Rechter: vergunning voor Amercentrale deugt niet, maar centrale hoeft (nog) niet dicht

Quote:
In de strijd tegen de uitstoot van stikstof heeft de milieubeweging opnieuw juridisch succes geboekt. Dit keer gaat het om de Amercentrale in Geertruidenberg. Volgens de rechtbank deugt de vergunning van de provincie Noord-Brabant waarin de stikstofuitstoot voor de kolencentrale is geregeld, niet.

Bron

Rechter: vergunning voor Amercentrale deugt niet, maar centrale hoeft (nog) niet dicht
bd.nl

Deel dit topic

paul1

Reacties

producent
msn.com/nl-nl/nieuws/…

.................
Rechters maken einde aan papieren werkelijkheid
Door op papier bestaande stikstofrechten te gebruiken om extra te bouwen, wegen aan te leggen of elektriciteitscentrales te stoken, kan het op papier kloppen - de rechten waren immers al vergund - maar komt het er in de praktijk op neer dat de zwaar belastte Natura 2000-gebieden nog zwaarder worden belast.

De rechters maken met hun uitspraak een einde aan deze papieren werkelijkheid. Ze hekelen het feit dat op grond van de nieuwe wet ongebruikte stikstofrechten "lukraak" kunnen worden ingezet, zonder dat de gevolgen van die extra uitstoot worden beoordeeld. Volgens de rechters is er op dit moment sprake van "dweilen met de kraan open". In de uitspraak doen ze de aanbeveling om "onnodig vergunde stikstofruimte" in te trekken; zo voorkom je immers de verdere achteruitgang van de natuurgebieden.

Voorzitter Johan Vollenbroek van milieuorganisatie Mobilisation for the Environment spreekt van een "baanbrekende" uitspraak. "Ook wij vinden dat er wordt gedweild met de kraan open", zegt hij. "Dat is precies wat we al maandenlang tegen het ministerie van Landbouw zeggen. Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de industrie en de agrarische sector nu vast is komen te staan dat je niet zomaar oude stikstofrechten kan gebruiken."
................................

Ja, wanneer worden stikstofrechten ongebruikt ??????
Kalfjes
@producent pas melders die in het verleden al een vergunning nodig hadden kunnen het wel vergeten
de Tank
@Kalfjes en helemaal geen vergunning? Dan weet ik dat alvast😊
hans1980
@Kalfjes gewoon doordoen dan maar geen vergunning
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieubeweging , vergunning en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!