strijd met artikel 6 lid 4 waarbij de VHR een afweging eist op het gebied van sociaal en economisch vlak.

Kiest de overheid voor de voedsel voorziening of voor een niet noodzakelijke door ontwikkeling van Schiphol. Kiest de overheid voor honger of luxe?
sorry
@John Spithoven jos en wil hebben ook nog wat nodig
+3
George
Quote Reactie van @John Spithoven:
Kiest de overheid voor de voedsel voorziening of voor een niet noodzakelijke door ontwikkeling van Schiphol. Kiest de overheid voor honger of luxe?

De antwoorden zijn:
Schiphol
Luxe
+1
T60401
Quote Reactie van @George:
e antwoorden zijn:SchipholLuxe

Klopt totdat de eerste levensbehoefte niet meer kan worden voldaan. Maar dan is het te laat.
+2
George
Quote Reactie van @T60401:
Klopt totdat de eerste levensbehoefte niet meer kan worden voldaan. Maar dan is het te laat.

Dat ben ik zondermeer met je eens. Maar ze komen er in de politiek echt pas achter als het te laat is. Hoe gaat dat spreekwoord ook alweer? Als het kalf verdronken is dempt men de put of zoiets. Zo gaat het met de boeren ook , ze gaan beleid pas veranderen als het te laat is en de boeren al naar de kloten of weg zijn.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @George:
De antwoorden zijn:SchipholLuxe

Waar hebben ze voedsel voor nodig?

Ze zijn toch dik genoeg!
Kalfjes
@John Spithoven aha ik zie dat jij de wet goed kent
Greetje
Dit klinkt inderdaad als een topactie, ben van nature niet zo activistisch, maar klinkt als een goed gesprekje met die CFO.
George
Voor 1 Euro maak je je wel belachelijk. Ik denk dat geen enkele boer zijn boerderij verkoopt met een voorlopig koopcontract van 1 Euro. Het is een mooie actie , daar zeg ik niks van verder. Alleen we hebben ondertussen al vele mooie acties gehad met steeds hetzelfde resultaat. Of ja geen resultaat , alleen wat minder dieselolie in de tank als je terug kwam. Ik heb ook verschillende keren over de snelweg gereden met de Deutz maar vandaag even niet.
+1
Kars
@George toch is beste actie die er is geweest. Zo moet je actievoeren. De rollen omdraaien en de problemen die ze bij je als boer in de schoenen willen schuiven, bij hun terug op hun bord gooien.
Zo is het toch hoe ze het doen. Geef de boer maar de grootste dader van het probleem en dan kun je daar met weinig geld het probleem oplossen voor probleem in andere sectoren die niet willen of kunnen verduurzamen.
Albert Altena
@Kars In de krant van morgen staat de actie er ook goed op.
Koeien boertje
@George met 5 jaar moet er veel land en dieren weg, met aanverwante bedrijven is het voor de werkgelegenheid en voedselveiligheid beter om Schiphol te sluiten.
Maar het rekent maar één kant op in den haag
George
Quote Reactie van @Koeien boertje:
om Schiphol te sluiten.

Ik denk dat beide niet goed is. Schiphol wordt niet gesloten , maak je maar geen illusies.
Nevergiveup
@George Leg de kosten neer waar ze gemaakt worden , niet alleen op Schiphol maar ook in de amtenaren paraciten club.

Bij Schiphol kan het heel eenvoudig ,niet voor 80,- ff naar barcelona , maar voor 500,- en een beperkt aanral vlieg km / aantal per jaar zo dat niet de elite maar doen kan wat tie wil , iedereen moet het voelen ook de elite !

Dan is 250.000 vliegbewegingen voldoende en kan Schiphol , KLM , piloten , grondpersoneel etc. Er ook nog gewoon van leven / verdienen.
January
Helpt niks Schiphol blijft boeren moeten weg let maar op voor boeren is geen plek meer in nl veel te vol en een brij aan regeltjes , nee wie nu nog boer wil worden moet in het buitenland wezen
+3
BertK
Schiphol is niet het probleem, boeren zijn niet het probleem, stikstof is niet het probleem, maar politiek den Haag is het probleem!
January
@BertK zo kun je het ook zien maar feit is dat jij en ik daar niks aan kunnen doen , ze hebben deze weg gekozen en die volgens ze nu , zo lang de land prijs zo hoog is zegt ik tot geld maken en weg wezen
+2
Albert Altena
@January Hoe sta jij erin . Ben je ook boer of een ruier
January
@Albert Altena gewoon koeien boer maar woon al dikke 20 jaar in het buitenland en zie de Nederlandse vee houderij steeds verder in de moeilijk heden komen , wij kijken er wat anders tegen aan van uit het buitenland
Albert Altena
@January Dat verklaart!!
+2
Kalfjes
Geweldige actie
+4
demelkboer
Ik vond het ook een ludiek actie. Alles goed: humor, krant gehaald , geen mensen tot overlast geweest en je punt gemaakt. Het effect er van weet ik niet maar het heeft iig geen schade berokkend zoals sommige onbesuisde acties wel doen. Voor deze boeren: een dikke 10 en Barry Stevens zei het al: Vooral zo doorgaan
+1
JohnDeere7serie
Ook top van de directie dat de CFO kwam met een voorbereid verhaal. Hij gaf ook toe dat ze een probleem hadden met stikstof. Op alle nieuwskanalen is de actie vandaag genoemd en wat blijft hangen is dat simpelweg opkopen geen oplossen van problemen is 👍 👍
nieuwoord
@JohnDeere7serie Wat ik ook belangrijk vond is dat de CFO diverse keren herhaalde dat het NIET de bedoeling is andere bedrijven te laten opdraaien voor de stikstof behoefte van Schiphol. Voor de boeren en bedrijven in de omgeving is dat een goede om hem aan te houden. En verder petje af voor de organisatie!!
hans1980
Duitsers tegen corona beleid

Nevergiveup
@hans1980 De Jonge is al
21 maanden hard bezig met extra bedden .....

(Sarc.off)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN