Verdienmodel natuurinclusieve melkveehouders ontbreekt

Het blijkt voor melkveehouders moeilijk om een goed verdienmodel te maken van natuurinclusieve landbouw. Dat is volgens onderzoek door de Universiteit Utrecht de eerste blokkade waardoor de deze vorm van landbouw niet goed van de grond komt.

Bron

Verdienmodel natuurinclusieve melkveehouders ontbreekt
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

mlkvhoudr
Vaak structurele financiële tekorten, het gaat echt zijn eigen leven leiden dit sprookje, het is gewoon niet de waarheid

(klik om te vergroten)

jan 10
Natuur inclusieve landbouw betekend gewoon,alles van eigen land,ook kv. enz.
Verder alles in natuurbeheer,paar mtr slootkanten met onkruid mengsel maakt het af....
Succes ermee.
mlkvhoudr
@jan 10 zoals ik er tegen aan kijk is het voor de boeren die echt overtuigd zijn dat natuurinclusief de weg is die we op moeten dat zij in een voortrekkersrol gedrukt worden die een vorm van status en waardering door de omgeving geeft waarbij het moeilijk is om zonder gezichtsverlies je er uit terug te trekken, terwijl het zo simpel is als je inspanningen gewaardeerd worden door de samenleving vind je dat terug op de lopende rekening.
Oftewel een te grote voortrekkersrol kost geld dus moet je zelf op zoek naar manieren om die meerkosten om te keren in minder kosten of meeropbrengsten.

Anders gewoon mee stoppen
+1
royale
@jan 10 dat is juist het probleem: Het is niet duidelijk wat natuurinclusief is! Deze term kan in het rijtje van kringlooplandbouw en duurzaamheid! Voor de één is het 1 meter randenbeheer rondom de mais en jij hebt blijkbaar een andere benaming van natuurinclusief.
+2
mlkvhoudr
@royale voor mij is natuurinclusief dat je meer rekening houd met de natuur in de omgeving en dat de afnemer rekening houd met de daardoor gederfde kosten met een plus voor de extra inzet
+2
jan 10
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
voor mij is natuurinclusief dat je meer rekening houd met de natuur in de omgeving en dat de afnemer rekening houd met de daardoor gederfde kosten met een plus voor de extra inzet

Het eerste doen de boeren al,het tweede zal nooit voldoende betaald worden omdat de burger dat in de winkel niet wil betalen.(buiten de winkel zeggen ze van wel:😬)
+1
bio boer
Als je echt natuur inclusief willen gaan we terug naar koetjes die 5000 kg melk geven net als 70 jaar terug met allen wat kruiden hooi allen hebben we dan wel euro per kg melk nodig
Limburgs boertje
Hoef ook niet bullshit allemaal die labels erop plakken en daarna gaan die gekken er wetgeving van maken dat ze blij zijn dat boeren die grond pachten hoeven ze zelf geen onderhoud te die vuile bureaucraten bah bah en wel lekker GLB aan vragen over de rug van de boeren misselijk volk
bio boer
@Limburgs boertje jij kan ook natuur beheerder worden en subsidies aanvragen en donateurs werven
grös
@bio boer
Beettie crowdfunding; goedkope grond huren, zorgtak er bij, vlakbij een grote stad zijn er vast mogelijkheden.
Limburgs boertje
@bio boer nee bedankt ik vind gangbaar goed
Cowboy3
@Limburgs boertje Hier doet Stichting Taurus voor gemeentes en brabants landschap en RWS tegen betaling in plaats van pacht het onderhoud van zogenaamde natuur met exotisch vee en geeft zo ook honderden hectares natuur op voor landbouwsubsidie.
mijn.rvo.nl/europese-subsidies-2020/…
STICHTING TAURUS
6501BC NIJMEGEN
Totaal € 388.448,35
Kars
@Cowboy3 zen ze wijzer dan die boeren die hun rug verslijten aan het sjk trekken en daar nog geld voor betalen aan natuurmonumenten.
+1
marcel r
Ik denk dat je "Natuurinclusief", "Biodivers", "Kruidenrijk"(wat het dan ook in mag houden?) als een teelt moet gaan zien.
Zodra deze teelt economisch lucratief wordt, komt er vanzelf interesse.
En anders wordt het niks.
Noorderling
@marcel r
Emotie betaal je inderdaad geen rekeningen mee. Het sldo moet goed zijn, en met 5cent per kilo melk over je hele areaal zet het zoden aan de dijk.

Beetje afhankelijk van afnemer is gat tussen AH melkstroom en biologisch maar 5-8cent, dan weet ik wel waar geld te maken valt. Duur voer en exit derogatie is toch het grootste manko van biologisch en kun je dan eenvoudig tackelen.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!