Vanaf Sinterklaas bonst de winter stevig op de deur

Weerbureau weer.nl heeft aanwijzingen voor koude winter zoals in 2010/2011

Deel dit topic

Reacties

+2
labella
We krijgen een horrorwinter!
+2
weurding
@labella kwa weer of regelgeving
+2
labella
@weurding sowieso qua regelgeving maar ik denk ook qua weer.
+1
Hooibaaltje
@labella ik verwacht een meter sneeuw.
+3
aldert

(klik om te vergroten)

Momenteel in de Creuse , Frankrijk.
cjw73
@aldert gelukkig daar en hier niet.
+1
weurding
Eten hamsteren.... je mag deur toch haast niet meer uit straks ๐Ÿ™ˆ
+2
George
@weurding
Natuurlijk wel tot 17:00 .
Welk nut deze maatregelen hebben zijn mij niet echt heel duidelijk. Hoe we 't wel op moeten lossen weet ik echter ook niet. Het zijn rare tijden.
+3
weurding
@George wacht maar es af, het wordt nog erger, vliegtuig vol met Afrikaanse mutaties, om in jouw bewoording te blijven..
Hig knmeg ๐Ÿคญ
+5
George
@weurding
Ik heb het sowieso niet op Afrikaanse mutaties.
+1
Spuit11
@weurding Dat geloof je toch zeker zelf niet. Toevallig op het moment dat er een booster prik moet komen en er grotere demonstraties, wereldwijd, komen komt er opeens weer een mutatie. Tis nu wel klaar dacht ik.
+2
labella
@George deze regels gaan niet helpen. Als de meeste besmettingen zich via de scholen verspreiden moet je die sluiten en niet de horeca en winkels!
+15
kanniewaarzijn
@labella En zeker stoppen met dat gevlieg over de hele wereld. Onbegrijpelijk dat dรกt nog steeds doorgaat. Dweilen met de kraan wagenwijd open is het!
+15
mlkvhoudr
@labella flikker op met die scholen sluiten, dat achtervolgt die kinderen hun hele leven
+2
Nevergiveup
@mlkvhoudr Die twee weken voor kerst had nu het ultime moment geweest , gaat eigenlijk maar over zo'n 50 uur ...., en dat zal met video conference in die twee weken niet alles uitmaken , dit was het beste en simpelste moment om te doen , en waarschijnlijk beter als continu de klassen naar huis , moet nog zien of dat niet veel meer gevolgen heeft.
+4
mlkvhoudr
@Nevergiveup ik hoorde gisteravond op op1 die oude man zeggen mijn kleinkinderen zijn voor half 11 s ochtends klaar, dat kan toch nooit goed zijn voor die kinderen
+1
Nevergiveup
@mlkvhoudrDaar ben ik het mee eens
Hooibaaltje
@mlkvhoudr die oude man is een d66 stemmer, daar kan niet veel goeds uitkomen.
mlkvhoudr
@Hooibaaltje lekker zwart wit weer๐Ÿ˜€
+2
labella
@mlkvhoudr ik was altijd heel blij als ik niet naar school hoefde...
+3
hoest
@labella Ik ook maar vakantie is wat anders dan thuis onderwijs.
Ten eerste vreemde ogen dwingen, van de juf nemen ze toch meer aan. Ten tweede hun sociale ontwikkeling staat stil. Ten derde je wilt niet weten hoeveel ouders geen ene flikker aan het schoolwerk gedaan hebben tijdens de vorige lockdowns
+1
Grondboer9
@labella dat is bij de meeste boeren zo, en kijk hoe ver ze zijn gekomen๐Ÿ˜œ
George
@mlkvhoudr
Van mij hoeven ze ook niet dicht.
Spuit11
@mlkvhoudr hoezo? Op die manier hebben wij vorig jaar wel een bevestiging gekregen wat voor flut lessen ze kregen. Onze oudsten hoopten gisteren al dat ze tijdens de persconferentie te horen kregen dat ze thuis mochten blijven. Helaas voor deze keer.
mlkvhoudr
@Spuit11 je moet natuurlijk niet naar de bovengemiddeld begaafde kinderen van boerenkomaf kijken maar ook naar de kunt die moeilijker leren
+1
Spuit11
@mlkvhoudr krijgen die bij jullie wel goede begeleiding? Bij ons laten ze de onder- en bovengemiddelden verzuipen. Zo zonde.
mlkvhoudr
@Spuit11 ik heb de moed opgegeven
Twentsch Land
Er is ook nog een tussenweg .... halve klassen om de dag, was vorig jaar ook een tijdje ..... niks mis mee, ging perfect.

@mlkvhoudr
+1
mlkvhoudr
@Twentsch Land in t vervolg onderwijs zitten naar mijn idee wat meer praktisch ingestelde leerkrachten, op de basisschool zijn ze er erg goed in om iets simpels zo moeilijk mogelijk te maken.
Naar mijn idee zijn ze op de basisscholen tegenwoordig drukker met de grenzen. Aan de juffen en meesters bewaken dan gewoon pragmatisch naar een probleem te
kijken
+5
duitser
@mlkvhoudr weet je wat nog gekker is? 2 schoolmeestertjes van dat niveau reageert over Nederland ๐Ÿ˜ฑ
+12
George
Quote Reactie van @duitser:
weet je wat nog gekker is? 2 schoolmeestertjes van dat niveau reageert over Nederland

Ik weet 't ,
Ik vind Hugo ook zo'n ontieglijke gladjakker met zijn schoentjes, maar toch ik weet het ook niet meer. Het is godnondedjuus verrekte moeilijk met die corona. Ga er maar aanstaan, je kunt nooit goed doen. Nogmaals zou ik zeggen , maak de zorg in orde . Geef die serieus geld bij zodat mensen in de zorg willen werken in plaats van BOA's opleiden! Schakel het leger in en geef zo snel mogelijk die booster aan zwakkeren , ouderen en iedereen die hem wil hebben. Geen tijd te verliezen! We kunnen niet telkens de maatschappij lam blijven leggen en zullen moeten leren accepteren dat oudere zwakkere medemensen een keertje omvallen. Voor de jeugd heeft dit zoveel impact die gewoon bijna 2 jaar verliezen op school , op stap en hun jonge kalverjaren zeggen we in Buul.
+2
Nevergiveup
@George alweer 100 ๐Ÿ‘
+6
IJsseldelta

(klik om te vergroten)

Porky
@George gewoon een x karakter tonen en laten zien wie hier de baas is , je maakt het toch niet iedereen naar t zin, in Israรซl komt er bv geen enkel mens v buitenaf meer binnen , alles op slot, zal ook niet iedereen leuk vinden, maar gebeurd wel ,laad ver domme eens zien wie hier de baas is , de regering of al de actie groepen de de hele zooi naar de donder helpen
BertK
@George Eens. Verder wachten op mutatie met hoge besmettelijkheid en beperkte mortaliteit en ziekte. Tot die tijd is het je tijd uitzingen.
+1
Porky
@mlkvhoudr ja erg he voor die tere kinderzieltjes, een grote smoel kunnen ze je wel geven, en nu "Achtervolgd dit hen hun hele leven,?hou toch op ,er zijn wel ergere dingen op de wereld als een school die sluiten moet,
+1
sjuu
Laatste dagen al 30 mm gehad, zou toch gaan vriezen volgens de geleerden.
+1
labella
@sjuu voor een vorstperiode krijg je vaak eerst een bak water dus dat is dan een goed voorteken.
+2
T60401
@labella klopt maar ik zit niet echt op vorst te wachten. snacht min 6 en overdag goed boven nul kan prima maar veel kouder hoeft van mij niet.
mlkvhoudr
@T60401 ik ook niet moet al jaren nog een zeil maken aan oost kant stal, iets met opwarming van de aarde.....
Porky
@mlkvhoudr wie zn werk nog moet doen in december, was te lui in september
Nevergiveup
@George Van mij ook niet , maar als het zo erg is met de AFGEBROKEN zorg dan zou nu het juiste moment zijn om ff 14 dagen stil te leggen , dan hebben we heel misschien geen kerst met kinderen elke dag achter de buis en pa en ma elke dag achter de geraniums.
+9
George
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Van mij ook niet , maar als het zo erg is met de AFGEBROKEN zorg dan zou nu het juiste moment zijn om ff 14 dagen stil te leggen , dan hebben we heel misschien geen kerst met kinderen elke dag achter de buis en pa en ma elke dag achter de geraniums.

Ik zeg eerlijk dat ik ook niet de oplossing weet. Ik denk toch maar snel de ouderen en kwetsbaren een boosterprik en de zorg flink opschalen . En gewoon enkele ziekenhuizen inrichten als coronaziekenhuis. Zet het leger desnoods in en betaal verpleegkundigen eens fatsoenlijk zodat ook nieuwe mensen aan dat werk willen beginnen. Leg de lat niet te hoog wat opleidingen betreft. Minder bureaucratie en meer werken nondedju.
+8
casev2
@George als de zorg werd gemanaged zoals een bedrijf als Boskalis of van oort, waar niet lullen maar poetsen de bedrijfsfilosofie is, was er geen enkel probleem geweest. Bureaucratie verkankert (sorry voor het woord) heel de zorgsector, geldt ook voor het onderwijs overigens, en voor nog meer overheids sectoren....
Porky
@casev2 juist gezegt, het is Eรฉn grote bureaucratische tering zooi, moeder v 97 mag niet door( gediplomeerde) verpleegkundige thuis zorg geprikt worden, griep prik mocht wel ,maar 3e booster prik mocht niet, wie snapt het nog?
duitser
@George kijk George van mij krijg je 100 duimpjes. Dat missen we nu in de politiek. Gewoon nuchter boerenverstand
+1
George
Quote Reactie van @duitser:
krijg je 100 duimpjes.

Daar ben ik blij mee , ik hoop dat ik met oud jaar weer gewonnen heb hier bij Co op t prikbord. Dus Co , deze graag plus 100. 😂
weurding
@George voor elk plusje een euro? Anders voegt het weinig toe๐Ÿ˜…
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
voor elk plusje een euro? Anders voegt het weinig toe

Dat mag liefst contant komen afgeven hier. 😂
+1
Weidezicht
@George heee, Co. Ik woon veel dichterbij, hoef je niet dat hele eind naar Budel. dus ik geef mezelf 200 duimpjes. Kan dat ook verwerkt worden๐Ÿคฃ
JohnDeere7serie
Kwam toch geen winter begin december? prikkebord.nl/topic/271239/
BoerEnWeer
Het is niet verboden de weerberichten te lezen 😄
+1
Kars
En we hebben nauwelijks gas in voorraad.
Nevergiveup
@Kars Gras wel toch ๐Ÿ™ˆ
Weidezicht
Hoe zit dat nu eigenlijk met die weervoorspelling? Moeten de schaatsen al uit het vet?
sjuu
@Weidezicht Kalm aan, ga ze eerst maar eens slijpen.
+1
T60401
@Weidezicht Laat de winter maar lekker bonzen op de deur. Ik doe toch niet open. 😅
labella
@Weidezicht ik denk dat ik ze maar vast op marktplaats zet.
@labella Daarna nieuwe kopen of laat je het erbij .
+1
labella
@Hans is Hobby boer Mijn vriendin vindt het niet meer verantwoord dat ik nog weer ga schaatsen.๐Ÿ™ˆ
mlkvhoudr
@labella afscheid van de vriendin nemen......
+3
labella
@mlkvhoudr ben je mal, ze is gewoon zuinig op mij en wil niet dat ik iets breekt.
+2
Weidezicht
@labella ze is misschien bang voor de scheve schaats.
+1
mlkvhoudr
@labella niks mee te maken, er worden geen vrijheidsbeperkende maatregelen afgekondigd als het om ijs gaat๐Ÿ˜€ (of om welke andere vorm van plezier hebben dan ook ๐Ÿ˜‰)
Kom nou eens op voor de zelfstandigheid van je soortgenoten man, de man die nog zelf dingen mag beslissen, die soort moet beschermd worden......
+2
labella
@mlkvhoudr doe mij dan die andere vorm van plezier hebben maar.๐Ÿค—
+1
mlkvhoudr
@labella nu maar hopen dat ze dat niet onder hoog risico gedrag gaat scharen dan๐Ÿ˜€๐Ÿ˜‰
+2
weurding
@labella het belangrijkste breekt niet snel๐Ÿ˜
demelkboer
Horror winter mensen . Paniek!!!!
gerardj
Winter mag van mij wel maar na 1 jan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0