Bgt check

Hoeveel zijn jullie kwijt hier 0,5ha. Na bewaar gemaakt te hebben. Wat niet gegrond is aldus rvo

Deel dit topic

Reacties

Limootje
10 jaar op rij minder grond volgens RVO zonder dat er ook maar iets is veranderd. Elk bezwaar ongegrond. BGT maar geen aandacht meer aan besteedt. Nitraat richtlijn zal de boel nog wel meer verminderen.
IJsseldelta
@Limootje 0,7 ha boven water gehaald met de BGT check.
+7
klant
Tis toch niet best de lijntjes weer ietsie pietsie meer het land opzetten en weer een halve ha foetsie.Het zal je werk maar zijn,dat gemiereneuk om een paar bunder. Zou me toch knap lullig voelen als ik op mijn 67e achteromkijk en me afvroeg wat ik eigelijk mijn hele werkzame leven uitgevoert heb.
+7
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @klant:
en me afvroeg wat ik eigelijk mijn hele werkzame leven uitgevoert heb

Zo zijn er velen. Het zijn de betaalde werklozen.
+1
harke
Volgende stap is 1,5 meter niet bemesten langs slootkant.
En dan waarschijnlijk ook niet meer mee te tellen ...
Farma_boerke
@harke klopt, zodra je niet meer bemest is het geen landbouwkundig gebruik meer en kunnen ze het uit de glb toelage schrappen.
+1
Frits1
@Farma_boerke het vee schijt toch wel op die 1,5 meter?
+2
labella
@Frits1 als ze op die anderhalve meter lopen moeten ze het even ophouden
vrije boeren
@Frits1 en vreet er ook van
+1
weurding
@Farma_boerke zolang als er nog wat wil groeien is het nog landbouwkundig toch
Farma_boerke
@weurding Het blijft overheid he. Niet te vertrouwen en wat ze past doen ze.
Schrimp
Hier 1.5 bunder weg, ben er gisteravond even mee aan het klooien geweest. Maar wat is die site zo traag als dikke stront zeg... Wordt nog een gemartel om in te dienen.
van Ittersum
@Schrimp heb je glasvezel? Je kunt wel een snelle computer en providerpakket hebben maar als RVO veel data naar je wil sturen en de weg er naar toe nog via een KPN leiding gaat loopt alles traag of alles loopt vast( de data en je computer is gemaakt/ berekend voor een snelle verbinding). Max Verstappen kan ook niks op een B weg door de polder.
Heb je wel een glasvezel of Ziggo dan op een ongebruikelijke tijdstip proberen, scheelt bij mij altijd wel
+1
cjw73
@van Ittersum is zeker zo. Maar het ligt ook zeker aan de site rvo. Want moest er 2 weken geleden ook even wat doen, nou niet normaal hoe traag.
Bekkink
Hier gaat het nog om een hoekje waar een waterbak staat met drek eromheen...ik krijg een belafspraak. Rest heb ik gelijk mee gekregen.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bekkink:
.ik krijg een belafspraak.

waarschijnlijk antwoord, "wij zien dat anders meneer"
jan w
@Bekkink
Oei, Oei, straks krijg je met de roe van zwarte piet. Je mag een waterbak ook niet meetellen. Werd hier voor 2 waterbakken 400 m2 gekort, waardoor ik niet aan de eisen voldeed. heeft mij 960 euri gekost.
boer03
@jan w waarvoor werd je dan 960 euro gekort als de oppervlakte 400 m2 kleiner wordt?
jan w
@boer03
€ 7 ,= korting op de toeslagrechten en 953 euro misgelopen onkosten vergoeding ( Dit omdat mijn zoon, die accountant is zijn handtekening onder het bezwaarschrift had gezet, via zijn werkgever. Als een collega dat had gedaan was het geen probleem geweest.)
Het ging eerst over een verschil van ruim 1.5 ha.
Bekkink
@jan w waterbak is maar 1,5 meter doorsnede, rest eromheen is drek. Dat ik duur betaald heb. Dus recht op subsidie.
Maar de 7e nitraatrichtlijn komt er aan. Maak je borst maar nat. Ze drukken eerst dat er door en dan is derogatie ook verleden tijd
bio boer
Was hier 3 ha kwijt na bezwaar nog 0.2 ha dus dat was te overzien
George
Hier in eerste instantie ook een 0,75 ha kwijt maar inmiddels weer terug gekregen.
+1
ntd79
@George ik moet zeggen dat ze hier, op een puntje van een paar meter na, alles weer hebben terug gegeven. Volgens mij waren er 56 correcties🥴Begreep er geen zak van, bijna overal kaarsrechte verkavelingssloten hier, en lukraak overal rare kronkels in tekenen, niks was meer recht, en dan praten we over leidingen met schouw zonder afrastering, dus schoon zonder begroeiing. Heb ze uitgenodigd om te komen kijken als ze niet met de bezwaren akkoord zouden gaan.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @ntd79:
uitgenodigd om te komen kijken

doen ze niet. Zit nitwit op dat kantoor, intresseert het geen zak of jij nu 0.01 of 100ha kwijtraakt, doet om 16.30 licht weer uit en gaat naar huis
+1
ntd79
@cs-agrar daar ben ik direct van overtuigd, zowel van het niet komen als de mentaliteit. Alhoewel moet ik eerlijk zeggen dat ik wel eens tegen beperkte kennis ben aangelopen, maar in mijn ervaring vind ik ze bij rvo altijd wel behulpzaam en van goede wil, tenminste degene die de telefoon opnemen. Maar ik was daar idd ook niet vanuit gegaan. Alleen je moet er soms wat leuks neerzetten. 56 keer zeggen dat de afscheiding recht is en niet krom wordt ook eentonig
+1
Leo,s vriend
@cs-agrar Hier ook 0,5 ha kwijt, opmerkingen geplaatst, 0.4, weer terug, belafspraak gemaakt, behulpzame dame aan telefoon, praat je door het programma, met bijbehorende kaarten, en op 50 m2 na(die idd discutabel waren) alles opgelost.
+1
George
@Leo,s vriend
Ik heb niet gebeld maar gewoon weer gewijzigd zoals ik het zak en de opmerking erbij. En gelukkig weer grotendeels goed gekomen. Viel me achteraf mee.
klant
@cs-agrar en zit dan zijn vrouw af te zeiken dat de kopjes niet recht in de vaatwasser staan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0