Frontmaaier

beste prikkers
onze frontmaaier heeft vorig jaar al een reparatie gehad en heb het gevoel dat ik deze zomer er ook niet zonder problemen met maaien kan, het is een fella 2.80 de maaier is 10 jaar. nu was ik van middag bij een mechanisatie bedrijf daar hadden ze nog een deutz fahr staan 5 jaar oud (km 4.30 s) een trommel maaier zonder kneuzer kosten €4300 zonder inruil. We doen al een paar jaar zomer stalvoedering. Naar volle tevredenheid. Maar dan moet je wel een betrouwbare maaier hebben.
Graag jullie reactie.
Groet uut de achterhoek

Deel dit topic

Reacties

anonymous_196
Koop die Deutzerbij, dan zit je altijd goed
En je valt geen bult..
Ik vorig jaar trekker compleet met frontmaaier gekocht, de prijs van de maaier stond niet op de factuur
En maait in het seizoen ook iedere dag, incl blooten
Wimsumar
Beste Nora: Een mooie werkbreedte voor een frontmaaier, die kleine 3 meter, maar krijgt deze maaier het zwad smal genoeg voor stalvoeren ?

Deze? ( met zwadbordjes): [www.traktorpool.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/03/2011 16:33 door Wimsumar.
anonymous_626
ja dat is de maaier
1234
gewoon nieuw kopen. Een trommelmaaier 2,95 met zwardborden kost netto rond de 8000 euro ex.
waarom 2e hands en aan het einde van het jaar een blauwe brief op de mat krijgen, beter geld naar het "genot" dan naar de fiscus. Dat is mijn insteek maar daar is iedereen vrij in.
Draai zelf ook met een 2.95 m vicon (pz, kuhn of DF is dezelfde), geen probleem met de zwardbreedte, heb wel een pickupbreedte van 1,85m
anonymous_626
is dit ook een trommel maaier.
men zegt dat bij slecht weer een schijven maaier nie zo goed maaid
1234
ik zeg altijd: een schijvenmaaier maait mooier maar een trommelmaaier maait altijd.

is dit een maaier met 4 gelijke trommels? dan zou ik de zwadbreedte in de gaten houden. Mijn maaier heeft 2 grote en 2 kleine trommels
cs-agrar
zijn goede betrouwbare dingen, de oude beproefde PZ-kwaliteit en opbouw.
2 grote, en 2 trommels, zwad past net tussen de wielen van de trekker door.
Als je wat zoekt en deze is netjes en de dealer staat er achter, goede keuze.
T6040
@cs-agrar Beste prikker. Mijn oude pz frontmaaier zijn de glijschotels versleten. Nu zit ik te dubben of nieuwe schotels en meshouders of inruilen. Ben een beetje bang dat het begin van het einde is nu de schotels over een half jaar weer wat anders.
Nu zat ik een beetje rondt te snuffelen en kwam ik de pz321F van kuhn tegen. Iemand hier ervaring mee. Wat mij wel aanspreekt is dat de v-snaren en de droge hoofdaandrijving zijn vervangen door een rechtstreekse aandrijving in vet.
jasper-santing0
@T6040 V snaren vervangen is ook een stuk goedkoper dan als de tandweilkast stuk loopt, en voor mijn gevoel trekt de kuhn 321 een stuk zwaarder dan de ouderwetse 295'er
T6040
@jasper-santing0 Dank voor je reactie. v snaren is inderdaad niet zon probleem. Heb wel meerder keren de lagers in de hoofdaandrijving stuk gehad. 1 keer kwam ik er te laat achter toen kon er alles nieuw op. as, lager, buitenhuis en poelie. Vandaar mijn vraag naar ervaring naar de 321. U bent nog niet zo enthousiast zo te lezen.
+1
jasper-santing0
@T6040 Die as waar de aftakas ook opzit? Die is hier ook een 2 x kapot geweest, gek genoeg bij de achtermaaier nog nooit. Die begon toen te roken de eerste x en toen was ik nog wel op tijd en de 2 de X piepte die met uitdraaien. Maar de nieuwere 295's hebben ook een vetnippel op die as.

Die 321 hebben we alleen een paar x te leen gehad verder heb ik daar ook geen ervaring mee. Maar voor mijn gevoel trekt die zwaarder en is duurder als die kapot loopt. En hij maakt veel meer herie terwijl die nieuwer is.
jan w
@T6040
Ik weet niet hoe ver je van de grens af zit met Duitsland, maar daar shoppen is zeker de moeite waard. hebben voor een paar jaar geleden een PZ Kuhn 3 mtr. gekocht via onze eigen dealer. Scheelde ongeveer 3000 euri met hier.
Men zegt trouwens wel dat de 3.21 een stuk zwaarder loopt.
T6040
@jan w Als ik de prijzen zo zie gaat het gewoon het oude type worden. Mijn oude maaier een 270f kosten destijds 7000 euro. Dan weet ik ook wat ik heb en kan ik al drie keer een nieuwe aandrijving zetten voor ik net zo duur uit ben. Daarnaast heb ik dan ook geen driepuntsbok nodig.

Of ik ga nieuw glijschotels monteren. zijn daar ervaringen mee? is dat nog de moeite of heeft de rest van de maaier zijn beste tijd dan al gehad?
+2
jasper-santing0
@T6040 hier denk ik al de 3de set glijschotels eronder, pz komt geen eind aan als je geen gekke dingen tegenkomt met maaien 💪💪
Husqvarna
Laatst een Vicon bekeken, da's toch effen wat anders als onze Pöttinger, alles is effen wat degelijker, dikker staal en blik, maar daardoor ook veel zwaarder in de hef en het prijsverschil viel me ook mee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , maaien en mechanisatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN