Schouten maakt extra geld vrij voor uitkoop veehouderijen nabij natuurgebieden

Demissionair Landbouwminister Schouten heeft een gewijzigde ‘Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden’ (Rpav) naar de Tweede Kamer gestuurd. Ze verhoogt het budget voor het vrijwillig uitkopen van boeren met 133,3 miljoen euro.

Bron

Schouten maakt extra geld vrij voor uitkoop veehouderijen nabij natuurgebieden
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
sorry

+1
weurding
@sorry weten ze niet
+2
Kars
@weurding ik wel. Natuurmonumenten had grotere tuin om te hobbyen.
Tis heel simpel, laat ze hun xxx grond houden.
Maar nee blij dat boeren zijn als ze tegen betaling sjk kunnen trekken en rommel mogen maaien om thuis verder te zaaien.
Laat ze zitten met hun beheersland. Iets wat geld gaat kosten aan alle kanten, dan is dat eeuwige uitbreiden van natuur zo opgelost.
+6
matt
@sorry

Hermen Vreugdenhil
@H_Vreugdenhil
·
1 u
Zeer opmerkelijk. De opkoopregeling is op cruciale punten aangepast. Doel is nu niet meer natuurherstel maar beëindiging veehouderij.

Terwijl de boer zich niet elders mag vestigen mag de opgekochte stikstofruimte wel ingezet worden voor wegverkeer. Dit waren niet de afspraken!


Het gaat helemaal niet om de natuur,ze hebben die stikstof nodig voor infra.
matt
@matt

geert verstegen
@geertverstegen1
·
10 u
Als antwoord op
@FrancaDamen
en
@minlnv
Begrijp ik het goed? Je koopt een Boerenbedrijf en de uitgekochte stikstof kan gebruikt worden om PASmelders te legaliseren? Dus ipv handhaven mag de belastingbetaler aan de bak? Of begrijp ik het niet goed? Zou kunnen.


Geert moet ook nog wat stoken 😞
+1
Kalfjes
@matt er zijn maar een paar egte PAS melders. Ander rest zijn boefjes
Jan-T
Over 10 jaar alle boeren weg bij de natuur.
Stikstof zogenaamd opgelost door miljarden uit te geven aan nieuwe natuur.
De biodiversiteit op hetzelfde niveau als in 2019 omdat er geen dieren meer in het gebied kunnen overleven.
Waardoor te weinig voedingsstoffen cq mest of mineralen in het gebied komen.
Met als resultaat dat er ook geen wormen en vliegen kunnen overleven in het gebied.
Gevolg een dood natuurgebied die te arm is geworden door beterweters???

Maar misschien kan het over 10 jaar wel weer ingericht worden als ontwikkelingsgebied zodat de stedeling weer hun eigen aardappeltjes kunnen telen.
+3
labella
@Jan-T als die hun eigen aardappelen moeten telen verhongeren ze!
+2
boer.
@labella aardappelen worden toch niet geteeld die komen toch uit de fabriek
arjank110
Carola heeft 130mln over uit het potje opkoop varkenshouders. Dit hevelt ze over naar opkoop bedrijven nabij natuurgebieden. En het lijkt wederom of ze de veehouderij een 'gunst' verleent.....
j h p
Gelul voor de buhne, alleen voor kijk eens hoe goed we bezig zijn, gaat bijzonder weinig van aankomen.
hans1980
Raar bij opkopen mogen ze niet weer elders beginnen ? Wat is dit?
Kars
Ik reed vandaag door de polder tussen Cromvoirt en Den Bosch. Groot gebied wat ook arme natuur gemaakt is. De percelen erlangs waar geboert werd, stikte het de moord van de ganzen.
Ik geef die ganzen geen ongelijk, vers groen gras of onbemest dood spul. De dieren vertellen wel hoe goed het beleid is. Daar kan geen ecoloog van winnen.
Kalfjes
Oeps carola gaat in de fout ze hevelt staatssteun van op koop varkens over naar andere sectoren .en dat mag niet zonder toestemming van Brussel

van landbouw moest toestemming van Brussel hebben omdat de opkoopregeling gezien kon worden als ongeoorloofd staatssteun. De regeling houdt in dat naast het opkopen van varkensrechten - waarmee geregeld wordt hoeveel varkens een boer mag houden - er ook geld gegeven wordt voor het slopen van stallen.
+1
John Spithoven
@Kalfjes Srv was staatssteun beschikking goedgekeurd op vlak van reductie geuroverlast. Nu hevelt LNV geld over van srv naar opkoopregeling veehouderij piekbelasters tbv woning- en wegen bouw....een doel verandering en daarmee een inbreuk op de staatssteun goedkeuring..

rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/…
+1
John Spithoven
@John Spithoven damenlegal.com/regeling-provinciale-aankoop-veehou…

Opkoop piekbelasters, niet voor de natuur maar voor de BV Nederland, staat in de nieuwe regeling bij het doel van de stikstof vangst omschreven.

Welke belangenclubs heeft er nu ballen en wijst de minister nu terecht. Wie durft er nu echt de belangen te behartigen en zegt tegen de overheid geen groen voor grijs.....geen voedsel omruilen voor asfalt en stenen!
Grunniger
@John Spithoven Geen 1 John. Ze gaan uiteindelijk de PAS-melders legaliseren, dan weten ze wat er in de landbouw "legaal" wordt uitgestoten en dan begint het herverdelen. Kopen boeren uit (er is nu geld) voor asfalt en stenen. Ze weten dat ze verkeerd zitten, daarom proberen ze het nu met geld op te lossen.
+10
JohnDeere7serie
@Grunniger iedereen houdt zijn mond stijf dicht en denkt: 130 miljoen extra is weer een paar miljoen voor ons, voor vergaderkosten, uitvoeringskosten enz enz. Als jij je mond open trekt draaien ze de geldkraan dicht. Elke keer die miljoenen in vouchers van 1500 voor adviesbureau tjes is hetzelfde. Bijna niemand zegt de waarheid want dan komt er geen brood meer op de plank. Het hele systeem is corrupt tot op het bot.
Grunniger
@JohnDeere7serie En zo ist!!!!
hans1980
Nieuw datacenter Facebook in Zeewolde 120ha gevoed met ons groene energie waanzin
Grunniger
@hans1980 En dat op beste grond van Nederland. Zet 'm op de oostvaardersplassen.
+1
Grunniger
@Grunniger Of liefst aan de andere kant van het ijselmeer, zo kort mogelijk tegen de randstad, met een berg windmolens en zonnepanelen en dan lossteken en af laten drijven.
weurding
@hans1980 1.6 miljoen m2, 160 ha zelfs
achterhoeker2
Natuurlijk is het onzin om bedrijven in de buurt van natura 2000 gebieden op te kopen, de natuur schiet er niks mee op .
Maar het kan voor een individuele boer een uitkomst zijn eventueel icm natuurbeheer en wat vleesvee.
Er komt een hele bak geld naar de landbouw toe maak daar gebruik van.
De LTO en het AJK vergeten dat er een grote groep boeren is dat op termijn stopt en die hebben andere belangen, dan een bedtijfsopvolger te pleasen.
Misschien is het wel tijd voor een belangenbehartiger die opkomt voor de groep boeren 45 + zonder opvolger.
jent
@achterhoeker2
Quote:
eventueel icm natuurbeheer en wat vleesvee.

Dat zal dan wel tegenvallen...want ook nu zit dat verrekte beroepsverbod er aan vast dus de regeling is alleen interessant als je zo-wie-zo zou willen stoppen en biedt de jonge of doorgaande veehouder ook geen soelaas
JanCees
@achterhoeker2 stoppers hebben idd andere belangen dan boeren die door willen gaan met hun bedrijf. Club Stoppende Boeren oprichten kun je natuurlijk direct zelf doen
+1
rene-de-jong
@achterhoeker2 kun je uitleggen wat voor probleem deze groep heeft, lage rente is er één.....
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!