Nieuwe emissiearme proefstallen krijgen vorm, maar er kan nog meer bij

In zes Nederlandse provincies wordt inmiddels gewerkt aan in totaal 22 nieuwe generatie emissiearme melkvee stallen.

Deel dit topic

Reacties

+4
Frederika
Ophouden met die onzin
+1
Proudfarmers
@Frederika En dan...
We moeten blijven innoveren, het alternatief is de opkoopregeling welke nu op de formatie tafel ligt. Of je het nu leuk vind of niet
Frits1
@Proudfarmers je hebt het nieuws niet gevolgd de laatste tijd? al die oplossing in beton helpen niet.
Proudfarmers
@Frits1 jazeker heb ik een artikel gelezen.
Maar als we niets doen (en bestaande en nieuwe stal systemen op voorhand afkraken) is het enige alternatief van de overheid de opkoopregeling die nu op de formatie tafel ligt.
boer.
@Proudfarmers of luisteren naar PBL
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Proudfarmers:
Maar als we niets doen (en bestaande en nieuwe stal systemen op voorhand afkraken) is het enige alternatief van de overheid de opkoopregeling die nu op de formatie tafel ligt.

Moet er wel enige rechtszekerheid onder liggen en dat doet het met de RAV nu juist niet.
Kun je wel een paar ton investeren, wat opzich het probleem niet is, maar het wel kan worden wanneer je je eigen graf aan het graven bent. Ben je alleen nog een zetje in je rug nodig als de rav definitief onderuit gehaald wordt en jij met de helft van je koeien alle lasten mag dragen.
Frederika
@Proudfarmers gas of iets dergelijks houdt je niet tegen met rubber of beton
+1
Proudfarmers
@Frederika Als we niets doen (en bestaande en nieuwe stal systemen op voorhand blijven afkraken) is het enige alternatief van de overheid de opkoopregeling die nu op de formatie tafel ligt.
+1
Frits1
@Proudfarmers dus maar blijven investeren in de dingen die niet de oplossing zijn?
+1
Realisme
@Frits1 denk dat die zulke concepten aan de man brengt😉 vandaar zijn enthousiasme
+1
Proudfarmers
@Realisme helaas, maar ik heb me wel ingelezen in de formatie plannen. Conclusie ik is dat er vies veel geld wordt uitgetrokken voor aanpak stikstof.
Ik heb liever dat dit geld wordt uitgegeven aan innovatie/emissiereductie/toekomst voor 30.000 bedrijven dan opkoop van 10.000 bedrijven!!!
+1
Realisme
@Proudfarmers tot nu toe blijkt die emmisiereductie vaak een wassen neus die dmv de Rav lijst nauwelijks juridisch geborgd word. Ondertussen mag je er als boer tienduizenden euros in investeren. Mag je over 10 jaar weer opnieuw doen omdat wat je nu geïnnoveerd heb dan onvoldoende blijkt.
+2
BoerBart
@Proudfarmers Overheid kijkt naar de provincie Brabant. In Brabant moeten alle jongvee en melkkoeienstallen aan de emissie arme vloer.
Anders is het einde bedrijf.
Nu kies ik toch liever voor niks doen.
Maar jij, Proudfarmer, mag van mij best 3 ton uitgeven en die hele mestschuifrobotvloerenonzin aanschaffen.
Dan moet je achteraf niet mopperen, als blijkt dat je investering nul reductie geeft en Vollenbroek je illegaal kan verklaren. Dan ben je boer af en je hebt voor 3 ton beton/rubber extra te saneren.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BoerBart:
Dan moet je achteraf niet mopperen, als blijkt dat je investering nul reductie geeft en Vollenbroek je illegaal kan verklaren.

Dat zal ook wel de bedoeling zijn die erachter zit. Eerst maar een 100% bewijs vóór mensen gedwongen worden zoveel te investeren.
overstekend wild
@Proudfarmers en jij denkt dat die overheid zich iets aan trekt van een paar zich druk makende boertjes. Ze verzinnen zo weer het kul probleem om hun beleid te beargumenteren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0