Veel kentekens landbouwvoertuigen niet bekend bij verzekeraars

DEN HAAG (ANP) - Bijna twee op de drie eigenaren van landbouwvoertuigen hebben hun kenteken nog niet doorgegeven aan hun verzekeraar. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Dat moet gebeuren voor 1 januari. Doet een eigenaar van bijvoorbeeld een tractor dat niet, dan loopt diegene het risico op een waarschuwingsbrief of een boete van 400 euro bij een controle.

Deel dit topic

Reacties

Greetje
Dank nieuwsgrazer, heb het vanmiddag meteen ff in orde gemaakt.
Pieter Buren
@Greetje als het goed is kun je op ovi.rdw.nl zien of je trekker verzekerd in het systeem staat. Kan soms wel een paar dagen duren.

(klik om te vergroten)

Als er onder 'WAM verzekerd' 'Nee' staat is het niet goed. Dan volgt automatisch een waarschuwing en later een boete.
JD3010
Quote Reactie van @Pieter Buren:
Dan volgt automatisch een waarschuwing

Ik kreeg gelijk de boete, mits .....
Pieter Buren
@JD3010 in het artikel staat ook iets over een waarschuwingsbrief.
Maar een oud klasgenoot kreeg een paar jaar terug ook inderdaad direct een boete omdat zijn brommer niet verzekerd was.
+1
JD3010
@Pieter Buren Ik had het met een auto, de verzekeraar had de verkeerde verzekering opgezegd. Geen waarschuwing maar gelijk een fikse boete of de verzekeraar moest aangeven dat de auto wel verzekerd was. Uiteindelijk is de boete vervallen.
Fordje4600
@JD3010 heb ik ook al 2x gehad met een auto
@Pieter Buren dank je wel. Gemakkelijk te controleren zo.
radium45
@Pieter Buren Dat is een handige link. Ik liep hier tegen het probleem aan dat ik nu een stuk of 15 pasjes heb maar geen idee meer had wat waar bij hoorde.
bio boer
@radium45 dat staat toch op het pasje waar het bij hoord merk en type
Koiter
@bio boer alleen merk en serienummer
varken
@Koiter en type
Koiter
@varken die heb ik nergens opstaan anders... dat wordt nog maar even uitzoeken hoe dat zit dus waarom dat niet het geval is
radium45
@Koiter Klopt. Als je een paar dezelfde machines hebt dan weet je nog niet wat waar op moet.
bio boer
@radium45 dan moet je het vin nummer controleren ik heb het trouwens op de achterkant van de plaat geschreven welke plaat waar bij hoord met de papieren er bij met de pas voor ik ze er opgezet heb zie je toch niet als die gemonteerd is heb 2 zelfde balen wagens daar de laaste 3 cijfers van vin numer ook op de achterkant gezet met een stift
+1
bio boer
@bio boer is trouwens ook gemaklijk met witte platen welke trekker het bij hoort nu bleek dat het niet uit maakt welke witte plaat je gebruikt zo lang de beide platen maar van de zelfde eigenaar zijn
grös
@bio boer
Ja ik bestel ze alleen bij die trekker waarvan ik denk dat die het langste blijft.
+2
radium45
@bio boer Je hebt gelijk, ik had nog niet op de achterkant gekeken.
weurding
Een zelfrijdend voertuig toch alleen neem ik aan?
+1
Pieter Buren
@weurding Ja. Aanhangers zijn met de trekker mee verzekerd.
Corne S
Kun je gemakkelijk zijn als je bij rdw.nl inlogd met het account waar de voertuigen op staan. Dan heb je alle voertuigen en staat er eventueel een waarschuwing bij.
DieterL
Al paar keer ad bel gehangen bij verzekeraar, maar nog steeds niks.. maar weer een mail sturen, waarin ik ze aansprakelijk stel voor de eventuele boete
+1
NH-Ford
@DieterL Wanneer je nu op weg rijdt met een gemonteerde kentekenplaat kun je boete krijgen door aanhouding.
De automatische database controle en boete gaat per 2022 in.
+1
DieterL
@NH-Ford
Is me bekend, heb de plaat er nog niet op 😅
grös
@DieterL
Hier ook niet, is ook pas in de 2023 ofzo verplicht, tenzij je harder als 25km wil rijden.
de-wit
@grös Als je maar 25 rijdt, maar je als max snelheid meer dan 25 hebt ingevuld, moet je er wel een plaat op hebben
+3
bas101
Een nieuw melkkoe is geboren voor de Nederlandse staat
+2
NH-Ford
@bas101 Vermeld er dan ook even bij dat het hele kentekengebeuren een Europese aanlegenheid is en niet een Nederlandse verzinsel.
bas101
@NH-Ford dat klopt inderdaad maar in de rest van Europa kun je als je niet wilt rijden je voertuig eenmalig afmelden tegen geringe kosten , bij ons in Nederland moet je elk jaar weer opnieuw schorsen , oldtimer €24 per stuk normale voertuigen ca €74 , dus betalen om niet te kunnen/mogen rijden , vergeet je t heb je bovennoemde boete in de bus.
Kubota
@bas101
rdw.nl/particulier/voertuigen/…
Hier staat iets anders bij 'Kosten'
€11,50 per jaar per voertuig
bas101
@Kubota dat valt dan mee maar bestaat bij de landbouw dan ook een regeling dat bij 5 voertuigen of meer 1 tarief geldt ?
+1
Kubota
+1
varken
Quote Reactie van @bas101:
bestaat bij de landbouw dan ook een regeling dat bij 5 voertuigen of meer 1 tarief geldt ?

Je kunt Tf wel wat sponseren! doe je gewoon 45x schorsingskosten, die jij in de zak houd door alle gegeven adviezen!
bas101
Gaan we mogelijk doen
+1
varken
@bas101
Verzamelaars -> rdw.nl/particulier/voertuigen/…
Handelaren -> rdw.nl/zakelijk/branches/…
loonbedrijven -> Die betalen gewoon 18,- per machine... Net als ieder ander, en hebben alles verzekerd in de grote batch
aldert
De landbouwvoertuigen zitten toch in de verzekering, wie zegt dat daar een kenteken nr bij moet ? Wij hebben een combine zonder kenteken nr en die zit gewoon in de verzekering.
bas101
@aldert dat veranderen per 1 januari as dat is nu toch al ruim 1 jaar t dagelijks onderwerp
aldert
@bas101 Ik zit in Frankrijk hoor en er verandert hier niks.
bas101
@aldert dat kon ik aan je schrijven niet zen ,dat je in Frankrijk woont t gaat hier om een Nederlandse aangelegenheid , heb hier laatst al de vraag gesteld hoe t ion t buitenland geregeld was maar niemand die reageerde
roscho
@aldert Trekkers hebben in Frankrijk toch een kenteken dat gekoppeld is aan de persoon, dus niet aan het voertuig? Als je de weg op gaat met je combine, zul je dus een kenteken van je trekker af moeten halen en dat aan je combine hangen. Of is het anders?
+1
Bert353
@roscho nee, dat is afhankelijk van of je de trekker op de zaak hebt staan of niet, je kunt een trekker ook op naam hebben.
op de zaak, kun je meerdere trekkers met het nummer van de exploitation (zaak) hebben.
aldert
@roscho Die combine is oud ,,die heeft geen nummer en krijgt er geen ook.
roscho
Quote Reactie van @aldert:
die heeft geen nummer en krijgt er geen ook

Maar dan mag je er toch officieel niet mee op de weg komen? Ik weet trouwens wel van mijn zwager dat dit eigenlijk nooit gecontroleerd wordt. En ook voor de verzekering schijnt een kenteken niet nodig te zijn.
husky
@aldert in Nederland vraagt de verzekeraar sinds dit jaar het kenteken van het voertuig, geen kenteken, geen verzekering... dat hebben we zelf al ondervonden hier..met aanschaf van de landini moesten we op het kenteken wachten dus we dachten dat we hem in de verzekering konden doen en ophalen en gebruiken, niet dus...
+2
Fendt926Driver
@husky hier is mijn kniktrekker al verzekerd op moment van aankoop met terug werkende kracht dat ik hem gekocht heb en er nog geen meter mee gereden heb in nederland.
Dat is makkelijk premie verdienen bij de verzekering.
Moest volgens hun omdat er nog geen vorige eigenaar van was in nederland....

Daar gaan we dus nog over in gesprek...
husky
@Fendt926Driver zal wellicht per verzekeraar verschillen, hier deden ze best moeilijk...
grös
@husky
Beetje raar, een smalspoortrekker hoeft onder 1,30 ook geen kenteken, heb zo ook een terreinauto en een heftruck verzekert op chassisnr.
NH-Ford
@grös Een smalspoortrekker smaller dan 1.30mtr moet je zeker wel registreren. Pas wanneer hij in de zomermaanden gebruikt wordt met karren ingericht voor fruitkratten of kisten dan niet.
roscho
@grös Als je smalspoortrekker een hef en/of trekhaak heeft, moet je hem registreren als landbouw- of bosbouwtrekker op wielen. Ook als hij smaller is dan 1.30 m. Tenzij je er nooit mee op de weg komt. En loop ook voor de andere genoemde voertuigen de wizard op lis.rdw.nl/ maar eens door.
Maar als de leeftijd in je profiel klopt, mag je überhaupt niet met een trekker de weg op, daar staat dat je pas 4 jaar oud bent! 🤔
grös
@roscho
Ja precies dan ben ik sowieso al in overtreding, maar de auto komt niet op de weg, en de heftruck alleen zonder kar dus hoeft die geen kenteken volgens de wizard.
Nu vertelde iemand mij dat je erf ook openbare weg is als er geen hek op de dam staat? Dan word het wel heel lastig 😁
roscho
@grös Stel dat er een vertegenwoordiger of verkoper komt en je rijdt op je eigen erf een deuk in zijn auto. Of nog erger: je krijgt de beste man onder je heftruck. Of je rijdt de krantenbezorger te pletter. Je bent dan wel aansprakelijk voor de schade.
Je kunt dit voorkomen door een hek om je erf te plaatsen, dat van buitenaf niet kan worden geopend. Wil je iemand binnenlaten, dan moet je zelf steeds naar de poort en alle verkeer op je erf stilleggen. Ik denk dat je met een verzekering ook goedkoper uit bent.
Kleine gazonmaaiers vallen soms onder de "gewone" WA-verzekering, dat verschilt per maatschappij, daarvoor zul je de polis even moeten nakijken.
Pieter Buren
@aldert op je profiel staat dat je in frankrijk woont. Volgensmij gelden daar andere regels.
velsje
Moet je een getrokken hark, of klein kiepertje ook verzekeren? Als je daar wel kenteken op hebt?
Robot-ph
@velsje nee niet nodig. Zelf ook geen enkele machine verzekerd.
roscho
Quote Reactie van @velsje:
getrokken hark, of klein kiepertje ook verzekeren?

Nee, aanhangers zijn automatisch voor WA verzekerd via het trekkend voertuig. Let op: alleen WA. Wil je de aanhanger all-risk verzekeren, dan moet je wel een aparte verzekering afsluiten.
+1
hoest
@roscho en dan moet je ook het betreffende kenteken aan de verzekering doorgeven
Greetje
Wat ik wel frappant vond dat ik wat oudere machines heb geregistreerd waarvan ik wel ongeveer wist van welk jaar ze waren, maar niet precies. Staat er op het kenteken toch een precieze datum van eerste toelating. Is er toch al jaren een database van alle landbouwmachines..
labella
@Greetje ze gokken maar wat want ik weet de datum van alle machines maar rdw heeft alles bijna veranderd.
Alex Schanssema
@Greetje Alles word gezet op 30-6- en dan jou ingevulde jaar. Is gewoon het midden van het jaar genomen.
bas101
@Alex Schanssema heb een aantal Zwitserse tractoren die tot op de dag van uitlevering nauwkeurig bekend zijn en die onbekend zijn qua dag en maand onbekend zijn die worden door de autoriteiten aldaar standaard op 1 januari gezet ,mij benieuwen hoe de rdw dit overneemt t is maar net hoe je er over denkt .
+1
weurding
@bas101 heb ze met volledig Duits kenteken erbij, deze gegevens overgezet naar RDW en ook goed bevonden
+1
Alex Schanssema
@bas101 ik heb inmiddels tussen de 30 en 40 kentekens al binnen. en staan allemaal op 30-6
Corne S
@Alex Schanssema

Productief dagje geweest dan😉.
Greetje
Ow oke, nou ze gebruiken in ieder geval hun fantasie dan
wotan2
@Greetje nee hoor, standaard datum: 30 juni, midden in het jaar.
Greetje
@wotan2 bedankt, weer wat opgehelderd
labella
@wotan2 ze hebben hier anders een trekker die ik in oktober 1991 nieuw heb gekocht op 30 juni 1992 gezet.
bas101
@Greetje dan kunnen ]e qua daum er max 6 maanden naast zitten
duitshuisje
Het was zo begreep ik het beste om zoveel mogelijk voertuigen te registreren ook al rij je er niet mee, want vanaf 2022 moet ie worden gekeurd voor een kenteken. Nu begrijp ik dan dat ie of verzekerd moet zijn, of dat ie elk jaar afgemeld moet worden. Dan is het toch nog een dure zaak! Of heb ik dat mis?
Pieter Buren
@duitshuisje lees dit maar even door: rdw.nl/particulier/voertuigen/… @Kubota heeft dit ook al geplaatst in dit topic.

Kost dus maximaal €57.50 per jaar als je oldtimers verzameld. Volgend jaar iets op kenteken zetten kost al richting de €200 plus eventuele kosten voor het in orde maken van verlichting, remmen en speling enz.
Aanhangers en werktuigen hoeven niet verzekerd te worden.
duitshuisje
@Pieter Buren OK dank je, ga ik toch maar eens kijken wat verzekeren kost. Rij er dan wel niet mee, maar incidenteel 100 m. openbare weg. Zal je net zien. Risico bestond natuurlijk al......
varken
Quote Reactie van @duitshuisje:
Rij er dan wel niet mee, maar incidenteel 100 m. openbare weg.

Dan ben je m nu ook verzekerd als t goed is
duitshuisje
@varken Nee daarom zei ik al dat het risico nu ook al bestaat. de vraag is altijd wat verzeker je wel en wat niet.
varken
@duitshuisje
Dan kun je m nu ook 2el schorsen
GerbertXL
Weet iemand hoe het zit met het formaat kenteken? Je kunt ook de kleine versie nemen, is dat alleen voor quads enzo of maakt het niet uit?
Lijkt mij mooi werk voor de trekkers, beetje lastiger om goed te lezen.
+2
Koiter
@GerbertXL maakt niet uit, kleine brommer plaat volstaat ook bij grote trekkers
Fendt926Driver
@Koiter kleine brommer Plaat of motor plaat?
Koiter
@Fendt926Driver motor inderdaad, de kleine vierkante
bio boer
@GerbertXL heb hier gewoon de langwerpige plaat allemaal boven aan het dak van de treker of op de licht balk van de getroken machines
+1
Pieter Buren
@GerbertXL dit is toegestaan:

(klik om te vergroten)

NH-Ford
@Pieter Buren kleine aanvulling; Men moet wel even goed opletten dat het formaat 340x210 bij de platenboeren formaat 'vierkant' genoemd wordt.
De 210x143 formaat motor', gaan sommigen nog wel eens mee in de mist bij bestellen.
+1
NH-Ford
@Pieter Buren kleine aanvulling; Men moet wel even goed opletten dat het formaat 340x210 bij de platenboeren formaat 'vierkant' genoemd wordt.
De 210x143 formaat motor', gaan sommigen nog wel eens mee in de mist bij bestellen.
Tevens zijn de donkerblauwe in maatvoering iets afwijkend.
RooieRood
Wat betalen jullie voor de platen dan? hier €10 voor alle formaten en €14 voor blauwen
NH-Ford
@RooieRood 12 ex, alle formaten, blauw iets meer.
Incl. plaathouder en pashouder.
labella
@NH-Ford hoeveel % btw zit er op de nummerplaten?
+1
NH-Ford
+1
GerbertXL
ltoledenvoordeel.nl/wp-content/uploads/…

ltoledenvoordeel.nl/mobiliteit/…

Prijzen bij lto ledenvoordeel. Heb ik toch nog iets aan dat lidmaatschap.
+1
labella
@GerbertXL LTO doet het weer mooier lijken dan het is! zoveel scheelt het niet. Ik betaal hier bij mijn mechanisatiebedrijf 11 euro ex btw en dan krijg ik bij iedere 2 lange platen een gratis houder.
GerbertXL
@labella ja dat kan maar zo, verbaasd me niet echt. Ik had gevraagd bij het lmb en de vierkante platen (die niet vierkant zijn) waren wel stevig duurder. En ik heb vooral de kleine vierkanten gekocht dus ik vond het wel de moeite waard rond te kijken.
+1
T60401
@GerbertXL Nou Lto doet met dat tabelletje weer voor dat ze hoge kortingen afgedongen hebben. Hier bij de eerste de beste platenboer platen laten maken. lang geel 8,25 en lang wit 7 euro.
+1
NH-Ford
@GerbertXL Tip, makkelijk bestellen is rechtstreeks mailtje naar die vestiging die LTO noemt, lidmaatschap nummer erbij en tabelletje met kenteken, meldcode, documentnummer en rijbewijsnummer.
Alles via de LTO site invullen duurt je uren (althans bij meerdere platen)
+1
GerbertXL
@NH-Ford Ik zag die lijst erop staan en mijn gedachte was ook vrij snel "dat is me iets teveel werk". Ik heb die platen boer opgebeld en er met de pasjes naarheen gegaan, hij zit op een paar km afstand dus ik ga me niet druk maken met nummers invullen.
NH-Ford
@GerbertXL nog beter inderdaad.
JohnDeere5085
@GerbertXL zo heb ik het ook gedaan, leek mij het makkelijkste, hij maakte gewoon kopietje van alle kentekenbewijzen en ik kon weer gaan
houthandel1056
@GerbertXL wie is dat dan? Automat?
GerbertXL
@houthandel1056 Je kunt de lijst van kentekenboeren in de link zien, dan weet je wel welke in de buurt zit 😉
grös
@GerbertXL
Ik ben geen lid, maar ze zitten nou niet bepaald in de buurt, wel 30km hier vandaan, en ik weet er zelf wel een op 12km, ze hadden beter wat grote mechanisatiebedrijven kunnen aanschrijven, die hebben allemaal wel een programma van een leverancier om ze te bestellen.
bas101
Dat kunnen hun wel zeggen dat dat voor 1 januari moet maar voor veel mensen waaronder ik is t gewoon afwachten wanneer je je kenteken binnen krijgt , vandaag is t mij eindelijk gelukt alle tractoren aan t loket van t rdw te registreren , maar de kentekens komen , mits goed gekeurd, pas na weken of maanden na 1 januari binnen
+1
NH-Ford
@bas101 wat is er dan loos? Registreren moet voor 1 januari, dus geen probleem.
Ok, dat sommigen niet de weg op mogen omdat pasje nog niet binnen is.. hadden ze 11 maand tijd voor gehad.
bas101
@NH-Ford wat een loos is is dat veel aanvragen op t laatste moment binnen komen , ik was vandaag aan t loket rdw , en die zeiden dat het weken tot maanden gaat duren voor ik de kentekenbewijzen in de bus heb , ik verneem net uit de nieuwsberichten dat er tot 1 juli 2022 gereden mag worden zonder kentenplaat maar dan niet sneller dan 25kmh
+2
NH-Ford
@bas101 en? Degene die eerder waren hadden ook eerder voor elkaar. Kan men van te voren verwachten dit.
Mag zonder plaat rijden, dat klopt. Registreren moet wel in 2021 gebeuren
+1
JappieJo
@bas101 ik had dinsdag middag op RDW .NL geregistreerd vandaag alle passen binnen
Sjon
@bas101 kentekenplaten kunnen nu tot 1 juli in de kast blijven. Registratie moet voor 1 jan.
bas101
@Sjon registreren idd in 2021 , deze regeling geldt voor de voertuigen waar t kentekenbewijs niet voor 1 januari in de bus ligt , probleem ontstond voornamelijk bij bouwvoertuigen die in na 1 januari niet ingezet konden worden
bas101
Zoals enkelen hier op TF de comedy capers klucht wel gevolgt zullen hebben betreft t registreren van mn 50 tractoren , ik heb een stichting op móeten zetten , kosten notaris en kvk ca 550€ om de tractoren te kunnen registreren, afgelopen week is t mij eindelijk gelukt alle tractoren aan t loket van t rdw te registreren ,heb daar de papieren afgegeven
en hun zouden tussen de bedrijven door de aanvraag in behandeling nemen, maar de kentekens komen , mits goed gekeurd, over een paar weken of maanden pas binnen , zo was t woord van de loket medewerker de betaling heb ik vandaag aan t loket gedaan de klucht is toen ik vanmiddag op de zaak kwam al 25 pasjes in de bus zaten ( waren dus al verstuurd zonder dat ik betaald had) , wacht nu op de overige 25 .Helaas maakt t rdw wel regelmatig fouten , bij alle tractoren heb ik merk type en handelsbenaming ingevuld , ze hebben t merk wel overgenomen , bij de handelsbenaming de type neergezet , en bij sommige zelfs helemaal geen type en handels enaming neergezet , ik moet dus met de pasjes naar de tractoren op t chassisnummer kijken waar ze bijhoren
bas101
@bas101 ik verneem nu net uit de nieuwsberichten dat de kentekenplicht met een half jaar opgrschort wordt , echter mag er niet sneller gereden worden dan 25kmh , da's een hele opluchting voor min
grös
@bas101
Volgens mij mag je tot 2025 zonder plaat en registratie rijden, maar dan wel 25km/u.
Het is natuurlijk wel wijsheid om nu de registratie in 2021 aan te vragen.
NH-Ford
@grös motorvoertuigen en getrokken materiaal met een maximale constructiesnelheid tot 25 kmh hoeft inderdaad pas vanaf 2025 de plaat werkelijk te voeren.
Registratie voor motorvoertuigen moet zeker wel dit jaar, ook wanneer ze niet harder gaan dan 25.
bas101
@grös tot 2025 wel zonder plaat voor voertuigen tot 25kmh , maar ook deze registreren voor 1 jan 2022 dus nog ca 7 werkdagen de tijd
+2
Mkl87
@bas101 Hier eergisteren nog wat getrokken voertuigen op rdw.nl geregistreerd. Gisteren alle pasjes binnen en vandaag de tenaamstellingscodes. Zat ook zelfbouw bij. Ik had ook verwacht dat dat wel een paar weken zou duren
grös
@Mkl87
Zelfbouw vroegen ze hier maandag om 7:00 's ochtends om foto's van en dan nu wachten, alleen ingeslagen chassisnummer, bij jou wel met een typeplaatje?
Mkl87
@grös sorry, het is wel zelfbouw maar is geregistreerd met het chassisnr van de oude mengele opraapwagen die als basis diende. Ik heb dus uiteindelijk gemeld dat het mengele is met type onbekend. Dat was makkelijker als foto's na sturen
grös
@Mkl87
Correct, ik heb ook een oude voerkar chassis een pasje aangevraagd en binnen paar dagen binnen, want je mag wel een op een bestaand chassis iets bouwen, maar die wagen die geheel zelfbouw is dan kan het dus nog lang duren voor ik de papieren in de bus heb, zou het met een typeplaatje sneller gaan?
+2
Sjon
@grös allemaal thuiswerkers bij rdw.
+2
labella
@Mkl87 ik zit al anderhalve maand op mijn zelfbouw te wachten.
Pieter Buren
@labella wij ook. Maar ik lees net dat je nog een half jaar extra zonder pasje (en kenteken) mag rondrijden. De aanvraag moet nog wel dit jaar gebeuren, wil je dit goedkoop en zonder keuring doen.

ed.nl/economie/…
basia
De titel van dit topic is ; veel kentekens van trekkers niet bekend bij verzekeraars ; mijn trekkers waren wel verzekerd voor de kenteken tijd op chassisnummer ; dat geeft toch ook geen problemen ?
Als ze maar verzekerd zijn denk ik zo .?
de-wit
@basia Geloof niet dat iemand die na gaat lopen daar. En als jij jouw verzekering niet koppelt aan je kenteken denken ze dat dat kenteken niet verzekerd is. Zou toch ff bellen voor de zekerheid
+3
labella
@basia ik kreeg bericht van mijn verzekeraar dat ik de kentekennummers moest doorgeven omdat ze anders niet konden melden dat ze verzekerd waren, dus ik zou ze maar wel aan je verzekeraar melden.
Pieter Buren
@labella precies. @basia Het gaat erom dat in het systeem van de rdw staat dat een kenteken verzekerd (of geschorst) is. De tweede reactie van dit topic laat zien hoe je dit makkelijk kunt controleren.
grös
@basia
Als je auto een maand lang niet verzekerd is krijg je ook een acceptgiro van het CJIB, zo gaat het met trekkers/zelfrijders straks ook.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tractor , kenteken , controle , boete en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
121
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
8.832