Stage lopen

Deel dit topic

Reacties

jan 10
Gewoon verplicht elke ochtend melken bij een boer,net als Derk.
+2
weurding
Natuur of nvwa.....☹🤔 net of ze daar dingen leren die met landbouw van doen heeft, ja de verkeerde 😪
Van-Epscheuten
Het ministerie heet ook LNV, is ietsje breder dan landbouw alleen, ook natuur en voedselkwaliteit @weurding
weurding
@Van-Epscheuten zal best, maar als je echt wat over voedselproductie wilt leren moet je niet bij natuur en nvwa zijn, die maken je het eerder onmogelijk dan dat ze er goed aan doen, paar uitzonderingen daargelaten
jack89138393
@Van-Epscheuten En daarvoor stonden die letters voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Nog eerder Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening (LVV). Visserij is inmiddels verdwenen, straks blijft Voedselkwaliteit en Natuur over en vervolgens alleen Natuur? Voedselkwaliteit staat in Nederland toch ook al op een laag pitje.
+1
Van-Epscheuten
Voedselkwaliteit op laag pitje? Nederlandse landbouw levert voedsel van de allerhoogste kwaliteit. (Waar is het er beter aan toe volgens jou?) En er zijn maar weinig landen waar je zo onbezorgd kan eten als in Nederland @jack89138393
BoerBart
@Van-Epscheuten ik verdenk sommige van de NL handelsmentaliteit. frauduleuze handelingen zoals met dat paardenvlees.
Sowieso is het typisch NL om voor iedere eurocent marge, agrarische producten de hele wereld rond te sturen( zowel import als export). Dat is niet bevorderlijk voor de voedselkwaliteit.
weurding
@Van-Epscheuten weet dat niet, de kwaliteit van nederlandse producten is wel bovengemiddeld, echter alles wat je eet of hier koopt komt hier niet altijd vandaan helaas
jack89138393
@Van-Epscheuten Bewerkingen die gedaan worden als het van het boerenerf af is zijn niet bepaald positief. Voornamelijk voor smaak versterken, houdbaar houden, 'verslavend maken', makkelijk geld verdienen (water in vlees spuiten). Voorbeeld: foodlog.nl/artikel/…
+2
ted9
Moet hier niet een sociale werkplaats gaan lijken. Mocht ik er wel 1 stage laten lopen dan zal ik daar een royale vergoeding voor willen. Heb ik in iedere geval de kosten derogatie weer van die dieven.
Mh12
Laat ze maar komen. Liefst bij doorsnee bedrijven.. ik heb de uitnodiging al gedaan naar mij bekende lnv ambtenaren
HansBa
Dat zou een goede zaak zijn. Had er hier vanochtend wel 1 van de partij v d dieren kunnen gebruiken. Koe met melkziekte zat vast met kop onder eigen lichaam, konden ze is zien dat je met lief vragen aan de koe of ze op wil staan haar niet gaat redden. Met hulp van buren staat ze weer.
+3
weurding
@HansBa geloof me, je kunt ze dan ook beter niet hebben, je wordt aan de paal genageld
+3
jack89138393
@weurding Er zitten ook nog tussen die wat na kunnen denken gelukkig.
+3
weurding
@jack89138393 moet je ze wel net treffen
George
@jack89138393
Sorry maar van dat gezever wordt je ook niet wijzer van.
jack89138393
@George Slaapverwekkend is het wel ja, maar ze maakt wel duidelijk hoe de invloed van de overheid momenteel op scholen is en dat zal erger worden ben ik bang. Vorige week is bijvoorbeeld de medezeggenschapsraad op het mbo en hoger onderwijs buiten spel gezet over het beslissen van corona toegangsbewijzen. tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/…
ted9
@HansBa Hun uitleg zal zijn aan jou en op insta dat ze weer gelijk hebben in hun denken en dat die koe een doorgefokte melkfabriek is en niet in een stal moet liggen maar in een weiland.
HansBa
@ted9 dat eerste zal je wel gelijk in hebben maar liiggend in een mooi stro/zandhok en met dat weer van vanmorgen denk ik het tweede niet. Snel handelen red de koe en niet het aaien of er mee praten hadden ze dan gezien.
komelker 2
Boeren mogen ook wel stage lopen bij een ambtenaar op kantoor.
Dat zal de meesten vies tegenvallen en wederzijds vooroordelen overbruggen.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @komelker 2:
Dat zal de meesten vies tegenvallen en wederzijds vooroordelen overbruggen.

Het enige verschil is dat wij ze niet vertellen hoe zij het werk rond moeten zetten en hun kantoor inrichten, verplicht met typmachine en fax ipv laptop en andersom gebeurt dat wel. Ieder zn keuze welk vak hem leuk lijkt, maar houdt dat dan ook zoveel mogelijk bij jezelf.
komelker 2
@Noorderling Nou dat bedoel ik nou , dat is lang geleden dat jij op een kantoor geweest bent met je typemachine en fax.
Bekkink
@komelker 2 laten we ambtenaren dan ook naar resultaat betalen...
komelker 2
@Bekkink Een gemiddelde uitbetaling van de betalingsrechten en beheersvergoedingen is al bijna net zoveel als een salaris van een ambtenaar. Wie is hier nu een ambtenaar?
+1
George
Quote Reactie van @komelker 2:
Een gemiddelde uitbetaling van de betalingsrechten is al bijna net zoveel als een salaris van een ambtenaar. Wie is hier nu een ambtenaar?

Heeft de gemiddelde boer 100 ha? Betalingsrechten inclusief vergroening ongeveer €370/ha . Is bij 100 ha €37000.
Dat is een modaal inkomen.
Hier is het met 36 ha nog maar ruim €13000 , daar doet de gemiddelde ambtenaar het niet voor.
komelker 2
@George Dan ben jij al een halve ambtenaar
+2
George
Quote Reactie van @komelker 2:
Dan ben jij al een halve ambtenaar

Nee een ambtenaar verdiend meer dan €26000 .
En ik verwacht dat ook jij betalingsrechten hebt?

Bovendien krijg ik die €13000 /ha omdat ik een bijdrage lever aan een veel te goedkoop voedselpakket omdat ik alles braaf voor 15 mei opgeef wat ik ga telen en hoeveel dieren ik over het hele jaar in de stallen heb. Zodat ze precies weten wat ze aan voedselproductie kunnen verwachten en ze zeker niks teveel betalen voor de daadwerkelijke productie.
+1
komelker 2
@George Ik wil er alleen maar mee zeggen dat de meesten hier, meer naar hun zelf moeten kijken ipv naar een ander. Ze zitten al vele jaren in hun eigen bubbel met erf betreders die alleen maar jaknikkers zijn.
Bekkink
@komelker 2 is er dan ook resultaat?
+1
RickHensbergen
@komelker 2 De betalingsrechten hebben wij 'verdiend' omdat wij ons hier voor inzetten en zijn wij ook broodnodig om aan het maatregelen pakket van Brussel én Nederland te voldoen. Ik zal niet zeggen dat wij niet rond kunnen komen zonder deze subsidie, maar het hele boeren wordt wel een heel stuk minder aangenamer als ze ook nog deze inkomsten van ons afpakken. Zolang de kosten omhoog gaan en de inkomsten hier niet in mee kunnen komen, blijft elke subsidie, hoe onnodig ook, toch echt broodnodig in onze mooie sector..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0