Ministerie beloontMarc Havermans

Staatssecretaris Henk Bleker van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie komt maandag op bezoek bij melkveehouder Marc Havermans in Moerdijk.

Het mooie voor Havermans is dat de staatssecretaris niet met lege handen komt. Bleker neemt een geldbedrag mee van 550.000 euro, zijnde een bijdrage van het ministerie in de kosten van de ontwikkeling en de bouw van de futuristische koeienstal van Havermans.

De bijdrage van 550.000 euro die Havermans nu krijgt is in het kader van het project SBIR (small business innovation research) van het ministerie van Economische Zaken. Het project heeft als doelstelling ondernemers te stimuleren naar duurzame oplossingen te zoeken. Havermans: "Toen er een project werd opgestart speciaal voor duurzame stallen heb ik me aangemeld. In totaal waren er 35 aanmeldingen. Daarvan zijn er elf geselecteerd die een bijdrage van het ministerie kregen om hun idee verder uit te werken en daarvan zijn er nu weer drie uitgekozen die geld krijgen om nog een stap verder te gaan. Daar ben ik er nu een van. De bedoeling is dat ik dat geld gebruik om het concept van mijn stal op basis van onderzoek en praktijkervaring verder te verbeteren, zodanig dat andere veehouders het over kunnen nemen." Een van de dingen waar Havermans voor moet zorgen is dat hij kan aantonen dat zijn stal echt 'emissie-arm' is, in het bijzonder wat betreft de uitstoot van ammoniak. "Dat is een absolute voorwaarde om zo'n stal een duurzame stal te mogen noemen", aldus Havermans.

Meer: [www.bndestem.nl]

http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=14282140&server=vimeo.com&fullscreen=1



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2011 11:55 door Co Scholten.

Deel dit topic

Reacties

paul1
wordt dat niet erg warm in de zomer ?ik vind het dan erg warm en benauwd in kassen.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2011 12:32 door paul.
Grasbaal
Het is geen standaard kas, met de zijkanten en het dak open heerst er ook als de zon schijnt een uitstekendkoeienklimaat.
Karsjen Tamminga
Momenteel zal het wel weer super gaan met het ligbed van de koeien
Met deze mooie droogende natuur
Strooi momenteel aardige mindere stro in de kalver hokken en de hokken zijn drooger dan 3 mnd terug
En op de waterbedden hoeft hoeft helemaal geen strooiers meer
anonymous_8
Ja dat is waar.... de invloed van het weer is goed te merken..
anonymous_14
volgens de veeteelt loopt het niet zo lekker in de vrijloopstallen. Alleen die met beluchting gaat redelijk.
kaas
ja maar die heeft er maar 60 koeien in zitten en de stal is gebouwd dat er 150 in kunnenen zal; dat dan ook nog lekker gaan ik denk het niet
Grasbaal
Annechien ten Have: Rundveehouder Klavermans uit Moerdijk krijgt het certificaat van stas Bleker

Grasbaal
Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatiebeloont drie ondernemingen voor het ontwikkelen van integraal duurzame stallen. Dat zijn stallen waar dierenwelzijn, diergezondheid, milieu goed geregeld zijn en de productie economisch rendabel is. Het gaat om drie staltypen, twee voor varkens en een voor melkkoeien. De beloning volgt uit het zogenaamde ‘Small BusinessInnovation Research’(SBIR)-programma voor duurzame stallen.

anonymous_192
5,5 ton. die havermans is niet verrot. mooi goedkoop bouwen dus.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , innovatie , stal , ammoniak , stallen , uitstoot , melkveehouder en henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1