Illustratie van: johnderfavo2.0

Trioliet voermengwagen

Wie heeft er ervaring met een zelfladende Trioliet voermengwagen met een vast mes. Ik ben van plan om er eentje te kopen, maar twijfel nog tussen een zelfladende en niet zelfladende wagen. Ik heb geen shovel of voorlader.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_78
>>Wie heeft er ervaring met een zelfladende Trioliet voermengwagen met een vast mes.

hier komt er 1 regelmatig langs op weg naar de dealer
Cornelis
Ik heb er eentje van 10 m3, simpele machine en laadt zelf. Altijd een zelflader kopen, scheelt veel geld en je kunt het met een trekker af. Heb hen al een jaar of acht en zeer tevreden, als ie op is komt er weer zo eentje. Succes.
anonymous_13
Ik heb een soortgelijke wagen gehad van BVLengerich, technisch niet veel loos maar heel lastig om de goede hoeveelheden te laden, vaak of te veel of te weinig, omdat je geen zicht hebt achter de wagen. Heb er toen zelf een camera op gezet, dat was iets beter. Ik heb nu een Schouten quickfeed, laden met shovel.

Jan V
beasty boy
heb 9 jaar met een trioliet met bewegend mes gewerkt. ging goed, wel na 7 jaar vrij prijzig onderhoud aan de messen/cilinders. hoorde wel eens dat een vast mes de kuil te ver indrukt waardoor er lucht onder het plastic stroomde, kan hier zelf niet over oordelen. ik weet niet hoe groot jouw veestapel is maar met een 12 m3 kun je tot 90-100 koeien vrij goed uit te voeten. als je hem te vol doet om met 1 bak voer per dag klaar te wezen gaat de mengkwaliteit achteruit. moet wel zeggen dat ik met een trekker met voorlader de bijprodukten er bij gooide en eventuele kleine kilo correcties van gras of mais. met zo'n apparaat achteruit rijden om een schepje bostel of pulp te pakken werkt niet.
Boer Achterhoek
ik heb een trioliet 12kuub mengwagen met vast mes.
en werkt perfect.
ik heb een simpel rantsoen met alleen mais en kuilvoer.
als je veel bijproducten voert kan je beter met schovel met kuilhapper laden.
succes er mee!
anonymous_626
Hallo prikkers

Wij hebben sinds 2001 een trioliet 12 kuub mengwagen.
Deze heeft een bewegend mes. Vanaf 2005 zit er een nieuwe RvS achter plaat in was volledig verroest en stuk ( is onder de garantie gevallen) daaromworden de bijproducten vanaf 2005 met een kleine shovel geladen dit gaat erg goed. De trioliet 12 kuub mengwagen wordt getrokken door een trekker van 70 pk en dit gaat goed. In 2010 hebben we het mes vernieuwd was wel prijzig.

Groet uut de achterhoek
dirks
Ik weet niet wat jullie tobben, voor ongeveer€ 0.35 per koe per dag worden de koeien iedere dag gevoerd, kun je niks voor kopen. trekker,voorlader, shovel,happer,mengwagen, vastmes, bewegend mes.
George
Da's goedkoop , doet je buurman voeren voor dat geld?
Quattro-shooter
dus je hebt helemaal geen trekker, voorlader of wat ook, das handig!

hoe ruim je bv je voerresten op, en strohokken leeg?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/03/2011 18:31 door double-shooter.
anonymous_14
100 koeien is 35 euro
80 jongvee voor het gemak de helft is 14 euro

totaal 49 euro * 365 = 17885 euro

Ik heb ooit op school geleerd dat je ongeveer 20 % mag rekenen voor rente afschrijving onderhoud en brandstof voor een trekker/machine. Dat is dus krap 90000 euro. De trekker en de verreiker worden maar deels gebruikt voor het voeren.
Kuilen openmaken en restvoer moet je nog zelf doen.

Ik denk dat afgezien van het feit dat je iets flexibeler bent je er niets mee opschiet. Hoe gaat het in de zomer met op zaterdag voor 2 dagen voeren?
brabo
loonvoeren kost tussen de 1 en 1,25 cent / liter.
anonymous_626
en hoe gaat het met MKZ toen was er een stand stil van 3 dagen geen aan - afvoer.
dus dan wordt er niet gevoerd.
brabo
de meeste boeren hebben toch wel iets van een voorlader / shovel / verreiker dus die kunnen dan die paar dagen de koeien heus wel gevoerd krijgen.
anonymous_100
Als je laat voeren dus niet
anonymous_230
7 dagen in de week voerenen anders zelf doen
kaas
bij producten laden werkt perfectmaar je moet er wel camera op hebben maar dan kan je secuur laden heus met perspulp heb je wel eens 25 kg te veel of te weing maar dat op 500 kg dat verschil heb je met voorlader ook zo
altijd zelflader kopen met vast mes op er wel trekker met voorwiel aandrijving voor want die wagens zijn zwaar en als het glad is kom je niet onder de bult
ricardo
Ik weet niet waar je woont Henk K maar de dealer op de hoek hier in scherpenzeel heeft er nog eeen gebruikt staan van 16 kuub vorige eigenaar was er erg tevreden over heeft een grotere gekocht mischien als je in de buurt zit zou je hem een week kunnen huren of lenen dan weet je snel genoeg of het je voldoet heb ik gedaan met een mengwagen met schep klep na een week weg gedaan en voor voorlader gekozen . Je weet het pas als je het probeert.
anonymous_323
hoe heet die dealer in scherpenzeel ricado
Quattro-shooter
ff google-en

[home.planet.nl]

voila
kasé
1. Heel verstandig om eerst te informeren vóór je zo'n ding koopt
2. Niet doen

Was voor 2 weken bij veehouder die er mee werkte; de eerste had hij na 5 jaar verruild omdat ie "op" was en had toen weer net zo'n één gekocht want "ze zijn nu wel beter" en deze wagen had hij nu na 2 jr ook al weer flink kosten mee.

Laad hem aub meteen apparaat waar je voor andere dingen ook veel meer plezier aan hebt dan aan zo'n bewegend mes. Suc6
anonymous_387
Hier nu ruim 10 jaar met een 12 m3 triomix gevoerd met volle tevredenheid. Na 10 jaar is de vijzel aan vervanging toe en we hebben nu 2* nieuwe messen ingezet, bij elkaar opgeteld zo'n E 10.000, dus 1000 euro per jaar, voor een nieuwe wagen ben ik 3000 euro per jaar kwijt, we voeren er zo'n 145 stuks gve mee. Als we dit inloonwerk zouden doen en als je jongvee dan om de dag voerd ben je met elkaar nog ruim E16000/jaar kwijt. Blijft er nog E12000/jaar over voor overige kosten (trekker, brandstof, rente, uurloon) mijn conclusie als je er de tijd voor hebt en je bent er een beetje zuinig mee dan kan zelf gemengd voeren makkelijk uit. En de manier van uithalen ik zou nooit meer anders willen, ga eens kijken en kijk waar het minst broei in de kuil zit, netheid bij de kuilen. Volgens mij zijn er bijna geen betere uitkuil methode's.
anonymous_8
simpele kuilvoerblokkensnijder laat de kuil ook in nette staat achter
George
Ja maar dan heb je niet gemengd gevoerd en moet je het met de hand voor het voerhek gooien. En gemak mag ook wat geld kosten. Hoewel ik zelf tegenwoordig wel met kuilvoersnijder voer. Eens per week pakken op de gang en klaar. 's morgens flink wat voorgooien met de gaffel en 's avonds nog een keer wat bij schuiven en klaar.
cs-agrar
zijn ook boeren bij welke met de kuilvooersnijder de blokken klaar zetten en vervolgens opscheppen, al dan niet met voorlader, in de mengwagen.
Kan je redelijk snel de wagen vol gooien.
anonymous_205
Heb in okt 2002 een gekocht met vast mes ,12 kuub
Bij mais in de zomer moet je de losse mais opruimen anders de volgende dag al broei er in.
voer veel bij producten ,je kan niet precies op de kilo voeren. altijd te veel of te weinig.
en in de winter als het koud is duurt het happen te lang.
was na een jaar laden al zat , toen van boven vullen , bevalt perfect.
dirks
Kostprijs 40 eurocent per koe per dag
anonymous_100
Laat voor aanschaf meewegen welk gemak je zouhebben bij aanschaf van een shovel(tje)
tukker12
Nadat een loonwrker hier een paar jaar had gevoerd met een echte voermengwagen (is er mee gestopt omdat het voor hem niet uit kon) voeren we nu met een Schouten Quikfeed voerwagen die we vullen met een voorlader met krokodillenbek (samen incl. opbouw op trekker ( €9200 )en het resultaat is qua menging bijna net zo goed als een echte mengwagen. Wat deze wagen goedkoper was dan een voermengwagen kon ik makkelijk een voorlader met bak en ook nog een 50 PK trekkertje van betalen die nu voor de wagen staat. Bovendien kan ik met de voorlader bijprodukten laden, mesthoop stapelen en pallets met zaagsel binnen zetten, wat met een zaagklepwagen allemaal niet kan!
Erco
Hier voeren we vergelijkbaar met een feedo 80-13. Van de winter de 9 jaar oude feedo 70 ingeruild. Toebetalen was ruim 1000 euro per gedraaid jaar. Bevalt zeer goed, vullen gaat met de voorlader. Een trekkertje (30 jaar oud) van 55 pk staat er voor en dat gaat hem gemakkelijk af.
Quattro-shooter
als je 80-100 koeien melkt, kun je toch niet zonder evt. voorlader, loadertje!?
anonymous_100
En waarom niet?
anonymous_8
De vragensteller zit redelijk vol met vooroordelen...
spotmelker
Erik Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hier voeren we vergelijkbaar met een feedo 80-13.
> Van de winter de 9 jaar oude feedo 70 ingeruild.
Draai met Strautmann FVW 100 van 1996(!) één keer nieuw eindloos bandje opgezet a € 400. Houdt het nog jaren vol. Eén keer in de buurt een zelfladende mengwagen aan 't werk bekeken. Bij simpele rantsoenen gaat 't wel maar vraag ik me af of je voor die produkten (gras, mais) een menger nodig hebt. Verder vond ik het te lang duren en bijprodukten laden (hier aardappels) is een ramp.
cs-agrar
tukker12 Schreef:
-------------------------------------------------------
voeren we nu met
> een Schouten Quikfeed voerwagen die we vullen met
> een voorlader met krokodillenbek (samen incl.
> opbouw op trekker ( €9200 )en het resultaat is
> qua menging bijna net zo goed als een echte
> mengwagen.

Draaien hier in de buurt ook een paar van die schouten-wagens, maar de mengwerking, die mag nog niet eens in de schaduw staan van onze kuhn (verticale) mengwagen, en denk dat dit niet alleen vergelijkbaar met een kuhn-wagen is.

Deze wagens zijn leuk voor wat gras en mais voeren, wil je echt met bijprodukten aan de gang, en ook mineralen goed meemengen moet je echt niet aan zo'n voerdoseerwagen gaan denken.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/03/2011 13:20 door CS-Agrar.
jan w
Over het algemeen zijn de bedrijven te klein om echt bijproducten te gaan gebruiken en daar voordeel uit te halen. Kun je veel eenvoudiger een silo plaatsen en laat die af en toe vol brengen.
Wimsumar
Jan W Schreef:
-------------------------------------------------------
>Kun je veel eenvoudiger een
> silo plaatsen en laat die af en toe vol brengen.

Beste Jan W.: Met mengvoerbrokjes welteverstaan, neem ik aan.
jan w
Goedzo Wim.
euroknaller
Ik ken hier in de buurt iemand met een Trioliet zelflader. Deze wordt echter gevuld met een shovel omdat het zicht vanuit de trekker niet al te best was. Dan is het voordeel van de mengwagen al weer een beetje weg

Je kan denk ik overwegen om dit jaar de zelflader te kopen en dan na een jaar kijken of het bij je past en of het handig is. Hoor ook wel eens verhalen dat de wagens moeite hebben met kuilhopen van >2.5 meter hoog. (niet vanwege de hoogte maar vanwege het snijden van de onderste meter...)

Mocht het zelfladen slecht bevallen dan kun je de wagen altijd nog vullen met een 2e hands shovel/voorlader/verreiker.

Als alternatief voor een zelfladende mengwagen zou ik denk ik een Feedo adviseren die mengen nagenoeg net zo goed als een mengkuip maar iets minder kans op vermoesing.
anonymous_14
Toen ik mijn wagen kocht heb ik ook even met een schuin oog naar zo'n zelflader gekeken. De happer achterop zorgde toen voor een meerprijs van 12000 euro. Daarnaast wordt de wagen veel lomper met rijden, dus heb je een zwaardere trekker nodig. De kale wagen heeft een ronde achterkant waardoor je veel makkelijker de stal in en uit kan.
brabo
Richard Schreef:
-------------------------------------------------------
> De
> kale wagen heeft een ronde achterkant waardoor je
> veel makkelijker de stal in en uit kan.

Je bedoelt dat de wagen zelf het juiste spoor zoekt bij achteruit binnen rijden ??
ricardo
Voor mezelf denk ik op termijn als mengwagen en huidige opraapwagen af zijn en er voor de meetweken voor K&K niet meer gewogen hoeft te worden een gewonen opraap dosaeerwagen aan te schaffen die kun je dan 365 dagen per jaar gebruiken moet ook lukken met een simpel rantsoen van gras en mais.
anonymous_359
heb jij zulke hoge deuren in de stal dat er een opraapwagen doorpast?
Erco
Hoe voer jij je koeien dan Tom? de meeste deuren zijn toch wel 4 meter hoog minstens. Ik weet niet wat voor graswagen jij in gedachten had????
anonymous_359
ik ben een loonwerkerboer dus misschien heb ik het wel te hoog in gedachten, maar zelfs in mijn nieuwe stal met de grootste deur nl 4 meter past bijvoorbeeld nog steeds niet de vrachtwagen voor veeladen door de deur, maar hoe hoog is een boerenopraapwagen dan?
Ook bij het mechanisatiebedrijf zie ik alleen maar van die kanonnen van combiwagens afgeleverd worden.
Maar ik voer met fvw 1600 van strautman met daarvoor een john deere 5300 uit 97 en een zeppellin shoveltje uit 98 meen ik
cs-agrar
Heb Taarup ook aangepast, kon net niet binnen, is 4,01mtr.
Deuren zijn vaak wel 4 mtr, maar dan hangt er binnen nog een balk iets lager (waar bijv rails aan hangt).
anonymous_359
volgas naar binnen of een wat subtielere methode
cs-agrar
meetlint...
euroknaller
Volgas naar binnen met de Taarup/Shitmaker met daarop een royale kop gras of kuil, we kennen de verhalen allemaal wel

Niet iedereen vertelde vervolgens ook nog over de laaghangende vijzels van de krachtvoerbox
cs-agrar
Euroknaller Schreef:
-------------------------------------------------------
> Volgas naar binnen met de Taarup/Shitmaker met
> daarop een royale kop gras of kuil, we kennen de
> verhalen allemaal wel
>
> Niet iedereen vertelde vervolgens ook nog over de
> laaghangende vijzels van de krachtvoerbox

royale kop gras of kuil? Bij stalvoeren wordt je wagen dan al aardig stukje lager met zo'n kop gras daarboven, assen vinden dat niet zo leuk..
euroknaller
CS-Agrar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Euroknaller Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Volgas naar binnen met de Taarup/Shitmaker met
> > daarop een royale kop gras of kuil, we kennen
> de
> > verhalen allemaal wel
> >
> > Niet iedereen vertelde vervolgens ook nog over
> de
> > laaghangende vijzels van de krachtvoerbox
>
> royale kop gras of kuil? Bij stalvoeren wordt je
> wagen dan al aardig stukje lager met zo'n kop gras
> daarboven, assen vinden dat niet zo leuk..

Beste CS-Agrar,

In dat geval is het probleem van een te hoge opraapwagen/te lage staldeur weer verholpen
anonymous_323
altijd link lagedeur collega reed over een prop gras net voor de deur hele achtergevel eruit.
Wimsumar
Beste Henk K: Och, hij was vasttoch al van plan de stal te gaan spiegelen.......


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/03/2011 20:01 door Wimsumar.
anonymous_323
klopt maar dan over zij
ricardo
Beste tom heb een deur van 5 meter hoog ben al een keer met de lift van de u snijder omhoog naar buiten gereden ging ook net goed is ideaal een ruim deur ook over de volle breedte van het voer pad, kan dus ook zo de voer resten naar buiten schuiven groeten Ricardo.
kasé
Tjonge zeg, de schaalvergroting gaat hier wel weer hard zeg, voeren met een grote combi met een kop erop.....
tok
Heb zelf een mengwagen [frasto zelflader] en een blokken wagen. Heb in de zomer al eens geprobeerd met de mengwagen te voeren. Ik ben weer gestopt, koeien zakten te veel in de melk.
Nou voer ik weer met de blokken wagen, iets meer dan 100 beesten ben ik een kwartiertje klaar [mais,perspulp en gras] maar het gras voer ik als de mais ruim voor de helft op is.
En het is niet duur, ben zon 1000 euro in het jaar kwijt aan afschrijving, maar heb wel extra machine nodig[kuilvoersnijder] alleen voorhet gras dan. Heb niet zo veel koeien dus dit is voor mij
het beste.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen en voermengwagen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
56
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
106
TREFWOORDEN