Noord-Hollandse gemeenten onderzoeken onteigend Joods vastgoed

weten we ook hoe lang het gaat duren voordat onteigeningen op correctheid gecontroleerd worden, als oud eigenaar al lang tussen zes plankjes ligt.

Quote:
Een groep gemeenten in Noord-Holland gaat een onderzoek uitvoeren naar in beslag genomen Joods vastgoed. De focus van het onderzoek ligt op de rol van de gemeenten in de onteigening van de Joodse panden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, zo schrijven de gemeenten in een gezamenlijk persbericht.

Bron

Noord-Hollandse gemeenten onderzoeken onteigend Joods vastgoed
telegraaf.nl

Deel dit topic

Melkveehoudernh

Reacties

Spuit11
...en dan verontwaardigd lopen doen. "Hoe hebben we het zover kunnen laten komen"
+2
George
Dat gaan ze na 80 jaar onderzoeken? Over 80 jaar gaan ze ook onderzoeken waar alle boeren zijn gebleven.
casev2
Hier in de polder waren 100 jaar geleden vrij veel boerderijen in het bezit van rijke joodse zakenmensen uit rotterdam. Veel er van is in de crisis jaren 20 en 30 verkocht aan de huidige boeren. Ik heb in ieder geval nooit gehoord dat er in de oorlog een vies handeltje is geweest
+5
Raben
@casev2 veel is afgepakt van de gedeporteerde joden , en onze overheid deed stevig mee .
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Raben:
en onze overheid deed stevig mee .

Oude tijden herleven.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!