€˜Nadenken over vervanging oude koelinstallatie melktank’

De prijzen voor koudemiddelen zijn de afgelopen weken weer flink gestegen. DLV Advies adviseert bedrijven die een koelinstallatie hebben met HFK-koudemiddelen na te denken over de vervanging.

Bron

‘Nadenken over vervanging oude koelinstallatie melktank’
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
JappieJo
Uiteraard zijn wij u graag van dienst om dit voor u uit te zoeken. Mvg DLV
Van-Epscheuten
Persoonlijk zou ik eerder een aantal koeltankboeren opbellen als ik een nieuwe tank wil, ipv DLV @JappieJo
Twentsch Land
Denk niet dat de dlv deze bedoeling heeft .... het is ook echter te simpel voor hun om zich hier mee bezig te houden ......kijk even in het installatie en onderhoudsrapport en je weet welk koelmiddel je hebt .... vervolgens indien men wil aanvullende info van erkende bedrijven die koelinstallatie verkopen en installeren.
@JappieJo
boer.
@Twentsch Land bekijk eerst maar eens hoeveel koelmiddel je per jaar nodig bent Je komt er dan achter dat de kosten nihiel zijn
Twentsch Land
Idd ... als alles goed is heb je geen of vrijwel geen bijvulling nodig ....... maar weet uit eigen ervaring dat bij een oude koelinstallatie er een moment komt dat er wel een lek is ..... bijvullen was enorm duur en voor korte tijd, gelijk toen een nieuwe koeler gekocht met bijbehorende .... dus van koeler tot en met nieuwe inspuitkoppen bij de tank.

@boer.
+1
JappieJo
@Twentsch Land ik had mijn oude ook lek 3 maanden voordat de nieuwe kwam in de nieuwe situatie, beetje dichtgemaakt toen en op hoop van zegen toen. Maar op het tandvlees gehaald gehaald gelukkig
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!