PAS-melders kunnen tegemoetkoming in kosten ontvangen

Boeren die kosten hebben gemaakt om de gegevens voor het legaliseren van hun PAS-melding door te geven, kunnen een tegemoetkoming van 1.600 euro aanvragen. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Bron

PAS-melders kunnen tegemoetkoming in kosten ontvangen
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Hoe slecht en stiekem wordt dit weer gespeeld. RVO meldt een tegemoetkoming van 1600 euro om sympathie te kopen... Ondertussen vertellen ze niet waar de stikstof vandaan komt die de PAS melders krijgen. Die halen ze uit de sector, lees buren. Terwijl alle koeien van alle PAS melders elk jaar met de meitelling keurig geregistreerd stonden en elke koe is meegeteld in het Aerius model. Dus de stikstof zat al in die bedrijven in het Aerius model. Waarom nu die koeien, dat stikstof niet meetellen/gebruiken en wel ergens anders vandaan halen? Verkapte sanering!!!
cornelissen
Ik heb er verder niets mee te maken, maar als ik het goed begrijp is het allemaal de schuld van ondeugdelijke wetgeving van de overheid, dan zou je toch aan een rechtszaak kunnen denken tegen de overheid. Of dat allemaal verstandig is weet ik niet, ben geen jurist. Maar ja ,het moet als ik het goed begrijp wel allemaal om uitbreidingen na 1 juli 2015 gaan ,dus na de invoering van de pas
Overigens zou de stikstofruimte gevonden worden door maatregelen tot en met 2021, nou daar zijn wij bijna ,dus is het een simpele zaak. Kennelijk niet ,dus klopt er ergens iets niet.
Het begint een beetje op het fosfaatdrama te lijken, alleen met het verschil dat lto zich er wel druk om maakt.
nescio
Quote Reactie van @cornelissen:
alleen met het verschil dat lto zich er wel druk om maakt.
als je 'toevallig' heel veel dieren boven je vergunning had op 2 juli 2015 wil je die natuurlijk wel legaal maken met pas. En je wilt niet dat de adressen openbaar worden gemaakt dus probeert men publicatie tegen te houden ism carooltje.
Kalfjes
@nescio als je de zaak met de tijger mug leest oordeelt de RVS naam adres en woonplaats moeten openbaar gemaakt worden
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!