Melkveehouder Wilfred de Bruijn: 'Je verandert mee'

Hoeve Boveneind in het Gelderse Herwijnen heeft 110 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Wilfred en Marieke de Bruijn hebben een praktijkleerbedrijf, ze organiseren basisschooluitjes en bieden vergaderruimtes inclusief boerenlunch aan. 'Wij passen al tien jaar verbreding toe', zegt Wilfred de Bruijn.

Deel dit topic

Reacties

+8
demelkboer
Verbreding is puur uit armoe. Ooit wel eens een stukadoor gezien die Er een krantenwijk bij doet. Of een treinmachinist die in het tussen de diensten door postpakketten rond brengt
+7
Edvof
@demelkboer onzin;
Ooit wel eens een bakkerij gezien die een koffie hoek erbij heeft?
Ooit wel eens een stratenmaker gezien die ook de verkoop van bestrating doet?
Ooit wel eens een melkveehouder gezien die zijn eigen zuivelproducten verkoopt?
Etc……..
zo zijn er nog legio voorbeelden waar de match tussen ondernemer, omgeving en onderneming wordt gemaakt en versterkt!
Doe er je voordeel mee als het je past en anders, schoenmaker blijf bij je leest
+1
marcsterreborn
@Edvof De houding van ' Melkveehouder Wilfred de Bruijn: 'Je verandert mee' zal voor vele prikkers een eye-openener zijn.
+1
Tinus
@marcsterreborn Ik roep dit al jaren tegen vele agrarische ondernemers, maar er wordt steevast gereageerd met "de beste tak is de eerste tak". Alsof een boom met 1 stevige tak een goede boom is.

En om op @demelkboer te reageren:

Een stukadoor is geen ondernemer. Een treinmachinist ook niet.

Een beetje boer is wel een ondernemer. Anders was hij wel dagmelker geworden.

En kansen zien hoort bij goed ondernemerschap.

Maar kijk wat een beetje stucadoorsbedrijf er allemaal 'bij' doet: wanden, plafonds, raapwerk, schuurwerk, sierlijsten, sierstuckwerk, spuitstucwerk, latex spuiten. Allemaal gerelateerd aan de core business en er gemakkelijk bij verkocht als je toch met de klant in gesprek bent. En veel stukadoors werken bij afbouw bedrijven die een nog veel breder dienstenpakket hebben.
mlkvhoudr
@Tinus ik voel me meer zelfstandige dan ondernemer, maar mijn vrouw gaat uit werken, ik zou op dit moment geen betere 2e tak weten maar sluit het zeker niet uit naar de toekomst toe.
Ik vind een dakvol zonnepanelen overigens ook een 2e tak
+4
robbies
@Tinus zolang alle takken op hetzelfde erf zijn, loopt er niet zoveel verkeerd. Als je de hele dag de hort op moet voor je tweede tak is het vaak foute boel
+1
spotmelker
@robbies als je een takkenwijf hebt dan wil je het erf wel af ...
+1
pieta
Quote Reactie van @Tinus:
roep dit al jaren tegen vele agrarische ondernemers, maar er wordt steevast gereageerd met "de beste tak is de eerste tak". Alsof een boom met 1 stevige tak een goede boom is.

Er is geen betere neventak dan een goede hoofdtak. De hoofdtak is de stam. Is de stam wat zwak dan kun je hem proberen te stutten/uitbalanceren met een "neventak". Aan een goede stevige stam (hoofdtak) kun je best eens proberen (als je de ambitie hebt) om er eens een neventak aan te hangen. Je kunt eens wat risico nemen en een sterke stam valt niet direct om.
Maar je ziet ook wel eens ondernemers die neventakken hebben omdat het "moet". Dat is niet altijd even succesvol en zeker niet bevredigend voor die ondernemers.
+1
achterhoeker2
@pieta Als die stam een eik is hoeft ie er geen tweede tak bij die groeit langzaam maar is oersterk, maar veel bedrijven zijn populieren waar bij elke storm takken uitwaaien met 20 jaar zaagrijp zijn en vervolgens moeilijk te verkopen.
weurding
@achterhoeker2 grond is altijd te verkopen, gebouwen kun he over twisten, mag bij afbraak er vaak een huis voor terug bouwen, verder geldt voor stallen, heb je er weinig in gestoken hoeft het ook niet veel op te brengen, elk bedrijf is zo verkocht,, hier wel tenminste
pieta
Quote Reactie van @achterhoeker2:
veel bedrijven zijn populieren

Of dat het er veel zijn weet ik niet. Dat ze er zijn klopt.
grös
@Tinus
Hier heeft de stucadoor bestrating er ook bij gedaan, en schilderen straks ook, kan ook nog tegels zetten, beetje timmerwerk..
+3
kanniewaarzijn
@grös Dan is het gewoon een klusjesman 😁
+2
Vdejong
@grös Dat heet een klusjesman.
George
@Vdejong
Vaak kunnen die van alles net niet😁
+1
achterhoeker2
@George Behalve rekeningen schrijven
spotmelker
@grös ik denk dat je je vrouw even diep in de ogen moet kijken..... klusjesman 😄
+3
George
@Tinus
Tinus alles wat je opnoemt wat een stucadoor doet valt onder het beroep stucadoor. Dat zijn geen neventakken , maar dat zijn gewoon de diverse werkzaamheden die een stucadoor uitvoert. Vergelijk het met een melkveehouder , die doet ook nier alleen melken. Maar moeten ook hun koeien bekappen, landbewerken , gras maaien , schudden , oogsten , maïsland bemesten , ploegen , onderhoud plegen aan machines en gebouwen. Etc. Allemaal werkzaamheden die binnen het beroep melkveehouder vallen. Zo is dat met die stucadoor ook. Dat zijn geen neventakken.
+1
mlkvhoudr
@Edvof nu word het ingewikkeld ik ben het met beide eens ik geef jullie beide gewoon een plusje 👍
+1
de Tank
@mlkvhoudr gulle bui vandaag👌
Albert Altena
Dit kun je positief zien, maar ook negatief.
Ik ken in het verleden genoeg mensen die er iets bij deden maar hun hoofdtak verkwanselden.
BertK
@Albert Altena Je moet ook niet doen wat een ander doet, maar zelf je kansen pakken. Is jouw rendement beter of slechter met een tweede tak en waar heb je plezier aan?
weurding
@BertK mooiste is dat je vaak in ogen van een ander "langniewies" bent als je er iets bij gaat doen terwijl het o zo mooi uit kan pakken
de Tank
@weurding Zo is het, er zijn er volgens mij maar weinig die het alleen om het geld doen, zeker als het een tak is waar je meer contact met mensen door krijgt. Ik heb er respect voor, vaak vullen deze mensen de lummeluren in de veehouderij met nevenactiviteiten.
George
Quote Reactie van @de Tank:
lummeluren in de veehouderij

Hebben ze die nog dan?
+7
achterhoeker2
@de Tank Ik koester die lummeluren daar heb ik jaren voor gewerkt, uur koffie drinken, met mooi weer lekker fietsen, midden in de week met de vrouw naar de intratuin enz
de Tank
@achterhoeker2 ik koester ze ook hoor 😁
+6
Boerma
@achterhoeker2 om niet naar de intratuin te hoeven zou voor mij al een reden zijn om een neventak te beginnen.
George
Ik speel ook liever een lamzak dan een neventak. 😁
Albert Altena
@George Is dat een doedelzak haha

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0