Subsidie Frankrijk

Wij hebben een voormalig vleesvee bedrijf op het oog in noord Frankrijk. (Word nu gemaaid en verkocht)gister is ons duidelijk geworden dat dit in een natura 2000 gebied ligt. Wij zouden graag een deel graan/mais willen gaan verbouwen. Hoe komen wij er achter of dit mogelijk is? als dit voor een deel van de gronden niet mogelijk is zijn er dan nog beheer subsidies net als een Nederland?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Pim1234

Reacties

casev2
Om te beginnen eens gaan kijken wat je buren doen. Als zij alleen maar gr
+1
casev2
Om te beginnen eens gaan kijken wat je buren doen. Als zij alleen maar gras hebben groeien zal daar wel een reden voor zijn. Zowel qua bodemsoort, klimaatzone, of regeltjes
+1
jjthefrenchman
Als het nu gras is , is de kans groot dat je het niet zomaar mag ploegen. Dit moet je bij de verkopende partij nagaan, en die moet dit moet je kunnen zien in de "déclaration de prime PAC" . Die beheerssubsidie is gewoon extra premie (100-200€ per ha). Bovenop de natura2000 is ook nog kans dat er een MAEC op het bedrijf ligt, dan moet je 75% grasland hebben en heb je een maximaal hoeveelheid doseringen kwa spuiten, dit is daarboven ook nog eens zo'n 100-125€ per ha over het hele bedrijf .
Je zou het na kunnen vragen bij de DDTM maar ik denk niet dat ze er antwoord op gaan geven als je geen eigenaar/sudsidie aanvrager bent .
Pim1234
@jjthefrenchman
Het is nu op een paar ha na grasland
70% grasland zou voor ons geen probleem zijn, veel rare hoeken en bosranden. Over de subsidie
Neem aan dat er
-basisbetaling zoals in ned is bedrag ook vergelijkbaar?
-vergroeningsbetaling?
Is er dan nog iets van
Weidevogelgebied ?
Weten jullie Franse websites zoals rvo en bij12 waar dit op staat?
Dank voor de antwoorden
jjthefrenchman
@Pim1234 Heel ruig is het totaal tussen 200 en 300€ ha. Gemideld is het iets van 235€ ofzo.
aldert
@jjthefrenchman Kan je niks van zeggen zo.Berggebied is veel meer.
jjthefrenchman
@aldert Ze willen graan/maïs verbouwen. Dan valt het mee die bergen wel mee.
aldert
@jjthefrenchman Ik ken een boerderij in de 63, 900m hoog en die verbouwd gewoon graan en mais.
+1
aldert
George Lidbury van eurofarms om hulp vragen, kost wat maar dan weet je zeker dat je niet de mist in gaat.
Pim1234
@aldert
We willen er zeker ook een specialist naar laten kijken, maar naar dat we er zeker van zijn dat het voor ons haalbaar is.
+2
grondlozeboer
@Pim1234 daar is die specialist juist voor. Die weet waar hij zijn moet.

Wij emigreren in maart maar zonder begeleiding is dat niet te doen.
oubi
@grondlozeboer waar gaat het heen?
+1
grondlozeboer
@oubi zweden 😁
Koeien boertje
@grondlozeboer we al eens tot half in Zweden geweest, maar als je de boot af komt is het net als je door de polder rijd zo mooi vlak.
Viel me hartstikke mee daar eerst
grondlozeboer
@Koeien boertje klopt. Wij zitten straks 2 uur naar rechts vanaf gothenborg.
Ook redelijk vlak gelukkig
+3
Fendt280S
Hallo, welke leeftijd heb je/jullie? Als je jonger dan 40 bent zou je kunnen installeren als jonge boer en door loop je een installatie programma met de chambre agriculture. Er zijn dan veel voordelen zoals het weer opnieuw mogen ploegen van vast grasland. Het traject duurt ongeveer een jaar. Vast grasland mag je ook ploegen als het areaal grasland in de regio niet te veel afneemt. Ook belangrijk is dat je registreert als agrarisch ondernemer zodat je bevoorrecht wordt op aankoop van grond en zo zijn er nog vele dingen.
Pim1234
@Fendt280S
Wij zijn inderdaad onder de 40 jaar. Wanneer begin je aan dit traject als je eenmaal in Frankrijk woont of kan dat nu al? (Vanuit Nederland evt)?
aldert
@Pim1234 Allereerst moeten je diplomas goed gekeurd worden , dit kan enkele maanden duren.......
jjthefrenchman
@aldert Dit kan je zelf van te voren doen. Oftewel nu al in werking zetten. Eerst laten vertalen door Franse vertaler (60€), en dan gelijk die vertaling uploaden bij Enic-Naric (70€). En dan even afwachten .
+1
Fendt280S
@Pim1234 wij hebben het vanuit Nederland gedaan. Iets van een agrarisch Diploma is nodig voor het jonge Boer traject. Je krijgt dan ook uiteindelijke een flinke schenking. 15-25 duizend euro pp. Het diploma moet vertaald worden en goed gekeurd worden maar dat kan tijdens het proces van installeren. Als je geen diploma hebt dan kun je cursussen doen of korte opleiding, maar dan ben je al weer een aantal jaartjes verder. Dus verdiepen wat houd jonge boeren traject in, aangeven aan de verkoper dat je dat wilt gaan doen, samen kontakt zoeken met chambre de agriculture om het af te spreken.
aldert
@Fendt280S Het is belangrijk dat van te voren duidelijk is of er een jonge boeren project gedaan word of niet .Als dit pas besloten word wanneer je een paar maanden met een boerderij bezig ben dan is de kans groot dat de eigenaar de deal afkapt , gewoon omdat hij zo een project te veel werk en tijd vind.
jjthefrenchman
@aldert Gaat stukken sneller als vroeger. Maar 4-6maand duurt het zowieso.
Fendt280S
@aldert Ja het is belangrijk om dat goed te communiceren met de eigenaar.
jjthefrenchman
@Fendt280S Je vergeet het belangrijkste. Je krijgt 33% sudsidie op een nieuwe stal/melkrobot/melkstal (de reden waarom er hier nog "installation aidé"'s worden gefaan. Je krijgt de helft korting op de verzekeringen van je leningen. En je krijgt korting op de rente .
Fendt280S
@jjthefrenchman Ja precies, wij maken er ook gebruik van. Het is vooral zo dat je als jonge boer voorrang hebt op de subsidie’s en grond aankoop etc.
jjthefrenchman
@Fendt280S Bij Groupama verzekeren! Eerste jaar 50% reductie, jaar erna 40% enz enz.
aldert
@jjthefrenchman En de eerste jaren korting op de MSA.
jjthefrenchman
@aldert scheelt idd 10k over 5 jaar.
jjthefrenchman
@jjthefrenchman En natuurlijk pas op 1feb installeren. En nooit op 1jan.
Huppel
Hier is ook meer informatie te vinden:

jemelanceenagriculture.com/
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!