ZuivelNL focust extra op databeheer

Ketenorganisatie ZuivelNL kijkt de komende jaren extra kritisch naar het verzamelen en beheren van data. Hiervoor wordt ook een themagroep aangemaakt waarbij de hulp van experts wordt ingeroepen. Hiervoor is voor 2022 ruim 450.000 euro begroot.

Bron

ZuivelNL focust extra op databeheer
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+7
Bekkink
En wat voor zin heeft dat? De melk blijft wit en er blijven steeds minder boeren over. Dus bezuinigen met die organisatie!
+2
Kalfjes
Meulenbroeks zit aan het roer. En de doet graag aan zelf verrijking
+7
John Spithoven
De club van ondemocratisch benoemde mensen gaat zich focussen op bescherming van data. Daarbij gaat men voor 450k een themagroep op richten. Ik kan het goedkoper...

De data, gegenereerd door tools van Zuivelnl (al dan niet in licencie uitgegeven), gaat naar Joindata. Een data hub, die de data niet zelf beheert, maar onderbrengt bij van Aaken (VAA). Daar kunnen bijv NVWA of zuivelfabrieken niet geannonimiseerde data ophalen. Men geeft aan dat ze wel geannonimiseerd zijn, maar wat zou dan een zuivelfabriek of NVWA nog aan de data hebben. Voor controle zal de data toch op naam moeten blijven.
En VAA doet dat ook voor veel andere bedrijven en ook de overheid is kind aan huis......

Klaar....zonde van die 450k...om daar benoemde bestuurders mee bezig te houden....benoemde bestuurders zijn loyaal aan zij die zorgen dat zij die plek krijgen, niet aan zij die hun bankrekening vullen.....
+2
casev2
@John Spithoven ik vind het wel schokkend hoe er bij zo'n organisatie waar het geld geen probleem is, met andermans geld word gesmeten. Het verschil tussen jouw antwoord hier, en dat 4,5 ton kostend onderzoek, is waarschijnlijk een heel dik rapport met dure woorden en veel bla bla, geschreven door mensen met veel titels, maar achterin een conclusie met jouw woorden..
+3
klant
@casev2 zuivelnl was dat niet die organisatie die 2x zoveel geld uitgaf dan er binnen komt, waardoor de veehouder nu zelf moet opdraaien voor de kosten van het dierziektefonds.
+1
robbies
@klant de intensieve sector betaalde altijd haar eigen bijdrage aan Diergezondheidsfonds. Dat is dus een rare vergelijking. Er moet wel wat meer realiteitszin bij ZuivelNL ingestampt worden.
Kalfjes
@John Spithoven tja ....heeft een zeer groot zelf verrijking voor zijn bankrekening. .en naaide alle boeren in 2017. met de reductie
Hij riep op volhouden met op ruimen van gezonde melkvee we zijn er bijna .maar wat blijkt hij ruimde er geen een op .sterker nog hij is er zelfs meer gaan houden
+1
JanCees
@Kalfjes Zuivel.NL is ondertussen een kwalijker club geworden dan de Joodse Raad ooit is geweest.
Je zal daar maar bestuurder van willen zijn en dan hebben ze nog statutair een onwettige bestuurder onlangs op een stoel gezet die niet eens als bestuurder in de KvK staat ingeschreven stelletje prutsers.
Daardoor is vanaf nu ieder bestuursbesluit niet rechtsgeldig
+5
JanCees
@JanCees kreeg heel snel berichtje van voorzitter Z nl of ik bericht wil verwijderen of aanpassen want het is over de grens.
Gezien de tot nu toe gelezen Wobstukken ga ik dat niet doen.
+3
John Spithoven
@JanCees Zuivelnl wil grip krijgen op data....gezien wat ik in die WOB stukken lees, zijn de boeren de grip op Zuivelnl kwijt. Gegenereerde data die gebruikt wordt om veehouders te selecteren. De toeslagen fraude is niets bij.
Kalfjes
Jan-T
Een paar juristen aan het werk zetten.
Incl. btw. 450.000,-
Btw. -78.100,-
Excl. btw. 371.900,-
Kantoor kosten -25.000,-
Reis kosten -29750,-
Nog te besteden uren 317.150 / €. 185,- per uur. - 1714 uur / 80 = 21 weken werk met 2 FTE.

Toch wel zielig toch dat we deze 2 niets nutten geen werk gunnen.???
+1
John Spithoven
Even nog enkele illustraties van de website van VAA. Plaatjes passen mooi in het 450k kostende rapport 😁.

Overigens staan in uw leveringsvoorwaarden van uw zuivelonderneming dat medio 2022 al uw data verplicht langs Joindata moeten, lees VAA. En door dat de leveringsvoorwaarden ook afdwingen dat u uw vinkjes aan moet zetten is bij VAA alles beschikbaar voor wie aan dat vinkje (van uw zuivelfabriek) is gekoppeld .

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
John Spithoven
@John Spithoven
En bij elk rapport hoort een aanbeveling.
Na veel declarabele uren komen we tot de volgende conclusie en aanbevelingen:
Het vergaren van data door Zuivelnl en VAA op deze manier vormt een risico. Dit zit hem in het feit dat de data onder relatieve dwang wordt verzameld. Veehouders moeten immers op straffe van melkweigering hun data afstaan. Daar zit een groot risico in voor de aanvoerzekerheid van de zuivelverwerkers. Een veehouder kan dit middel inzetten om zijn opzegtermijn te verkorten. 🤔 Daarom doen wij als themagroep een aanbeveling om een nieuwe themagroep op te zetten, met wederom veel declarabele uren, om dit geschetste probleem te onderzoeken.😥

Nu is bovenstaande natuurlijk een surrealiteit. Maar waar zijn we in beland waarbij er door al dit gesodemieter geen enkel wij gevoel meer is. En dan kunnen ze als Zuivelnl beter een thema groep oprichten hoe we weer gezamenlijk voor de sector op gaan treden, ipv dit geneuzel of mij bijv appjes sturen als ik weer op pb een berichtje plaats wat de hotemetoten niet aanstaat.

Bestuurders, richt je op het gezamenlijk WIJ gevoel en doel!!!!!
Kalfjes
@John Spithoven dus als ze het niet aan staat krijgje op je donder.
Kalfjes
De vergunningen de op het bedrijf rusten komen ook in de database.
Jan-T
Wat doet ZuivelNL eigenlijk.
Zie het nut niet in van deze geld verslindende organisatie.
De opbrengsten van de melk leveranciers gaat er niet van omhoog.
Het blijft een slechte melkprijs.
Als we nu eens voorstellen dat ZuivelNL er voor zorgt draagt dat de melkprijs naar 55,- euro cent gaat. Dan hebben we vanaf 1980 een inflatie correctie van 0.85 % p/kg melk opbrengst.

Alleen dan laten ze zien wat de meerwaarde van ZuivelNL is.

En dan hebben we ook nog een NZO die door ons melkleveranciers word betaald.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!