18

Hoe groot is de kans op een nieuwe melkprijs-achtbaan?

De gunstige melkprijsontwikkelingen zijn vooral te danken aan de dalende melkaanvoer. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Frankrijk, de twee grootste producenten van Europa.

Deel dit topic

Reacties

???
+3
53.2 procent kans
+2
@mlkvhoudr dat is wel een heel grove schatting🤔
+1
@mlkvhoudr Die kans is 101%. we weten alleen niet wanneer laten we hopen in 2022 niet.
We zitten er al in. Riemen vast 🏎
+6
Man, de melkprijs is nog maar net 40 cent, met lage gehaltes beur je ze nog niet eens, laten we even doen dat dat normaal is en niet nu al gaan speculeren dat we na deze monsterpiek straks weer naar beneden storten.
+23
@ntd79 kan me eigenlijk niet schelen wat de prijzen doen. Ik wil lege schappen zien. Ik wil zien dat er onrust komt omdat voedsel krap is. Ik wacht het moment dat politiek smeekt om meer te produceren. Dat al die milieugoeroe ‘s neergesabeld worden op tv omdat ze onze voedselveiligheid in gevaar hebben gebracht. Maar ja……even geduld nog.
+1
@duitser idd ik zie ook nog geen monsterpiek. Bij de vorige monsterpiek van 2 kwartjes ergens in 2007 2008 had je nog goedkopere plantaardige vervangers maar die zijn nu ook knetterduur. Ook in de rest van Europa zijn veel melkers gestopt en overgeschakeld op akkerbouw en neem maar van mij aan als je een keer gestopt bent met melken begint men niet weer.
Iets in mij zegt dat er vette jaren aankomen en als daar lege schappen bij horen dan vind ik dat fantastisch.
We hebben al een grote hond om ons erf te beschermen tegen proletarische praktijken
+1
@Melkboer16 ik ben getrouwd 😂🤭
@Melkboer16 proletarische praktijken 😂
@Melkboer16 zei je vrouw vannacht dat er goeie jaren komen
+1
@duitser De tijd van lege schappen komt. En weet je? De overheid gaat niet smeken dat er meer geproduceerd wordt, dat gaan de burgers doen. Er was al een hetze op touw gezet om de boeren als untermenschen te diskwalificeren. Die pakte niet goed uit maar het had wel een reden.
Je ziet nu met die andere "crisis" ook hoe totalitair doodgewone burgers worden.
Zo makkelijk zijn ze ook wel op te zetten tegen boeren. En ach... untermenschen kun je best onteigenen en zie, de Staat zal wel voor ons zorgen.
@ntd79 nou inderdaad. Laten we het erop houden dat 40 het minimum is.

De wereldwijde noteringen stijgen alsmaar. Nu de uitbetaalde prijs voor boer nog.....
+2
@Jaap40 arla gaat met 3 cent omhoog, dus…begin is er😊
@frank post voor welke maand?
+1
@Frits1 december
@frank post zit in het mandje van RFC! Arla liep ook een eind achter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0