Lto slaat alarm

Tja

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Noorderling
Is hij er al vast aan gewend, boeren zonder derogatie.
Weet niet waardoor het gekomen is, maar aanvullende gegevens vergeten.. Dat moet je ook als niet derogatiebedrijf met redelijke intensiteit, niet voldaan aan de voorwaarden..
+4
jan 10
Te gek voor woorden natuurlijk,zijn helemaal doorgeslagen.
Boetes zijn ook veel te hoog naar wat de ,,overtreding,, is.
Maar eigenlijk vraagt lnv aan de boeren om de wet te overtreden,want de komende derogatie komt ook pas half 2022. Schiphol heeft geen nb vergunnig,ook maar alle vliegvergunningen intrekken dus,en forse boete ,gelijke monniken gelijke kappen.
Kars
Enkele jaren terug in oktober gecontroleerd voor derogatie. 2 perceeltjes van bijmekaar een 1 ha geen grondmonster.
Geen boete en geen korting, krijg je wel daags voor kerst bericht dat je derogatie voor 2 jaar is ingetrokken.
Kun je laatste week nog mest afvoeren.
Wordt je gecontroleerd door de nvwa en dat was me rayon adviseur bij campina geweest. Eerste klas pisvlek was dat toen al
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Kars:
adviseur bij campina geweest.

Voldeed daar ook al niet?
Kars
@kanniewaarzijn daar was ie ook niet geliefd bij boeren. Hoorde dat zijn buurman zelfs hekel aan hem had. 😂
jan 10
Quote Reactie van @Kars:
Enkele jaren terug in oktober gecontroleerd voor derogatie. 2 perceeltjes van bijmekaar een 1 ha geen grondmonster.Geen boete en geen korting, krijg je wel daags voor kerst bericht dat je derogatie voor 2 jaar is ingetrokken.Kun je laatste week nog mest afvoeren.Wordt je gecontroleerd door de nvwa en dat was me rayon adviseur bij campina geweest. Eerste klas pisvlek was dat toen al

Ik neem aan dat je bezwaar gemaakt heb.
Leo,s vriend
@Kars Ik ken je situatie natuurlijk niet, maar hier ook al eens grote derogatiecontrole, van 1 perceel de gps intekening niet correct, en op papier 15m3 mestopslag te weinig, kreeg waarschuwing, en 2 maand de tijd om voor elkaar te maken, perceel opnieuw laten bemonsteren en intekenen, en 50 m3 mestopslag gehuurd in de buurt. Papieren doorgemaild, en volgende dag akkoord en mededeling dat als er binnen 3 jaar dezelfde overtreding geconstateerd werd de derogatie ingetrokken zou worden.
Dus dat jou derogatie per direct ingetrokken is zal wel meer redenen hebben???
+2
Twentsch Land
Vindt 3 jaar voorwaardelijk best wel heftig in jou beschreven situatie.

@Leo,s vriend
+1
Leo,s vriend
@Twentsch Land Ja, vond ik ook, maar wees gerust, de 3 jaar zijn al lang voorbij.
Kars
@Leo,s vriend nee had geen reden meer. Heb die percelen toen meteen bemonsterd en kwamen allebei op pal van 22 en 23 uit. Had me eigen zelf benadeeld. Beweerde dat me put overliep met nieuwjaar. Ik dat klopt hier 2 vdm afvoer bewijzen!!
Ja wij hebben daar niks van door gekregen, bleek achteraf gps van ton kapot te zijn. Maar dat met vdm bewezen dat die mest afgevoerd was.
Bij boer die ik ken zelfde tijd, hadden ze heel zijn maispercelen nagemeten en kwam ie op 79% uit grasland. Ook derogatie kwijt.
Dit was in 2017 volgens mij. Toen waren ze flink aant controleren hier in de buurt.
Dak geen derogatie meer had, boeide me niet echt. Maar de manier waarop, 24 december pas bericht erover sturen.
Zo van die zullen we zijn kerst is vergallen.
Andere boer hier vlakbij heeft toen tussen kerst en nieuwjaar met de zondagen erbij constant wagens mee mest aant afvoeren geweest. Ik dacht aha ben niet de enigste.
cjw73
@Kars das hun manier van werken. Hier met oormerken controle gehad. Hier op bedrijf zei hij dat ik een waarschuwing kreeg, 2 dagen later brief in huis, niks waarschuwing gelijk 5% korting op de toeslagrechten.
Noorderling
@Kars
Maar dan klopt je opgegeven eindvoorraad toch alsnog niet als je dan maximaal gaat afvoeren?
Je doet wat, maar recht gerekend en kloppend maken lukt niet meer lijkt me.
T60401
@Noorderling Eind jaar kun je dikke mestafvoer prijzen betalen en ben je de mest die je eigenlijk niet hebt ook nog kwijt. Kun je beter 7 euro per kg n als boete aftikken.

Wanneer derogatie vervalt moet je die mogelijkheid ook gaan bekijken. 20 kuub mest te veel is 560 euro boete.
wat kost 20 kuub mest afvoeren en vervolgens NPK in de vorm van kunstmest terug kopen.
Noorderling
@T60401
Ga je niet strafrechtelijk voor het blok?
Het is geen superheffing.
Kars
@Noorderling nee die klopt dan bij niemand als je met kerst een derogatie intrekt. Daar dreigde die lul ook nog mee. Kunnen ook je putten komen controleren.
+1
Noorderling
@Kars
Snap ik, maar je oplossing is er eigenlijk niet een.
Het is kloten. Maar iedereen weet ook dat je zonder monsters risico loopt, met een paardenwei opgeven, met 80,1% grasland. Daar filtert de nvwa ook eenvoudig op en daarmee solliciteren vele zelf naar een controle net als met nooit uitgevallen oormerken bestellen.
Kars
@Noorderling Ach joh dat is allemaal klein bier met wat die grote boeren doen. Toen mestscheiden nog zonder bemonsteren was 🙈🙈🙈🙈🙈. Heb bij grote boer jaren gewerkt.
Zei nog tegen chauf, als je vol weg rijd, dan wel liftas laten zakken dan lijkt het ook echt. Hij keek me aan en wist genoeg dat ik het spelletje wel door had.
cjw73
@Kars nou en dat opmeten is niet niks hoor, wordt allemaal nauwkeurig opgemeten en uitgerekend. Is hier in augustus gedaan, en ook nog zeuren dat de koeien eruit moesten omdat ze hun werk niet konden doen. Moesten de aankoop papieren van mestzak zien anders wilden ze niet aannemen wat de inhoud is.
Leo,s vriend
@Kars Ok ,das klote. Zal ik wel heel veel geluk gehad hebben.
+1
Albert Altena
Zal hetzelfde liedje wel weer worden.
We moeten "dat" wel inwilligen, want anders komt derogatie er niet.
Doordat LTO zich altijd liet chanteren is de overheid zich als een verwent jongetje gaan gedragen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Zal hetzelfde liedje wel weer worden.

Wacht maar jonguhh.....de vechtmachine gaat nu echt opgetuigd worden!
Jawis
@kanniewaarzijn door lto?????
kanniewaarzijn
@Jawis Zeker, daar dreigde Calon destijds al mee....😁
Boerbakje
@Albert Altena zelfde als met de invoering van de fosfaat rechten.
HansBa
Goed zo LTO! Arrogantie ten top van die ambtenaren om het eind van dat jaar de derogatie in te trekken. Kunnen ze in februari ook wel controleren en de boer erop attenderen! Kleinigheid vergeten met zulke financiele gevolgen slaat nergens op.Derogatie verlening komt altijd half jaar te laat zonder gevolgen voor hunzelf.
Kalfjes
Voor je kan oordelen moet je het hele verhaal weten. Ik zie het als reclame voor LTO
Albert Altena
@Kalfjes Ik vrees voor een wolf in schaapskleren.
Nou ja. Net andersom dan!
demelkboer
Hallo hebben we met zn allen Door dat we volgend jaar in sept allemaal voor het zelfde kunnen staan. Derogatie 2022 wordt pas in sept verleend......of niet
hoest
@demelkboer nee hoor, hier volgend jaar geen derogatie. Hier nog nooit controle gehad op derogatie maar zorg ook altijd dat ik ruim marge houd. Dan is de kans o controle ook kleiner maar je kunt er even goed in vallen en als je dan een mierenneuker treft is iedereen de sjaak

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en alarm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN