Prijs tarwe noteert historisch hoog: 31 euro voor 100 kilo

Veehouders betalen op Farmers4all momenteel 31 euro voor 100 kilo losgestorte en gemalen tarwe bij een afname van 32 ton. Een ongekend hoge prijs.

Deel dit topic

Reacties

Bekkink
П?? brood word onbetaalbaar
Noorderling
@Bekkink
Aan extra kosten tarwe is er afgelopen jaar 15cent per brood bijgekomen, dat is nog geen 20%. Dat is niet opeens onbetaalbaar.
+1
Chocomel
Laatste berichten die ik hoorde is dat de Europese termijnmarkt gisteren met 8 Euro per ton omlaag klapte. Reden is onzekerheid door Corona ontwikkeling, olieprijs daalt en Australië meld record oogsten. Voor de meesten misschien goed nieuws, maar duurt niet lang meer en de melkprijs gaat er achteraan...
diekman
@Chocomel extra melkgeld is nog niet eens binnen en de melkprijs gaat alweer naar beneden.
Porky
@Chocomel denk dat melkprijs nog niet gaat zakken,bij veel boeren blijft de productie ver achter, hoor v RMO chauffeurs dat er zeer slecht gemolken word ivm slecht uitvoer, en daar is er nogal wat van .
Porky
@Porky kuilvoer
Melkboer16
@Porky waar moet de extra melk vandaan komen dan! Overal in de wereld stoppen boeren omdat de prijzen te laag zijn en de kosten te hoog.
Er is meer als 5% minder melk in de wereld en zuivelvervangers zijn ook kneiterduur
Vdejong
@Melkboer16 Hier in Nova Scotia is voor de maand december het quotum met 1% gekort, dus de inschatting is dat er teveel geproduceerd wordt ten opzichte van de vraag.
pieta
@Vdejong Nogal wiedes in een beschermde markt. Moet de wereldwijde prijs nog ff doorstijgen eer jullie er mee naar de wereldmarkt kunnen lijkt mij.
jan 10
Quote Reactie van @Vdejong:
Hier in Nova Scotia is voor de maand december het quotum met 1% gekort, dus de inschatting is dat er teveel geproduceerd wordt ten opzichte van de vraag.

Denk dat het te maken heeft met een deal....
+2
weurding
Brood mag best 5 euro kosten, kipfilet 6,50 euro per kg, schandalig, hondenvoer is in verhouding duurder
bestelfreshpet.nl/collections/variatie-pakketten/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0