Ingetrokken ontheffing ’t Veld onderstreept dat PAS-vergunning niets waard is

De Raad van State vernietigde vorige week in een mondelinge uitspraak de natuurbeschermingsvergunning (NB-vergunning) die de provincie Noord-Holland vijf jaar geleden, op 6 december 2016, verleende aan een melkveebedrijf in ’t Veld (NH). Adviseur John Verweij waarschuwt daarom andere melkveehouders: „Ga aan de slag als je PAS-melder bent en wacht niet langer af.”

Het bedrijf kreeg de nbw-vergunning voor 194 melkkoeien na verplaatsing naar een nieuwe locatie enkele honderden meters verder. De stal op de oude locatie moest verdwijnen in verband met de verbreding van de provinciale weg. De uitspraak is volgens kenners van de materie absoluut geen verrassing en zij wijzen op de urgentie van het bepalen van een duidelijk beleid.

Bron

Ingetrokken ontheffing ’t Veld onderstreept dat PAS-vergunning niets waard is | Agraaf.nl - Landbouwnieuws voor West-Nederland
agraaf.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

demelkboer
Conclusie alleen als je na 1994 niet hebt uitgebreid ben je save. Ook intern salderen na die datum is nog onduidelijk omdat de RAV codes ook zijn aangevochten door MOB
slagroomvla
@demelkboer nb vergunning van voor 1 juli 2015 gebeurt je niks mee.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!