Illustratie van: fendtfanzuidlimburg

Mestrobot zonder water aanschaffen

Het is mss wel al het 100e topic maar ben er nt zo in thuis. Wij willen een mestrobot aanschaffen zonder water. We hebben een traditionele rooster in een goed bezette stal. We zijn nogal voor het keep it simple systeem. We zijn goede klant bij delaval en hebben een goede band met de dealer. Tot 6j geleden was ik vertegenwoordiger en hoorde ik nooit iets goed over de delaval mestrobots. Mijn vraag nu is waren dit enkel praatjes of zijn er mensen die pos of neg punten hebben bij deze robot. Momenteel is lely wel een stuk goedkoper en daar hoorde ik toen weinig geklaag over. Groetjes Steven

Deel dit topic

Reacties

ntd79
Daar zul je heel veel verschillende geluiden over horen. Denk dat een jaarlijkse onderhoudsbeurt door een goede servicemonteur belangrijk is voor het mooi blijven lopen. Vooral de kennis van zo'n monteur is belangrijk, ben ik door ervaring achter gekomen. Wij hebben een joz. Als die al een keer iets doet wat niet moet, zonder dat er iets voor de schuif zit, dan bel maar direct de monteur, dan is of het aandrijfbandje of een lager versleten. Verder hebben we er hier geen omkijken naar.
mlkvhoudr
Ik heb een antieke joz en ben er nooit tevreden over geweest al vele jaren niet ondertussen een jt 100.

De sensoren in de vloer laten het wel steeds meer afweten
bio boer
Vind de laval nog al lomp groot
ntd79
@bio boer ik vind dat juist weer prettig, dan loopt er wat. Vind die Lely's juist weer van die racende stuiterballen. Zonder dat ik wat over de werking wil zeggen, zal ook goed zijn.
Melkboer16
Heb een van de eerste Lely’s en eigenlijk weinig klachten. Per jaar denk ik 250€ onderhoud gemiddeld.
Ynze Oenema
Alles van 1 merk is ook zo saai😜 hier spullen van laval, gea en lely😛

Mestrobotje van lely is prima!
avondrood
In traditionele stal qua maten past de lely prima. Delaval oid zijn te groot en lomp in de oude maatvoering. Denk dat onderhoud bij lely tov delaval ook meevallen. Als je beetje technische knobbel hebt kun je veel zelf onderhouden bij Lely. Dat scheelt toch een beste duit.
bio boer
@avondrood de lely kun je zelf veel doen is eenvoudig zet de robot zo op de kont neer voor banden en schuifbord vervangen
puddingbroodje
Lely is de beste en relatief de goedkoopste!
hans1980
@puddingbroodje klopt lely nooit wat mee
ntd79
@puddingbroodje nou Beboer, je hoort het, we zijn eruit😁
BEboer
@ntd79 als ze dat op papier zetten voor 20j ver betaal ik het dubbele 🤣
ntd79
@BEboer dat gebeurt dan weer niet. Ik kan alleen zeggen dat een goede dealer belangrijk is. Als die monteur is geweest moet ie gewoon weer een jaar kunnen lopen. Heb je monteurs die die dingen er wat bij doen, blijf je aan de gang.
Cowboy3
@ntd79 Is JOZ en DeLaval niet dezelfde mestschuiver ?
ntd79
@Cowboy3 Ja, Delaval is een blauwe joz.
+1
J asper
@BEboer Lely doet het goed, maar ze zijn wel vaak de weg kwijt.
+1
BertK
@J asper Kwestie van route slimmer programmeren.
Boovngrunn
Wij hebben een De Laval. veel kosten en veel problemen ondanks ook een goede band met de dealer.. ik zou het niet weer doen.
Gerrit v Schaick
Wij hebben nu een jaar of twee een Lely. Wel met water en ik zou ook niet zonder willen. Was minder duur en niet zo lomp als de blauwe en al dat gedoe met sensoren inboren bij delaval zag ik ook niet zo zitten.
De Lely is wel eens de weg kwijt regelmatig laadstrippen en infrarood sensor schoonmaken is wel nodig. En gras op de roosters houdt ie ook niet van. Maar over all best tevreden.
sjuu
Koop een lely, en laat elke 2 jaar onderhoud plegen.
HansBa
Als je een goed bezette stal hebt zou ik Lely doen. Veel compacter. Hier loopt de Lely al vanaf 2008, elk uur gaat ie erover. Simpele routes en achter de boxen heen en terug erover is een aanrader. Verder weinig storing en onderhoud nodig. Zou geen dag zonder kunnen.
grös
Hier 6 jaar terug een gereviseerde Lely gekocht, bij Lely zal nu rond de 7000 zitten, weinig mee gehad, wat wiellagers en keer afstandsensor, rest gewone slijtage onderdelen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestrobot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
3.031
TREFWOORDEN