Staatssecretaris Henk Bleker scherpt de regels voor melding van quotumoverschrijding en betaling van

Staatssecretaris Henk Bleker scherpt de regels voor melding van quotumoverschrijding en betaling van de superheffing aan.

staat op site AGD
ben geen lid
wie plaatst het hier even

Deel dit topic

Reacties

paul1
moet je maar abonnee worden ......


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/02/2011 16:29 door paul.
Coen
Deze extra regels hebben we dus te danken aan de grootste melkleverancier uit Nederland

[zoek.officielebekendmakingen.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/02/2011 16:43 door durk.
paul1
Het zijn prima extra regels
anonymous_228
Jij bent blij met alle extra regels. Hoef je zelf niet meer te denken.
anonymous_78
>>Jij bent blij met alle extra regels. Hoef je zelf niet meer te denken

volgens mij is er niets mis met deze extra regels , iedereen weet dat als je te veel melkt superheffing moet betalen , alleen als je nu meer dan een ton te veel melkt moet je vervroegt gaan betalen , gewoon een zekerheid voor het pz dat ze eerlijke boeren niet opzadelen met fouten van een ander
Coen
ik meende dat PZ de verantwoordelijkheid voor incasso van de SH had weggelegd bij de melkopkopers/zuivelfabrieken, dus ik begrijp deze nieuwe extra regelgeving niet helemaal
anonymous_78
wat ik ervan begrijp moeten de melkopkopers/zuivelfabrieken het nu ook eerder afdragen aan pz .
jansen2
Coen Schreef:
-------------------------------------------------------
> ik meende dat PZ de verantwoordelijkheid voor
> incasso van de SH had weggelegd bij de
> melkopkopers/zuivelfabrieken, dus ik begrijp deze
> nieuwe extra regelgeving niet helemaal

die ene grote waar op werd gedoeld hierboven is ook z,n eigen afnemer
weten ze iets meer over financiele situatie en wil men een eventueel failliet voor zijn
en ter voorkoming dat bijna failliet boeren melk gaan verleasen dat ze niet hebben en dat bewust doen om op korte termijn cash te krijgen


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/02/2011 17:51 door jansen.
jvt
de familie VB, waar jij waarschijnlijk op doelt, is in principe geen eigen afnemer meer. Sinds de verkoop van de melkactiviteiten aan een collega uit de polder, mogen ze zich zelf niet meer bemoeien met melkhandel en hebben ze dus ook geen eigen pz nummer als afnemer.
Financieele situatie van VB is in nederland ook nog niet in direct gevaar, bij mijn weten. Niet meteen iemand veroordelen voordat je weet hoe de situatie is op het moment; de situatie overzees is natuurlijk van een andere orde...

Aangaande jouw laatste gedachte; als ik een bijna failliete boer was, ging ik geen quotum verleasen, maar per direct verkopen, vult beter gaatjes dan verleasen. Maar, hoeveel melkveehouders gaan er failliet??
Nog niet zo heel veel, dus ik denk dat het meer een zaak is van de zgn groep vetmelkers nog wat meer dwars zitten, PZ heeft nu eenmaal de pik op deze mensen, of dit terecht is moet ieder voor zich weten, hierover heb ik wel mijn gedachten maar ik doe hier geen uitspraak over.
Coen
van een kale kip kun je geen veren meer plukken

ik stel voor dat Marianne Vogelaar haar recherchewerk binnenkort nog weer eens wat actualiseert
cowboys kunnen we missen als kiespijn
anonymous_228
Als je het pz en eerlijk in 1 zin durft te noemen heb je waarschijnlijk nog weinig met ze van doen gehad Theo
gezienus
vandaag hier ook de bankgarantie de deur uit gegaan hier kennen we dat niet anders , makelijkbankgerantie of8,5 cent minder melkgeld per literals we geluk hebben hoeven we niet meer dan 3 cent betalen van de teveel geleverde liters of helemaal niks
paul1
marcel v Schreef:
-------------------------------------------------------
> Jij bent blij met alle extra regels. Hoef je zelf
> niet meer te denken.

nee hoor, het gaat mij alleen om deze extra regels, die alleen gelden voor degenen die meer dan 100.000 kg over hun quotum gaan.
Ben jij er 1 van ?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/02/2011 20:19 door paul.
anonymous_228
Dat niet , maar als de overheid aan 1kant zegt dat de regels niet meer worden aangepast voor die paar jaar dat er nog quotum is en een paar maanden later er welaanpassingen zijn vind ik dat ze boter ( ) op hun hoofd hebben
frank b
Je kijkt daar toch niet van op, hoop ik?
anonymous_690
OH...is dat alles
dat is de boeren hun eigen schuld
zoveel overschrijding en dan de melkfabriek laten opdraaien hiervoor
je kan altijd wel tijdig gaan leasen met zoveel overschrijding
dat zal de winst/pret/druk met zoveel
overschrijding niet drukken
euroknaller
Ik denk dat deze regels aangepast zijn i.v.m. het naderen van 2015. Een select groepje levert de laatste jaren vaak 200% meer melk dan de totale som van hun productierechten. Het argument is vaak dat de koopmelk te duur was en ze boot met leasemelk gemist hadden en liever geen 24 cent per liter betaalden. Wanneer de superheffing lager wordt en je bang bent voor eventuele dierrechten zou het een plan kunnen zijn om in 2013/2014 al behoorlijk meer melk te leveren terwijl de quotering nog wel van toepassing is. Dat is denk ik de achterliggende gedachte van deze wijziging.

Voor de rest is het ook wel een goeie bescherming voor de gezinnen die ieder jaar over 700.000-800.000 kg melk superheffing moeten betalen.

En wie weet speelt het fosfaat verhaal ook nog enigzins mee. (Allemaal extra koeien die buiten de quotering vallen maar wel mest produceren)
jvt
200%??

Je bedoelt waarschijnlijk dat ze 1% quotum hebben voor de liters die ze leveren ( 20.000 kg quotum tov 2.000.000 kg leveren)
Coen
baas boven baas, 13 mln zonder melkquotum
jvt
is familie van die van 2.000.000...
euroknaller
jvt Schreef:
-------------------------------------------------------
> 200%??
>
> Je bedoelt waarschijnlijk dat ze 1% quotum hebben
> voor de liters die ze leveren ( 20.000 kg quotum
> tov 2.000.000 kg leveren)

Nee, die zijn er volgens mij al niet meer... De zogenaamde "vetmelkers" bedoel je denk ik? Daar zaten er ook aantal van in Friesland. Maar sinds 2008 is dat gebeurd meende ik..

Ik bedoel bedrijven met 700.000 kg melkquotum die 1.400.000 leveren. De motivatie was dan: stallen, dieren, voer, machines, grond en arbeid was aanwezig maar productierechten waren nog te duur dus werd er nog even gewacht. Tsja... ik vond dit niet echt verantwoord in tijden van krappe melkprijzen. Zowel voor hun gezinnen als voor de collega's die ook aan de cooperatie leverden welke in 2009 zeer veel melk in de goedkoopste kaas moesten drukken.
Coen
weet jij dan wat de meeste voormalige vetmelkers nu doen ?
pieta
Coen Schreef:
-------------------------------------------------------
> weet jij dan wat de meeste voormalige vetmelkers
> nu doen ?

Eentje rijdt rond voor schippers bladel.
Coen
maar er zijn er ook die nog steeds grote hoeveelheden melk produceren zonder de vereiste productierechten
jvt
juist, je meent toch niet dat deze heren nu ineens een aantal miljoen kg quotum gekocht hebben
tok
Staat er ook niet dat de termijn vervalt waarbinnen het gemeld moet zijn. Zou je dus op 15 maart ook voor dat jaar kunnen leasen?
kaas
ik vind dit echt een stomme nieuwe regel die moet per direct ver vangen worden ,door de volgende regel iedereen die bv5%
over zijn kwotum melk moet direckt de superheffing betalen .
met deze regel pak je iedereen gelijk een kleine veehouder maar ook de grote van 5 miljoen liter
kasé
lees ik nou toch "dierrecht"
kaas
hoe kom je bij dierrechten???
anonymous_42
de leasemelkprijsexplodeert hierdoor
jvt
zal nogal meevallen, ook het genoemde groepje betaald liever 20 ct voor leasemelk dan superheffing; afgelopen jaren hebben deze jongens ook gewoon geleasd...
anonymous_228
word nog lastig voor ze dan, ze lijken te overschrijden en moeten dus volgens de nieuwe regels vooraf S-heffing betalen. Dan gaan ze leasen, krijgen ze dit geld dan met rente direct terug van pz?
Coen
tis toch bij RFC zo dat bij de notoire quotumoverschrijders het volledige maandelijkse melkgeld wordt gestort op de (geblokkeerde) vrije ledenrekening, waaruit later dan de SH wordt betaald aan RFC ?
hoe het bij de andere melkopkopers is geregeld is mij niet bekend.

deze extra maatregel zal wel verband houden met de collega's die regelmatig binnen een melkjaar switchen van melkopkoper, het PZ kan dan de nieuwe melkopkoper (in binnen- en buitenland) verplichten alvast een voorschot op de SH over te maken aan PZ.
op deze manier probeert men de cowboys onder de collega's natuurlijk te weren
arjan koumans
quotum = quotum
anonymous_15
Hoi Coen,ik ben zo'n 'notoire' quotum overschrijder. Het werkt heel simpel bij RFC, als je meer dan 12% over je quotum melkt wordt het melkgeld geblokkeerd en op die vrije rekening gestort. Daar wordt geen superheffing van betaald maar dat wordt gewoon gestald, je krijgt er netjes rente over. Als je dan weer quotum least of koopt (en je laat een getekende quotumovereenkomst zien) dan krijg je je geld gewoon weer uitbetaald (als je dat wenst). Het is dus gewoon een soort van voorzieing zodat RFC er nooit veel bij in zal schieten. That's all. Met mijn geringe omvang gaat dat altijd om 1000-en euro's maar er zijn blijkbaar grotere jongens. Dat ze dit nu bij alle fabrieken in zouden voeren is toch niet meer dan logisch, anders loop je altijd achter de feiten aan.
Invorderingskosten vind ik trouwens een dom woord, je belt het incassobureau, die rekenen hun kosten en die laat je de boer in kwestie er gewoon bij betalen, kost toch niemand wat behalve die boer.
Coen
jan, bij RFC is het goed geregeld maar er zijn ook melkveehouders die er minder nette praktijken op na houden en waar PZ / EL&I inmiddels grote vorderingen hebben omgezet in beslagleggingen
het invorderen van de verschuldigde bedragen is schijnbaar moeilijk; daar draaien wij met z'n allen voorop omdat PZ / EL&I schijnbaar deze (grote) melkveehouders niet durven aan te pakken
anonymous_15
Waarom niet? gaat toch gewoon incassotraject in, tot aan rechter aan toe. Dan wordt er toch wel gevorderd (of failliet verklaard), kan even duren, maar geld komt (met rente) toch wel. Failliet zullen de meeste niet gaan ga ik vanuit. Wat is dit nu weer voor slap gedoe.
jvt
verwacht van wel, waarschijnlijk zijn ze daar net zo snel mee als lnv met het betalen van de toeslagrechten
gerrie-hul
Je bent niet verplicht om te leasen
Coen
bron: agd

Zoetermeer – Grote overschrijders van het melkquotum zijn voortaan nog directer in beeld bij het Productschap Zuivel.

Het schap heeft deze maand namelijk bepaald dat melkveehouders die hun quotum met meer dan 100.000 kilo overschrijden direct door de koper van de melk moeten worden doorgegeven. Het schap wil hiermee zo mogelijk nog beter voorkomen dat melkveebedrijven aan hun betalingsverplichtingen richting het schap ontsnappen.

De laatste jaren was er steeds een klein aantal bedrijven dat fors over het quotum heen ging. Met name onder de zogenoemde vetmelkers (die eigenlijk melk met weinig vet melken). Diverse van deze bedrijven konden ondanks allerlei procedures moeilijk tot betaling worden bewogen.

vraagje: wie draaide nu dan op voor de boete ?
die vetmelkers waren toch geen kale kippen
Coen
bron: agdde cowboys onder de NL-melkveehouders zadelen ons allemaal op het hoge kosten , aanpakken die cowboys, het lijken wel italiaanse maffiapraktijken

Zoetermeer - Een aantal lastige superheffingsdossiers heeft de invorderingskosten van het Productschap Zuivel bijna verdrievoudigd.

De kosten stegen van 33.647 euro in 2009 naar 94.228 euro in 2010. Dat is te zien in de PZ-jaarrekening 2010. Volgens Folkert Beekman, secretaris PZ, heeft dit te maken met een aantal lastige incassozaken. "Hoewel door ons gemaakte kosten in principe op de nota worden bijgeschreven, kunnen deze niet altijd worden geïnd. We hebben een aantal beslagen gelegd en voor tien crediteuren faillissement aangevraagd."

Afgelopen jaar besloot het PZ de superheffingregels aan te passen om incasso’s te vereenvoudigen. Zo zijn kopers van melk tegenwoordig verplicht om het PZ gegevens te verstrekken over nieuwe producenten die hun quotum al volledig hebben gebruikt bij een andere koper.

Op 31 december 2010 had het PZ nog 19 bezwaarschriften open staan inzake melkquotering. Er stonden op 1 januari 2010 nog 20 zaken open terwijl daar het afgelopen jaar 63 bezwaarschriften bij kwamen. Ook bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven staan op 31 december 2010 nog 19 bezwaarschriften open.
anonymous_228
Hoezo Coen, als het pz fouten maakt en je gaat in bezwaar waarom zijn dat maffiapraktijken ? Volgens mij zit in nl zo de wet in elkaar hoor.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's henk bleker en superheffing geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0