Dierenartsen behouden rol in officiële controle zuivelketen

Het besluit uit 2019 waarmee de dierenartsen voor het eerst een officiële rol kregen in de controle op de productie van rauwe melk is herzien, maar de rol van de dierenartsen blijft ongewijzigd.

Deel dit topic

Reacties

diekman
De dierenarts sjokst wel achter me aan met de koekompas
IJsseldelta
@diekman Die beurt z'n centjes wel.
casev2
Vd week nog eens opgeteld hoeveel er nu jaarlijks bij ons naar de veearts gaat aan vaccineren, bloedtappen, koekompassen ppb-en enz, is inmiddels bijna een modaal maandsalaris.....
+3
John Spithoven
Het persbericht, gebasseerd op een bericht van Zuivelnl, is geen juiste weergave van de werkelijkheid.
Van begin af aan is door Zuivelnl koemonitor verkocht als zijnde HET systeem voor de borging van de richtlijn 2017/625 En de verordening 853/2004. Zuivelnl heeft de melkveehouderij voorgehouden dat er 1 systeem is voor de borging. Dat is niet juist en boeren worden vanaf 1 januari 22 geconfronteerd met twee systemen en extra kosten.
Oa ik heb hiervoor van begin af aan voor gewaarschuwd. Maar ben altijd genegeerd geweest.
Nu kan ik uitleggen hoe het zit, maar daar bedank ik voor.

Zuivelnl is de sector uitleg en een diep excuus schuldig voor het bedrog wat zij hebben verkondigd!!!
Ik wacht geduldig.....
+3
Bekkink
@John Spithoven afgelopen vrijdag het koekompas ingevuld met de dierenarts. Paar honderd euro kwijt en verder niks wijzer🥴. En degene die er wel een zooitje van maken worden nog steeds niet aangepakt.
marcsterreborn
@Bekkink klopt. Het is onnodige geldklopperij. Dierenartsen zien dat ook, en willen liever anders
jan w
@John Spithoven
Veearts hier vertelde in oktober al, dat er weer wat bij kwam, dit omdat koekompas niet een de ( wettelijke ) eisen voldeed. Vind het nog wel mooi dat onze "grootste Coop" RFC geen gelijk in deze heeft gekregen. Alleen het is wel allemaal over de rug van de boeren.
John Spithoven
Hieronder ook zo'n bedrog.
Gaat over voorgestelde statuten wijzigingen NMV.
In het kader van terugvorderen BTW, wat op zich een goed verhaal is, dwingt Zuivelnl dat NMV haar statuten wijzigd. Alleen btw plichtige ondernemers mogen nog lid zijn van de NMV. De heer Schimmel laat op 27 augustus vastleggen in een artikel dat alleen bij NMV dit speelt , bij NZO en LTO zijn de statuten ok. Daar is de discussie niet dat er GEEN btw plichtige ondernemers tussen de leden zit. Op 24 oktober stuurt LTO Noord een brief aan haar leden met het verzoek aan te geven of zij btw plichtig zijn of niet. Ook een controle op de statuten LTO Noord laten zien dat ze niet Zuivelnl proof zijn.

Conclusie, wederom is Zuivelnl, bij monde van Schimmel, bezig de waarheid naar zijn hand te zetten.

Een klerebende!!!!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

John Spithoven
Toezicht op gezonde koeien taak van dierenarts boerenbusiness.nl/app/artikel/…
+1
John Spithoven
Hier een leesbare versie

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0