Regeneratieve landbouw kan economisch gezien uit

Melkveehouders die er bewust voor kiezen om zo min mogelijk input van buitenaf te gebruiken presteren financieel net zo goed als de gemiddelde melkveebedrijven van Nederland.

Bron

Regeneratieve landbouw kan economisch gezien uit
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Kars
Die het onderzoek gefaliciteerd hebben, geeft al indruk van de uitslag. Allemaal natuurclubjes.
+5
robotmelker
Met de fiets naar je werk kan ook uit... Waarom kiest consumerend Nederland hier dan niet voor?
George
Quote Reactie van @robotmelker:
Met de fiets naar je werk kan ook uit... Waarom kiest consumerend Nederland hier dan niet voor?

Dat doen er genoeg tegenwoordig. Wel met de elektrische fiets dan.
+2
Herbert
Hier past een wijsheid van mn vader wel. "Wat je niet uitgeeft hoef je ook niet terug te verdienen." Natuurlijk is dat kort door de bocht, maar de afgelopen editie van de beurs in Hardenberg heb ik mijn ogen wel weer uitgekeken op hoe ontzettend veel onzin er wel niet te koop is om die laatste liter er onder te krijgen/houden. Stop allemaal met die kolder, produceer als sector mooi 10% minder en kijk naar de huidige zuivelprijzen voor het effect van iets minder aanbod..
kanniewaarzijn
@Herbert Ik neem aan dat je dan wel bedoelt wereldwijd?
Herbert
@kanniewaarzijn dat zou helemaal mooi zijn ja, maar aangezien dat niet realistisch is en mijn afnemer toch meent zich te moeten focussen op de meest duurzame reguliere melk, lijkt mij de vraag en aanbod daarvan te volgen ook wel verstandig i.p.v. in zeer twijfelachtige landen nieuwe afzetmarkten zoeken. Hoeveel % heeft FC de laatste jaren als bulkmelk met laag/geen saldo af moeten zetten?
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!