'Waterschap Vechtstromen plust natuurstikstof bij landbouw op de rekening'

Twee meetpunten van waterschap Vechtstromen die de waterkwaliteit van sloten in landbouwgebied moeten meten, meten juist water uit natuurgebieden.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Het water wat uit het Bargerveen loopt via de overlooppijpen is ook bruin en schuimt geweldig, en wordt ook door landbouwgebied afgevoerd.
Ook Vechtstromengebied overigens.
labella
En zo giet Jaapie noar de bliksem.
+7
JanCees
En waar zijn nu die wakkeren geborgde pluchezetelzitters met LTO mandaat in al die waterschappen? Welke actie hebben ze ondernomen? Of gaan ze ondernemen?
marcsterreborn
@JanCees misschien moeten ze eens beginnen met toetsen hoe betrouwbaar deze conclusies van STAF zijn ..
+2
Nevergiveup
@marcsterreborn vertel eens , veel gepest vroeger , of verdient het goed ?
+2
j h p
@marcsterreborn Als het mijn topic was had ik je reactie, zoals als je vriend buizer graag doet, verwijderd.
+2
JanCees
@marcsterreborn
Wat let je om dat te doen?
Alles wat Staf doet kun je zelf toch nagaan en bekijken of het klopt?
We zien je bevindingen graag in een publicatie.
Tot die tijd nemen we je niet al te serieus.
marcsterreborn
Quote Reactie van @JanCees:
Tot die tijd nemen we je niet al te serieus.

Waarom niet? Ik was in de veronderstelling dat ook jij voorstander bent van een rationele benadering. Check en double check. Want natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Ook bij STAF, zo hebben we ervaren.
JanCees
@marcsterreborn vertel wat is er ooit mis gegaan bij Staf??
+2
jan 10
Quote Reactie van @JanCees:
En waar zijn nu die wakkeren geborgde pluchezetelzitters met LTO mandaat in al die waterschappen? Welke actie hebben ze ondernomen? Of gaan ze ondernemen?

Jij kan ze toch ook bellen,of nemen ze niet op:😬
JanCees
@jan 10 Van de tig gebrogde zetels die er zijn zijn er twee die hun stinkende beste doen dat zijn Jan van Weperen en Siem Jan Schenk.
Mesdagfonds en later Staf hebben sinds 2016 diverse onderzoeken gepubliceerd waar bovengenoemde twee wel wat mee hebben gedaan en doen en de rest weinig tot niets.
Men is liever loyaal waterschapsbestuurder dan kritische vragen stellen in het Waterschap.
Ze allemaal gaan bellen is een beetje overdreven.
Van een bestuurder mag je verwachten dat hij of zij zelf voldoende in staat is om te lezen en vragen te formuleren lijkt me.
Zelfs op landelijk niveau zie je Waterschapsbestuurders met boerenachtergrond die alleen de voorgekauwen waterschapslijn volgen
+1
jan 10
Quote Reactie van @JanCees:
Van de tig gebrogde zetels die er zijn zijn er twee die hun stinkende beste doen dat zijn Jan van Weperen en Siem Jan Schenk.Mesdagfonds en later Staf hebben sinds 2016 diverse onderzoeken gepubliceerd waar bovengenoemde twee wel wat mee hebben gedaan en doen en de rest weinig tot niets.Men is liever loyaal waterschapsbestuurder dan kritische vragen stellen in het Waterschap.Ze allemaal gaan bellen is een beetje overdreven.Van een bestuurder mag je verwachten dat hij of zij zelf voldoende in staat is om te lezen en vragen te formuleren lijkt me.Zelfs op landelijk niveau zie je Waterschapsbestuurders met boerenachtergrond die alleen de voorgekauwen waterschapslijn volgen

Ik snap best dat bellen niet altijd ff kan maar mailtje cc sturen (mijn ervaring)en nog is over doen kost weinig tijd,en ze kunnen altijd antwoord geven.Wat ik merk bij de agra geborgde zetels dat ze graag ondersteund willen worden door (ook gewone boer)of lto.
De niet zo pro agrarische kant van bestuur waterschap(jij weet wat ik bedoelt)wil alles z,n beetje bij de boer over het hek gooien, of nog erger de boeren stem in het waterschap er uit flikkeren.
Waarom ben jij tegen geborgde zetels?
JanCees
@jan 10 pmdat na vijf jaar rapporten aanleveren er twee zijn die hun best doen
En de rest kudde meelopers en jaknikkers is waar je eerder last dan gemak van hebt.
Bij dit soort discussies over normen en meetpunten krijgen ze meteen de vraag waarom ze dit niet eerder zelf aan de orde hebben gesteld . Dan moeten ze erkennen dat ze zaten te slapen en dat doen ze liever niet dus zeggen ze meteen ook te twijfelen aan Staf
Tuinslangruggengraten in de zon
jan 10
Quote Reactie van @JanCees:
pmdat na vijf jaar rapporten aanleveren er twee zijn die hun best doenEn de rest kudde meelopers en jaknikkers is waar je eerder last dan gemak van hebt.Bij dit soort discussies over normen en meetpunten krijgen ze meteen de vraag waarom ze dit niet eerder zelf aan de orde hebben gesteld . Dan moeten ze erkennen dat ze zaten te slapen en dat doen ze liever niet dus zeggen ze meteen ook te twijfelen aan StafTuinslangruggengraten in de zon

Beter 2 in de hand als tien in de lucht,toch?
Maar, heb je de rapporten ook aan de rest van besturen toegestuurd,en wat hebben ze ermee gedaan?
JanCees
@jan 10 zou je mogen verwachten dat ze de krant lezen?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @JanCees:
en de rest weinig tot niets.

Waterschapsbestuurders, "recht"ers, kamerleden......ze verdienen het allemaal veel te gemakkelijk. Ook met niksdoen krijg je gewoon je geld.
+1
Kalfjes
@JanCees die doen dat niet als ze wel iets doen kunnen ze vertrekken
nitevd

Nevergiveup
@nitevd Als iets is zoals het is dan moet je daar mee omgaan.

Maar als er willens en wetens gelogen bedrogen gedecimeerd en gekleineerd word , dan juig ik de dag des oordeels toe voor diegenen die dit veroorzaakt hebben.

De waarheid komt altijd uit !
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Nevergiveup:
dan juig ik de dag des oordeels toe voor diegenen die dit veroorzaakt hebben.

Ik help het je hopen, maar vrees met grote vreze!
weurding
Hoogleraren🙈

(klik om te vergroten)

DVHN 23 11

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0