Derk Boswijk (CDA): ‘Ik wil dat de landbouw weer saai wordt’

Met een nieuwe landbouwvisie breekt het CDA met het verleden. Kamerlid Derk Boswijk: ‘Oók de radicale boeren zeggen: zo kan het niet langer.’

Deel dit topic

Reacties

+4
Twentsch Land
Oók de radicale boeren zeggen: zo kan het niet langer.

Het is inmiddels ook wel een aangepraat probleem geworden .... bemestingsnormen de jaren door al fors naar beneden bijgesteld, minder vee en het aangeprate probleem lijkt groter dan ooit eerder.
+14
Hans van Bergen
Ik wordt werkelijk kots kots kots misselijk van dat hele k cda
sorry
Derk met een lege kruiwagen...
kanniewaarzijn
@sorry en een overall voor de beeldvorming....
+2
weurding
Ik wil.....🖕
mlkvhoudr
Ja ja.....

(klik om te vergroten)

+2
Bennie Stevelink
Hij zegt wat hij wél wil. Dat is een verademing in vergelijking met populisten die alleen vertellen wat ze niet willen.
Ik heb het helemaal gehad met politieke figuren, die met onrealistische verhalen boeren naar de mond praten.
+1
matt
@Bennie Stevelink radicale boeren jouw stokpaardje
+2
Twentsch Land
Agrarische sector heeft flink ingeleverd de afgelopen jaren ..... men kan zich ook een keer afvragen wanneer goed goed is ..... de kans is vrij reëel dat wanneer nu iets bedacht wordt wat dan goed mag heten het over 5 of 10 jaar niet meer goed is .....eigelijk is dat wat we sinds begin tachtiger jaren vorige eeuw al ervaren......dus iemand die nu zegt wat hij wil geeft die ook de garantie dat het voor de komende 30-50 jaar goed mag blijven ? Zo niet dan heeft zijn woord niet veel waarde.

@Bennie Stevelink
+4
Noorderling
Quote Reactie van @Twentsch Land:
dus iemand die nu zegt wat hij wil geeft die ook de garantie dat het voor de komende 30-50 jaar goed mag blijven ? Zo niet dan heeft zijn woord niet veel waarde

Daar heeft derk zelf nog eens een balletje over opgeworpen geloof ik maar horen we ook niets meer van.
Wetgeving en verplichtingen zouden een ten minste houdbaar tot datum moeten krijgen. Wanneer ik vandaag in iets investeer, dat dat afgeschreven mag worden en daarna verder kunt kijken.

Afgelopen jaren hebben akkerbouwers volop geinvesteerd in emissiearme spuittechniek, de keuze was driftreductie of bufferstroken van 3 meter. Nu hebben ze een spuit gekocht van 1-3ton en krijgen ze nog 2 hectare bufferstroken in hun maag gesplitst. Half miljoen euro naar de Filistijnen. Daar kun je niet aan werken.
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Hij zegt wat hij wél wil. Dat is een verademing

Hij is kamerlid, hij moet de regering controleren, wat hij wil doet helemaal niet ter zake... Deze droeftoeter snapt niet eens waarom hij er zit! Beetje interviews geven als nietszeggend kamerlid, hoe populistisch wil je zijn?
Albert Altena
@Bennie Stevelink Natuurlijk ben ik het met je eens dat aan die populistische partijen niets hebt, maar kun jij je verenigen met wat van Boswijk zegt?
+1
Bennie Stevelink
@Albert Altena als wij op de oude voet doorgaan is over 20 jaar de helft van de boeren weg. Met het beleid van Boswijk verdwijnen ook flink wat boeren. Er wordt vooral meegelift met stoppers die er toch al zijn. En er is heel veel geld beschikbaar. Met het beleid van Boswijk zou het aantal boeren wat verdwijnt wel eens kleiner kunnen zijn dan wanneer wij op de oude voet doorgaan.
En wat daarnaast vooral belangrijk is, is het toekomstperspectief voor de boeren die blijven. Ook dat zou met het beleid van Boswijk wel eens beter kunnen zijn dan wanneer wij op de oude voet doorgaan.
+2
Albert Altena
@Bennie Stevelink Dat er veel boeren verdwijnen zal zeker gebeuren.
Maar ik heb liever door schaal vergroting, waarbij veel inkomsten en werkgelegenheid in eigen land blijven, dan door miljarden weg te gooien voor zgn. behoud van natuur, wat maar een farce is.
Veel mensen denken dat er geld zat is, maar vergeten dat geld representatief is voor product.
Dus zal geld een enorme inflatie kennen in de toekomst waardoor sociale minima als eerste in de problemen komen.
+2
Realisme
@Bennie Stevelink ondanks dat die bij zoveel boeren is geweest slikt die de standpunten van ngo’s voor zoete koek ondanks dat daar bij tijd en wijlen zeer slechte of helemaal geen onderbouwing achter zit. Komt bij mij best sympathiek over die man maar ik zie zijn praktische achtergrond niet terug in zijn werkwijze. Vind hem toch vooral politicus die bang is om de groene trein te missen zonder dat die echt weet waar die over praat.
cornelissen
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
is het toekomstperspectief voor de boeren

Dat werd ons toch ook door lto bij monde van K.Romijn beloofd, mits grondgebondenheid en vergunningen in orde waren (maart2015) En twee en een half maand later belt LTO het ministerie op om fosfaatrechten in te voren en dan tevens een overgangsregeling tegen houden .En zo een aantal melkveehouders de armoede in drijven.
Grondboer9
@Bennie Stevelink als wij op de oude voet doorgaan is over 20 jaar de helft van de boeren weg.

Dat gebeurt hoe dan ook.
Dan is er Max 1/3 van de boeren nog.
Markt gewoon zijn gang laten gaan, over 20 jaar zal n groot deel van het voedsel toch anders geproduceerd worden, verticaal.
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
is over 20 jaar de helft van de boeren weg

Is het niet al vele jaren zo dat elke 20 jaar de helft vd boeren verdwijnt? Dat dat op een gegeven ergens zal gaan knellen lijkt me overigens duidelijk.
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink Das toevallig dat je daar over begint. Het cda heeft zich nog nimmer aan geen enkele verkiezingsbelofte gehouden.
Bennie Stevelink
@Hans van Bergen als je in een coalitie zit moet je compromis sluiten. Het is onvermijdelijk dat dit afwijkt van het verhaal tijden de verkiezingen.
Het CDA heeft het in ieder geval nog nooit zo bont gemaakt als FvD die op het Malieveld het ene zei en een paar dagen later in de Kamer het tegenover gestelde stemde.
hans-hans
@Bennie Stevelink ik ben het compleet met jou oneens ,dat het logies is dat je van het verhaal afwijkt
hans-hans
@hans-hans cda is wel de beste partij in mijn ogen van de partijen die gaan regeren
Dus ik hoop wel dat hij minister wordt
Albert Altena
Het schijnt dat dit kamerlid nog niet bij het bord voor de kamer gestaan heeft.
Hij geloofd nog in aangeprate problemen.
Weidezicht
@Albert Altena daar heeft hij wel bijgestaan.
Albert Altena
@Weidezicht Niet goed begrepen of uitgelegd dus.
Weidezicht

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

klompen
De radicale boeren bedoelen wat anders" met zo kan het niet langer" dan Derk met zijn cda

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0