Kalf in knuffelbox voor goede opstart

De broers Dirk en Jappie Riedstra uit het Drentse Veenhuizen hebben bijna elke dag een kalfkoe. Na de geboorte gaan veel kalveren eerst even in de knuffelbox. 'Die levert ons echt arbeidsgemak op.'

Deel dit topic

Reacties

+2
marcsterreborn
Tja. Je kunt ook het kalf een paar dagen bij de moeder laten. Veel natuurlijker en gemakkelijker...
Noorderling
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Veel natuurlijker en gemakkelijker.

Maar ook op de lange termijn bete voor iedereen?
cjw73
@Noorderling waarom.zou dat niet goed zijn. Laat wel vaker een kalf een dag bij de koe lopen.
+1
komelker 2
@cjw73 Jumpstart voor de kalf.
+1
achterhoeker2
@cjw73 Krijgt het kalf dan wel voldoende biest?
cjw73
@achterhoeker2 ze staan meestal bijna op barsten als ik ze er bij weg haal. Hou natuurlijk wel in de gaten dat het kalf drinkt. Ze hoeven meestal een halve dag niks wanneer ze in de eenling box zitten.
ntd79
@cjw73 heb je dan geen last van onrust? Van mij mogen ze er wel even bij blijven, maar heb het afkalfhok in het midden van de stal in het kader van koppelcontact, ik kan altijd precies horen als het kalf er is.
cjw73
@ntd79 afkalfbox van mij zit op het eind van de stal. Met een muur er voor. Alleen de droge koeien kunnen over het hekje mee kijken.
ntd79
@cjw73 dan wot a heel aans😅
Noorderling
@cjw73
Geen controle wat ze drinken, koe vreet te weinig, hoop onrust en krijgt ze daarna niet aan het drinken. Het is mij na een nacht al nooit meegevallen.
cjw73
@Noorderling als er savonds laat een kalf geboren wordt laat ik ze er altijd gewoon bij en dan haal ik de volgende dag het kalf er wel een keer bij vandaan, tenzij er nog 1 moet kalven.
achterhoeker2
@marcsterreborn Dat geeft erg veel stress voor de koe en het kalf.
+1
cjw73
@achterhoeker2 kalf merk je helemaal niks aan en doe het kalf er altijd net voor melken bij vandaan. Dan komt de koe in de melkstal en gaat daarna vreten.
achterhoeker2
@cjw73 En dan de hele nacht de koe naar het kalf loeien..
cjw73
@achterhoeker2 nooit. Maar ik heb jongvee tot 1 jaar compleet gescheiden van de rest.
+4
labella
@marcsterreborn kinderen niet naar de creche brengen maar bij de moeder laten, is ook veel natuurlijker....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0