Is het Rekenkundig mogelijk om ammoniak in te ruilen met Nox?

Bij extern salderen wordt normaal berekend op het dichtstbijzijnde hexagon tov de verwervende locotie. Als dit met dezelfde stof (NH3/NOx) is betekent dit dat het eigenlijk altijd gunstig uitvalt voor hexagonen verder van de verwervende locatie.

Echter als Nh3 ingeleverd wordt voor Nox kan deze rekenwijze negatief uitvallen voor hexagonen verder weg in hetzelfde N2000 gebied. Immers de afname van de depositie is bij Nh3 veel sterker dan bij NOx. Zeker bij grote of lang gerekte N2000 gebieden kan dit verschil behoorlijk zijn.

Oftewel NOx kan rekenkundig wel zomaar ingeruild worden voor NH3. Echter voor Het inruilen van NH3 voor NOx zal er een andere berekening gemaakt moeten worden. Er zal zowel op het dichtstbijzijnde als bij het verste punt berekend moeten worden.

Dit maakt extern salderen met NH3 minder interessant voor bedrijven die NOx uitstoten.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Hoe meer helling in de lijn hoe sterker afname van de depositie.

Reacties

Noorderling
Met de 25km regel wordt de rekensom een stuk eenvoudiger omdat je geen ammoniak van ver weg hoeft te regelen en wel binnen die afstand een relatief hoge depositie hebt. Oftewel, boerderijtje opkopen en je kunt een fabriek uit de grond stampen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0