Onze boerderij
gids.tv/video/401601/…..
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's yvon-jaspers , npo en televisieprogramma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Nu hoorde ik deze week dat ze ook nog geld aan het inzamelen is voor dit programma.
1 keer raden waar dat geld straks voor gebruikt wordt.
" heerlijke " sojamelk.
Opdracht van hogerhand zoek een kalverhouderij rond de veluwe,en breng in beeld dat de kalveren uit het buitenland komen,en het vlees hier niet geconsumeerd word.
Bonus aan het huilen gebracht,goed bezig
Jaspers
#staats tv
Wat soja teelt betreft, vond ik jammer dat weer eens gezegd werd dat veel soja voor de veehouderij geteeld wordt. Bij melkvee gaat het in NL meestal om het schroot. Ook werd er bij soja volgens mij als voordeel biodiversiteit genoemd. Bij de beelden (zeker ook van bovenaf) zag ik toch voornamelijk een saaie monocultuur, bij de koeien in de wei was volgens mij een stuk meer biodiversiteit.
TRIEST
Zal er maar weer eens een ingezonden brief aan wijden in de Stentor.
Zal echter ook wel weer niet gepubliceerd worden.
Verder kan het geen kwaad om zo nodig aan te geven dat dergelijk programma uit de koker van belangengroepjes komt en gekleurd is, inclusief de nodige sluikreclame daarin verwerkt.
De woordkeuze en het ondertoontje van Jaspers vind ik al langer knap irritant en dat voor iemand die zich nog niet zo lang geleden nog wel als ambassadeur voor de landbouw wilde opwerpen.
Wat is er nou mis met soja verbouwen? Is toch gewoon akkerbouw, is feitelijk niks anders als bieten of aardappels verbouwen. Ja, ik geloof niet dat ze nu van die paar hectare soja kunnen leven, maar het is gewoon een product waar vraag naar is, zij zijn er mee aan het pionieren en ik denk als het areaal groeit en ook de afzet van hun sojamelk dat het best wel kan renderen.
Je kunt wat vinden van al die vlees en zuivel vervangers, maar het is een groeimarkt, het is allemaal plantaardig en die plantjes moeten ook ergens vandaan komen. Daar zijn ook boeren voor nodig.
Dan die vleeskalveren, we kunnen allemaal wel geschokt doen dat die een "restproduct" genoemd worden, maar er zijn jaren geweest dat veehouders al blij waren dat de veehandel de kalfjes kwam op halen en misschien brachten ze een keer 5 euro op. Gebeurde op sommige bedrijven ook wel dat kalfjes waar ze niks mee konden maar meteen afgemaakt werden, want dan hadden ze er verder ook geen werk meer aan.
Voordat ik weer allemaal kritiek krijg, ik ben zeker niet tegen de gangbare landbouw of tegen de veehouderij, maar ik ben evengoed ook niet tegen biologisch of andere vormen van alternatieve landbouw. Ik eet ook graag een goed stuk vlees, vleesvervangers koop ik heel af en toe ook wel eens, puur om te weten hoe het smaakt. Moet zeggen dat die qua smaak en textuur steeds meer op echt vlees gaan lijken, maar dan wel gemalen vlees zoals hamburgers e.d. Een echt goede biefstuk kunnen ze nog niet van plantjes namaken!
Melk drink ik al heel lang niet meer, dus ook geen behoefte aan plantaardige melk, maar ook dat wel eens geproefd, vond het toen maar waterig spul.
Waarom krijgt de kalverhouder geen th (oid) corona steun????
Diep diep diep triest als zon gezin zou moeten stoppen. Ik begreep dat ze al in een huurhuis wonen maar of dat waar is?